Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 367668 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
Црната дупка што ја направи @Ipkisija Meskosa  ;D ;D ;D

Метастазирала низ канализациите ;D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Meне ми се собрра еден куп плочи, ЦДа, слики и тон ситници непорачани ради коринавајрус, ама ќе си почекам барем до есен.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8707
  • Пичлеме
Црната дупка што ја направи @Ipkisija Meskosa  ;D ;D ;D

Метастазирала низ канализациите ;D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7058
Од али ништо не сригнува додека авиокомпаниите не се пуштат пак. Освен ДХК и слични.
По копнен пат не стигаат поради комплицирана логистика.

Така да, не очекувајте нешто од али. Тие броеви за испорака се најчесто dummy и не се реални освен ако ги има на страната на пошта за следење на пратки.

Башка, пошта ко пошта, срање.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6161
Се уверив сам.

Арно неам многу нарачки... Само 2...

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2206
По муабетот со тие од поштата пратки со тракинг број кои завршува со CN(кина) не стигнувале,другите со SG,LV пристигнувале а и имам пратка на 21.05.2020 и на 0106.2020 ми стигнаа а нарачани од Алиекспрес.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Astraion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 675
  • Pixel Perfect.
Чекам од 17 Март пратка со Алиекспрес Стандард Шипинг поточно **SG, еве втор пат ѝ давам шанса со продолжување на рокот од страна на продавачот, ама ко шо гледам ќе отворам диспјут за 5 дена.
Сигурно е заглавена/изгубена во Прага заради коронава.. ама ако случајно стигне, ќе му ја платам после диспјутот.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5865
Јас чекам 6-7 пратки,2 пати ги предупредив и ми го продолжија времето,следно диспут...

Sent from my BLN-L21 using Tapatalk

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17529
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Јас чекам пратка од 150 евра од Али. Го прашав продавачот дали е безбедно да се нарача, тој ми врати "everything operates as normal" така да ќе му ги барам парите назад истиот ден кога ќе истече прилично долгиот рок за испорака.

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7397
Мене ми стигна пратка преку ДХЛ, за 10тина дена... па 10 дена дремеше кај нас у пошта за царинење. ;D :D

На 210 евра пратка + поштарина, ооклу 55 евра царински трошкови. ;D

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7843
  • Плинаш!!!
Вчера ми стигна пратка од али. Нарачана пред 40тина дена. Така да функционира.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
Деновиве имам еден проблем со нашава пошта,контактирање преку емајл и телефонски и проблемот не е решен.Имено пратка стигната во Македонија на 19.05.2020(Скопје),на апликацијата 17трак а и на услугата која ја нудат Македонски пошти за тракинг го покажува истото,контактирано со некои одговорни лица во Пошта во Скопје утрово и пратката на 20.05.2020 била пратена во пошта во Кавадарци.Бев во експозитурата во Кавадарци и после едно 20+мин чекање се испостави дека пратката исчезнала.Па следен чекор е приговор,не е некоја сума но ќе видиме до каде ќе стигнеме.

Оди тепај ги лајната.

Исто ми се случи лани во Септември.

Лајнарот поштар задоцнил премногу со картончето, ми оставил во сандаче 15 дена прекасно.

Отидов во пошта и рекоа дека пакетот е вратен назад пред една недела.

Земам, читам картонот... датумот стар у пичку...

И ете, до ден денес поштарот од далеку гледа да не сум дома, па во трчање фрла писма во сандачето и не гледа назад додека бега...
Гомна скапани.
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
Posta e Maqedonisë

10 нарачки од Али и ништо не стига, еднаш неделно идам да прашам и нема ништо, пратките биле во главна пошта божем.Ретардирана работа.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6471
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Мене ми стигна пратка преку ДХЛ, за 10тина дена... па 10 дена дремеше кај нас у пошта за царинење. ;D :D

Исто и мене, 10 дена се царинат работите.
Тоа е тоа државното, со короната половината стари и „инвалиди“ со мерките седат дома, па двајца ако останаа да царинат и не можат да престигнат.  :-\

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2206
Ајде еден апдејт ,после 4 дена емајлови,звонење,натегање ваму е таму,утрово добив повик од поштата во Кавадарци дека пратката е најдена.

Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!