Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 361550 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17464
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Во иста ситуација со Томи сме сега. Се понуди да ми помогне и нарачавме 3 стварчиња, од кои само едно стигна, и тоа она последното, за 17 дена по порачката.

Другите ги нема скоро месец дена али и јас згрешив што за мала сума не платив и за tracking number.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Од две недели до месец дена стигаат обично, зависи од повеќе фактори. 35-40 работни дена е премногу, али дај боже да ти стигне.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4976
Абе катастрофа е станато со праткиве, мене пред некој ден ми стигна пратка нарачана на 6ти јануари што ја имав заборавено...А денес ми стигна една пред месец дена нарачана а чекам уште 5-6 се надевам дека брзо ќе стигнат

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7250
Мислам дека залутуваат ebaу пратките во Словенија, па после стигаат кај нас ... camo панталони ми стигнаа по 2 месеци, со словенски печат од пошта...

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
Незнам јас што се дешава, до сега ништо не ми каснело... (разумен рок од 30 до 40 дена)
Иначе dealextreme.com најверојатно направи магацин во европа, каде пратките стигаат за од прилика 4-7 дена... во пракса не е докажано, но јас сакам да пробам деновиве... За нарачка од европски магацин е www.dx.com

Отсутен bobi010

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 448
За овој европски магацин треба ли посебно да се регистрира?
Изгледа ке треба пак да се регистрира со стариот не сака да се логира.

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Имигрант
посебно се регистрира... Но не сум го тестирал уште, здравје деновиве ке порачам нешто од 1 долар па ако стигне стигне :D

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Opel zafira 2.0 125 kw

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43655
  • Il Moderatore
dx.com ги прогласувам за тапа и безкорисни! После 40 дена уште не ми е испорачана робата, а во тракинг стои статус припрема за праќање.  Ако јас за нешто што треба да го купам платам 2 месеци унапред - е*ати шопингот!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7250
dx.com ги прогласувам за тапа и безкорисни! После 40 дена уште не ми е испорачана робата, а во тракинг стои статус припрема за праќање.  Ако јас за нешто што треба да го купам платам 2 месеци унапред - е*ати шИпингот!

let me fix that for you ..

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Не го бива! Опасен дислајк добива сајтот, се надевам дека ќе пратат или ќе вратат, едно од тие две очекувам, во петокот им пишав да видам шо qр им е!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Имигрант
Не го бива! Опасен дислајк добива сајтот, се надевам дека ќе пратат или ќе вратат, едно од тие две очекувам, во петокот им пишав да видам шо qр им е!
dx.com или dealextreme.com ??? Ако е dealextreme сигурен сум дека ке ти стигне... Може да касни ради нашава пошта но ке стигне... А dx.com уште не сум го тестирал.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Dealextreme. Статусот е уште PreparingShipment, што за мене не значи дека нашава пошта је*е.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54955
  • Махер
Одг: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи.
« Одговори #58 на: 22 Април 2012, 19:33:32 pm »
Od dialekstrim stiga i mnogu pokasno moze po 3 meseci. Ama pa nekoi stvari mi stignale za 15 dena.

Sajtot e malce za po open mind naracuvanje, a ne za krucijalni potrrbnosti.

Jas se imam zdrobeno od naracuvanje od tamu.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
За мене не е добар сервис, за жал, јас сакам кога ќе нарачам нешто, да го испратат барем за 7 дена, а боже мој, колку и да трае транспортот, повеќе од 1 месец не може да биде па дури и од тунгузија да го праќаат. така да хајли нот рекомендед добива од мене.