Автор Тема: Совети пред купување половен автомобил!  (Прочитано 1350868 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44983
  • Il Moderatore
Одг: Совети пред купување половен автомобил!
« Одговори #6105 на: 11 Мај 2026, 08:07:49 am »
Тука е, не ми се веруваше дека можи ама ете, тоа ќе го направиме денес, пократка процедура е него да ја префрлам на мене, на 10 шалтери ќе треба да одам после.  :D
Јас лани возило на име на мајка ми продадов со нејзино полномошно, така да ако не е нешто сменето, слободно може. Префрлањето на твое име е исто само одење на нотар, и после ти со „купопродажен“ меѓу тебе и сестра ти, на полициски шалтер ја менуваш сообраќајната и толку.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3874
« Одговори #6106 на: 11 Мај 2026, 08:59:27 am »
Сестра ти нека ти направи полномошно дека можеш да го продаваш возилото, пиши ми број во пп ќе ти испратам урнек.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7233
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #6107 на: 11 Мај 2026, 09:07:08 am »
Фала ти, ама ќе се снајди нотарот, плус немам вибер, некни го избришав.  :D

Симо, ич не ми текна дека не мора одјавување на возилото и повторно пријавување, не сум имал досега продажба/купување во ист град.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3421
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #6108 на: денес во 13:09:41 »
Тука е, не ми се веруваше дека можи ама ете, тоа ќе го направиме денес, пократка процедура е него да ја префрлам на мене, на 10 шалтери ќе треба да одам после.  :D

Чисто информативно и куќа може да продадеш со полномошно.