Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 375041 пати)

Отсутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 292
  • Macedonia
Сите продавачи од Али испраќаат шема како треба да биде поврзано, ако знаете да чепкате малце не би требало да ви биде проблем.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5752
Ovde mi nudat multimedia za 10.000 den 2/32gb.
Gore istata e 7000den ama 4/64gb normalno bez montaza.
Mala e razlikata vo cena ama globa montaza drn drn nekako ide za pojse pari ovde da se zeme ama pa poslaba.
Што си се уплашил толку од монтажата? Ќе гледаш да си земеш мултимедија што е компатибилна за твоето возило. Нема ништо комплицирано во монтажата.

Јас кај мене ставив сам мултимедија, додадов екстерен микрофон (идеше гратис па го ставив да не вадам пак, ама не се користи) накнадно додадов задна камера и плус појачало и вуфер.

Едино што треба да смислиш е каде да ја ставиш антената за GPS која треба да биде допрена на каросеријата од колата за да има подобар сигнал.

Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk

od kaj ja pazarese tvojata ?

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7882
  • Плинаш!!!
Од алиекспрес пред 4-5 години и еве ја функционира без проблем.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
Bez carina ti stigna ?

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3027
Абе и да платиш царина ќе биде макс 2000 ден и ќе испадне поефтино од тука. Не знам зошто толку одбивност имаш да нарачаш од али.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7882
  • Плинаш!!!
Bez carina ti stigna ?
Тогаш не платив царина само платив 1500 денари некакви трошоци према DHL за спроведување на документите. Пратката од али ја пратија преку DHL и стигна за рекордни 9 дена. Кога стигна кај нас ми се јавија од DHL дали сакам сам да си ги трчам процедурите со документи или они да спроведат по цена од 1500 денари со тоа што во цената е вклучен и транспортот до дома. Нормално прифатив да си платам.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1203
Од Али секогаш ги декларираат на мали суми пратките за да се избегнат давачките. Едини ризик со тоа е што пратката ти е осигурана на декларираната сума, така што ако случајно се изгуби или оштети во транзит можеш да си ја вратиш само декларираната сума, не целосната.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
Абе и да платиш царина ќе биде макс 2000 ден и ќе испадне поефтино од тука. Не знам зошто толку одбивност имаш да нарачаш од али.
epa 7000 i 2000 davacki toa se 9000. I 3000 sigurno montaza i adapter za radioto 12.000 den.
Ete ja prostata odbivnost od aliexpres plus sto kje cekam 2 meseci i nedaj boze da dojde nesto osteteno pa vrakjaj nazad zaebancii kolku sakas niz nos kje ti iskoci. Sega ti se razjasni odbivnosta za pokrupni zdelki od ali ili alibaba,ebay,temu....
Edno e da naracuvas sitnurii 200-300-500den bile nebile ne se sekiram ama ova e vekje drug moabet.

Отсутен Xristijan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 234
Jas ja plativ 89$ so shipping vo 2021god., ne plativ nisto ama mesec dena sugurno ja cekav.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10174
epa 7000 i 2000 davacki toa se 9000. I 3000 sigurno montaza i adapter za radioto 12.000 den.
Ete ja prostata odbivnost od aliexpres plus sto kje cekam 2 meseci i nedaj boze da dojde nesto osteteno pa vrakjaj nazad zaebancii kolku sakas niz nos kje ti iskoci. Sega ti se razjasni odbivnosta za pokrupni zdelki od ali ili alibaba,ebay,temu....
Edno e da naracuvas sitnurii 200-300-500den bile nebile ne se sekiram ama ova e vekje drug moabet.
И секогаш ќе постои ризик од префрлање на вина продавач/мајстор доколку нешто тргне наопаку при монтажа.

Отсутен flashgordon007

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 109
Од Али секогаш ги декларираат на мали суми пратките за да се избегнат давачките. Едини ризик со тоа е што пратката ти е осигурана на декларираната сума, така што ако случајно се изгуби или оштети во транзит можеш да си ја вратиш само декларираната сума, не целосната.
Од продавачот на Али пратките ги декларираат на вистинската вредност колку што чини купеното во Кина. За да ти биде јасно колку заработуваат продавачите на Али.
Ризикот не е твој, ризикот од губење е на испраќачот. Ризикот од оштетување при транспорт е на испраќачот. Али ги осигурува пратките од оштетување или губење, па и не трпат финансиска штета.
Тебе парите ќе ти бидат вратени во целост колку што си платил, ако не ти ја донесат пратката. Ако е оштетена, ќе ти вратат толку колку успееш да се избоксуваш со али...

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3027
Мене тука ми побараа за 4гб/64гб 18.000 со монтажа и камера. Јас да набавам мултимедија и нивна монтажа беше 6000 ден.