Автор Тема: Совети пред купување половен автомобил!  (Прочитано 1337165 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44962
  • Il Moderatore
Одг: Совети пред купување половен автомобил!
« Одговори #3300 на: 05 Февруари 2020, 19:27:03 pm »
Да не случано го знае некој овој Мерцедес и/или мислење вака од слики?

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=3383588
Aftermarket farovite napred just saying

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

А ербегот на волан?!
Што е со ербегот, потенцирај те молам?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Очекувам да биде еднобоен, а не тробоен :)

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1495
« Одговори #3301 на: 06 Февруари 2020, 11:35:47 am »
Тапациран е воланот , не мора да асоцира на испукан ербег :)
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #3302 на: 07 Февруари 2020, 19:15:15 pm »
https://youtu.be/NvaoIoULjrM
Релевантно за сите увезени возила кај нас.

Отсутен Driver_

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #3303 на: 09 Февруари 2020, 19:32:21 pm »
Дечки, ми треба нај економично количе, бензинец, на којшто подоцна ќе си ставам и плин. За коли сум камен, поим немам, посебно за потрошувачка на гориво. Планирам половно возило за околу 2500-3000€ кое најчесто ќе го возам отворена вожња но сѐ што ме интересира е да не ми троши. Дајте предлози

Присутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6039
« Одговори #3304 на: 09 Февруари 2020, 19:50:03 pm »
Спарк.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 914
« Одговори #3305 на: 09 Февруари 2020, 20:33:03 pm »
Дечки, ми треба нај економично количе, бензинец, на којшто подоцна ќе си ставам и плин. За коли сум камен, поим немам, посебно за потрошувачка на гориво. Планирам половно возило за околу 2500-3000€ кое најчесто ќе го возам отворена вожња но сѐ што ме интересира е да не ми троши. Дајте предлози
Suzuki,било кое што ќе влезе во буџетот

Отсутен Auto

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 520
« Одговори #3306 на: 11 Февруари 2020, 16:50:16 pm »
Здраво, мислење за мерцедес Б класа, сеедно дали бензин или дизел, совети при купување, маани или слично?

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4118
« Одговори #3307 на: 11 Февруари 2020, 18:56:38 pm »
Која генерација?

Отсутен Auto

• Јуниор
  • **
« Одговори #3308 на: 11 Февруари 2020, 23:35:21 pm »
Првата генерација, од 2005та до 2011 вклучувајки го и редизајнот.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4118
« Одговори #3309 на: 12 Февруари 2020, 09:21:12 am »
W245 i W246 прилично се разликуваат, иако наизглед нема драматични промени во концептот, сосема е различно седењето управувањето и целосно е нова гамата на мотори и особено воведување на турбо исфрлање на атмо бензинските мотори.

W245 B180 CDI ја имав на тест 2 дена и не ме освои, благо речено. Високо седење, нема особено добро одработена кабина, моторот некако анемично. Но ако сакаш таква кола прво мора да се повозиш малку бидјеќи не е налик на останатите MVP модели. Има специфична каросерија, многу високо седење и целокупниот пакет со осредниот мотор ми личеше повеќе како да возам комбе. Ако пак си љубител на комбе варијанти подобро би било да се спореди со Touran или цивилно Berlingo и сл. пред да се решиш.

Други сознанија околу W245 немам. За W246 нешто повеќе знам, но имаш овде на форумов тема отворена каде можеш да си прочиташ искуства од прва рака.   

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
« Одговори #3310 на: 12 Февруари 2020, 16:28:53 pm »
Колку што сум можал да забележам, W245 е ист внатре со W169 (втора генерација А класа), но е подолг за 40 цм, што води до поголем гепек. Би требало да е и внатре попростран, но не сум споредил за да сум сигурен. Можеби просторот и ист да е, со оглед на тоа дека хаубата на Б класата е подолга од таа на А класата.
Од ривјуа што имав читано за А класата, 180 CDI се има покажано како најдобар од дизелите, без посебни проблеми. Тој мотор го имам во А класата, 110 КС, 6 брзини, и можам да кажам дека е доволен за таа кола, а би требало да е и за Б класата W245.
W246 е друга прича веќе, 10 класи помодерен на изглед од претходникот, кој е малце грдичок според мене, и ако влегува во буџет секако оди на таа верзија. Како што пиша @bramovsk , веќе има тема за таа генерација на Б класа од членот @zlatkoa и можеш да се информираш дополнително.

Отсутен Auto

• Јуниор
  • **
« Одговори #3311 на: 12 Февруари 2020, 16:43:24 pm »
@bramovsk @ficomk Фала ви за информациите, конкретно се работи за w245, инаку за кога спомнав редизајн мислев на оној малиот редизајн после 2009та на истата Б класа, не сум сигурен дали воопшто нешто имаат сменето кај колата, освен малку во предниот и задниот браник.

Инаку денес дознав дека малку се проблематични моторите за префрлување на плин така да само дизелот останува во игра.

@ficomk Како си задоволен од тој мотор, како е за оддржување и потрошувачка?

Гледам по нетов дека кај дизелите за греачи пример да би се сменеле мора да се вади цел мотор надвор. Нејсе, тоа и не е толку страшно, луѓе во вселена отидоа па не ова, чисто како некоја бројка во пари да знам што би ме чекало ако веќе си правел таков зафат.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
« Одговори #3312 на: 12 Февруари 2020, 17:55:15 pm »
@Auto јас ја имам колата преку 3.5 години, купена со 189К, од тогаш поминати околу 35К. Не би знаел дали се реални киломентрите или не, но со моторот не сум имал никакви проблеми, нит со греачи, нит со нешто слично околу моторот. А класата е потешка за работа ради поставеноста на моторот, мислам дека со Б класата не е таква ситуацијата. Кола ко кола, не е нешто особено расиплива, но си сака прописно одржување. Со цени може да е нијанса поскапо него другите коли, ради поскапа работна рака, но и некои делови кои се правени само за А класата, веројатно и за Б класата. Но не премногу за да би те одвратило од купување. Потрошувачка во град во гужва е 8 литри, кога нема гужва е 6. На отворено може да е и под 4.5 литри, но земи просек 5-5.5 литри со темпо околу 130-140.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4776
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #3313 на: 14 Февруари 2020, 16:23:48 pm »
Кога сме веќе кај моделов ај ве молам за мислење за колава...не се разбирам во мерцедеси ич. 200.000km 2006, 2.0 140кс дизел, аутоматик, не знам кој мотор го има, ваљда 200cdi. И препорака за мерџо мајстор во Скопје да ја види.

Отсутен tupacan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 157
    • Womens In Your Town - Anonymous Adult Dating - No Selfie
« Одговори #3314 на: 14 Февруари 2020, 20:33:37 pm »
Здраво дечки. Мислење за овој Тигуан, а и општо за оваа серија на Тигуан... цени за одржување, потрошња (не дека е клучна преференца, но сепак..), потенцијални проблеми, итн...?

300.000+ км поминати, на што да се обрне внимание и какви сервиси би иделе?

https://reklama5.mk/AdDetails?ad=3000985