Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 366437 пати)

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 672
Од Скопје сум- али несакам дрес како крпа и со првото перење да побели како да е носен 5 години, ми треба нешто поквалитетно

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
Од Скопје сум- али несакам дрес како крпа и со првото перење да побели како да е носен 5 години, ми треба нешто поквалитетно
видиго мојот дрес и одлучиси друже

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6849
  • French diamond
Моето прво искуство со e-bay, FAILED.
Се откажвам од сатот, кој го порачав на 12 - ти Март, а е "испорачан" на 16ти Март, и уште го нема. Поминаа 2 месеци, го најдов тој копукот од ebay на facebook и го адднав, и прво ми го кажа овај муабет
Can you tell me your purchase number? or your paypal transaction number or where the place you bought?
- place for shiping is... xxxxxx dimce xxxxx, 7000 bitola, macedonia

тој: Can you give ebay id is where you buy these items? Because the sales I do not have the service for delivery to your country.
А ја имаше Македонија во испорака, и си платив за испорака 10 долари. После ми рече дека е испратен веќе и јас си реков кој те е*а. Пробав да отворам случај на ебај ама беше касно, поминаа 30+ дена. И така, не ми е толку криво за парите, колку шо ми е криво за кефот кој го имав по сатот кога го порачвав.

I give up. Не се ни надевам дека ќе стигни појќе.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54991
  • Махер
Uste odma ti kazaa tuka deka ne e veren ohlasot.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
Со какви картички може да се купува од deal extreme ??? имам дома од тутунска банка од тие плата што даваат на ними.. со нив може ???

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7278
Моето прво искуство со e-bay, FAILED.
Се откажвам од сатот, кој го порачав на 12 - ти Март, а е "испорачан" на 16ти Март, и уште го нема. Поминаа 2 месеци, го најдов тој копукот од ebay на facebook и го адднав, и прво ми го кажа овај муабет
Can you tell me your purchase number? or your paypal transaction number or where the place you bought?
- place for shiping is... xxxxxx dimce xxxxx, 7000 bitola, macedonia

тој: Can you give ebay id is where you buy these items? Because the sales I do not have the service for delivery to your country.
А ја имаше Македонија во испорака, и си платив за испорака 10 долари. После ми рече дека е испратен веќе и јас си реков кој те е*а. Пробав да отворам случај на ебај ама беше касно, поминаа 30+ дена. И така, не ми е толку криво за парите, колку шо ми е криво за кефот кој го имав по сатот кога го порачвав.

I give up. Не се ни надевам дека ќе стигни појќе.

Нема врска колку време поминало од купувањето, јас отворив случај по 2 месеци и ми вратија се до денарче ...
Ти си требал да му кажеш дека си живеел во Словенија, а сега си преселен во Македонија ...

Од таму ти е картичката, и затоа на Bitola, Macedonia, ти додава и Словенија ...

Убави ти кажал он, Словенија може ја имал, ама не и Македонија ...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54991
  • Махер
Со какви картички може да се купува од deal extreme ??? имам дома од тутунска банка од тие плата што даваат на ними.. со нив може ???
So pej pal samo. Imas tytorujalu za da otvoris akaunt so tutunska karticka pej pal.
A posle so pej pal sekade moze da plakjas.

Отсутен Бузуки

• Сениор
Не бе.. некако не ми се за верување овие работи.. еве на никола не му дошол сатот... а иначе има интересни работи...

Отсутен Tommy

• Легенда
Преку 40 работи купив, само едно капче не ми стигна, и ми вратија пари во целост ...

Отсутен Бузуки

• Сениор
на кое тоа на deal extreme ???

Отсутен Tommy

• Легенда
ebay ... на таков пост реплицирав ;)

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6849
  • French diamond
Uste odma ti kazaa tuka deka ne e veren ohlasot.
Да, ама касно прашав јас, веќе беше порачан

Нема врска колку време поминало од купувањето, јас отворив случај по 2 месеци и ми вратија се до денарче ...
Ти си требал да му кажеш дека си живеел во Словенија, а сега си преселен во Македонија ...

Од таму ти е картичката, и затоа на Bitola, Macedonia, ти додава и Словенија ...

Убави ти кажал он, Словенија може ја имал, ама не и Македонија ...
Ја има бе Томи, скоро на секој предмет во Shipping and handling стои Macedonia, и соодветен износ. Како и да е, мене ми го порача другарче, на кое му имаат стигнато 5-6 работи, на оваа истата адреса, па немал проблем, освем еве ова прв пат со сатот. А за случај незнам како отвори ти, јас пробав ми пишеше дека рокот за отворање случај е завршен.
 You must open a case within 45 days of making payment. Јас се збунив, т.е пробав да отворам после 45-6 дена, ама ете како шо пиши, рокот беше поминат.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Ништо од ова, решив да си земам Bosch оригинална сонда која овде ќе ме кошта 860 денара више него ли да нарачам некое но нејм срање од нет.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Ќе го замолам осмица4444366 да ми најде од тие капачињата за бандажи 55мм по ејеб, по могучност без лого или па со залепено лого да го шмиргламе :D
Цена да не скока 6 долара и фри шипинг да има :D

Го удирам галичкото, скржавото, ама зошто ми фали 1 капаче, не ми се дава мало богатство за 4 нови.

П.С. Ако има некој 2 или 4 комплет што му се меткаат нека каже цена.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
Дрш............. НА!

http://www.ebay.com/itm/Free-Ship-4PCS-55mm-Transformers-Autobot-Wheel-Center-Hub-Cap-Sticker-New-Arrial-/110836879364?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item19ce649004&vxp=mtr

Оти мислам дека оваа големина Дарио (Дарк) имаше за голфот какви сакаш или пак знае каде има за евтини пари.
А иначе нема врска што има на нив, шмиргла СЕ вади. После тоа можиш да ставаш шо сакаш.