Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 408589 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
Одг: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...
« Одговори #2340 на: 26 Април 2020, 18:48:25 pm »
DHL, UPS funkcionira....a najverojatnoi drugi funcioniraat. Treba da se prasa

Sekoj den kargo avion na DHL poletuva od Skopje

Отсутен vlatko05

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 341
  • k24a3
« Одговори #2341 на: 26 Април 2020, 23:45:25 pm »
Викате безбедно е да се нарачва од Али?

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
« Одговори #2342 на: 26 Април 2020, 23:47:12 pm »
Безбедно е, чичко ми нарача лед ленти за 25 дена стигнаа.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #2343 на: 27 Април 2020, 00:23:51 am »
Ja naracav sjalici trebase proslava nedela da stignat. Vcera vrtev u posta edna gospoza mi se javi rece strpi se guzva e radi situacijava kje vi donese postar pratkata.
E sea dal da idam da si baram u posta ili da cekam use nekoj den.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #2344 на: 27 Април 2020, 00:26:19 am »
DHL, UPS funkcionira....a najverojatnoi drugi funcioniraat. Treba da se prasa

Sekoj den kargo avion na DHL poletuva od Skopje

rabotat, sekoj den prakjam so DHL

Отсутен hiToaLL

• Почетник
  • *
  • Пораки: 6
Има некој порачувано браници за ауто од Ебау и дали знае како идат давачките иначе све кошта околу 250 евра со се шипингот.

И сега ради воа короната сигурно ќе се почека малце поише иначе пратката е преку Standard Shipping

Присутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7231
Има некој порачувано браници за ауто од Ебау и дали знае како идат давачките иначе све кошта околу 250 евра со се шипингот.

И сега ради воа короната сигурно ќе се почека малце поише иначе пратката е преку Standard Shipping
На тие 250 + 15% царина и на се заедно + 18% ДДВ, плус нешто трошоци, царинење и сл.

Отсутен hiToaLL

• Почетник
  • *
  • Пораки: 6

На тие 250 + 15% царина и на се заедно + 18% ДДВ, плус нешто трошоци, царинење и сл.

Тие другите трошоци ваљда се нешто како отварање на пакет, можда лежарина некој ден.
Царинење=подготовка за документи за царинење?
Како и да е не би требало тоа да биде многу од прилика плус 1/3 од цената

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html

Тие другите трошоци ваљда се нешто како отварање на пакет, можда лежарина некој ден.
Царинење=подготовка за документи за царинење?
Како и да е не би требало тоа да биде многу од прилика плус 1/3 од цената

naplakjaat od kilaza i od gabarit. Za ova tvoevo ispod 60tina evra lezarina i podgotovka dokumenti nema da bides. (ako ide preku DHL/FEDEX/TNT/ UPS>>> ako ide p reku obicna posta nemas takvi trosoci osven otvaranje na paket i carinski davacki

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2216
Мене не ми е јасно три месеци чекам пратка од али, на сајтот на пошта има известување дека е затворен аеродром... да аеродром е затворен за патници не за стока(како што не се ни гранични премини за стока), или можеби од али секојпат долетува по еден кинез да ја исорача робата до безкичмењаците во пошта???
>>>>><<<<<

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6436
Исто. Два месеци чекам две пратки.

За едната ме рефундираа, ама и не ми беше многу битна.

Оваа вторава, за 2 дена истекува рокот за достава, но потребна ми е. Ама, секако ќе си барам пари назад.

Присутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2244
Од 4 фебруари нарачка од али не ми стигна но ме рефундираа,пред 2 дена ми стигна  пратка нарачана на 29 март,ситници од крајот на фебруари нарачани не се стигнати но има време за приговор.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Можи грешам, ама поштата од али стигнува до мк по копнен пат. Аеродромите за пошта во други држави работат, пример често во тракингот во европа стигнуваат во полска или чешка пример, и потоа на комбе/камион.

Присутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2244
Деновиве имам еден проблем со нашава пошта,контактирање преку емајл и телефонски и проблемот не е решен.Имено пратка стигната во Македонија на 19.05.2020(Скопје),на апликацијата 17трак а и на услугата која ја нудат Македонски пошти за тракинг го покажува истото,контактирано со некои одговорни лица во Пошта во Скопје утрово и пратката на 20.05.2020 била пратена во пошта во Кавадарци.Бев во експозитурата во Кавадарци и после едно 20+мин чекање се испостави дека пратката исчезнала.Па следен чекор е приговор,не е некоја сума но ќе видиме до каде ќе стигнеме.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5205
Мене ми стои доставена на 02.06.2020. Ден денес не е донесена ни пратка ни ливче за неа.