Автор Тема: Совети пред купување половен автомобил!  (Прочитано 1071986 пати)

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 965
    • nobrain.dk
Re: Совети пред купување половен автомобил !
« Одговори #915 на: 05 Декември 2015, 20:30:01 pm »
Ne preporacuvam kupuvanje od MT od ohrid, mn smikani hemiska cuda, loso iskustvo so produvan dizel
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #916 на: 05 Декември 2015, 21:21:24 pm »
13 скоро 14 години стара кола е, не вреди толку пари да дадеш за пасат. Не е од злато. Па башка и ЈР што кажа дека има лошо искуство со плацот. Хемиско и полирање ќе направат и ставаат 1000 евра повисока цена од нормалната. Најверојатно така се лажи народ, мислејќи дека ќе ја купи најзачуваната и најскапата кола од огласиве :)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6870
  • Бенве сие бенве
« Одговори #917 на: 05 Декември 2015, 21:25:43 pm »
Немаат вратено многу, само 200 000км

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
« Одговори #918 на: 05 Декември 2015, 21:30:32 pm »
Ххх и мене тоа ми беше чудно..

Иначе постои начин да се провери дали е вратена километражата ? Т.е знам дека постои  ама како?

Да речеме може да идам пред да купам да му речам да идеме во овластен сервис, колку би ми земале да и нашраат една дијагностика?

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7440
« Одговори #919 на: 05 Декември 2015, 21:46:06 pm »
Малку претерал со цената. :) ;D

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 965
    • nobrain.dk
« Одговори #920 на: 05 Декември 2015, 22:38:31 pm »

Ххх и мене тоа ми беше чудно..

Иначе постои начин да се провери дали е вратена километражата ? Т.е знам дека постои  ама како?

Да речеме може да идам пред да купам да му речам да идеме во овластен сервис, колку би ми земале да и нашраат една дијагностика?

Во порше би ти земале 1000ка за компјутерска дијагностика кока би требало да ја покаже реалната километража .. Доколку е носена колата на овластен сервис во ЕУ
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен acekorg

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #921 на: 05 Декември 2015, 23:20:46 pm »
Здраво момци
Барам хеџбек до околу 4500е, и би сакал дизел (тешко би се премислил за бензинец на плин).
Најпосакуван ми е Ford Focus MKII или евентуално Peugeot 307,  Opel Astra H, иако послаб избор има во предвид доаѓа и Citroen C4. Караван или хеџбек со 3 врати не доаѓа во предвид.
Мислам дека не грешам што од споменативе го фаворизирам Фокусот ?
Ги меркам следниве фокуси, па добро би ми дошле совети на што да внимавам ?

http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1808974
http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1793387
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/2241785-FORD-FOCUS-1-8TDCI--SO-FULL-OPREMA-05

Знам дека и увозните се извозени, враќани километражи, маскирани, шминкани... само немам нешто избор од неувезени дизел фокуси па затоа ги земам и увозните како опција...

Благодарам однапред

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29804
    • CARclub.mk
« Одговори #922 на: 06 Декември 2015, 13:44:00 pm »
Не знам зошто, вториот некако најсочуван ми изгледа, иако не ги гледав нешто детално.

Фокусот е одлична кола и нема да згрешиш. Пред да земеш било кој, однеси го во Ми-Да да го проверат како што треба и да ти кажат што сè би требало да му се менува, чисто за да си знаеш.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #923 на: 18 Декември 2015, 10:30:43 am »
Odzvonilo štelovanju kilometraže

Beograd -- U našu zemlju stigao uređaj - "taho špijun", koji precizno određuje koliko su prešli automobili. Ultrazvuk i softver utvrđuju stvarno stanje vozila.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2015&mm=12&dd=18&nav_id=1075942

"Zabluda je da u Nemačkoj niko ne vara i ne šteluje kilometar-satove. I tamo je to masovna pojava. Po nekim podacima svaki treći polovnjak je sa vraćenom kilometražom. Otkriveni su slučajevi kada je automobil koji je prešao 900.000 kilometara preštelovan da mu kilometar-sat pokazuje 75.000".

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9113
« Одговори #924 на: 18 Декември 2015, 10:55:00 am »
може грешам ама во "Немачкој" ова е забрането и ако те фатат е сериозен прекршок. Незнам дали го имам ова слушнато негде или ми го кажал некој од таму

Е сега дали и како ги враќаат незнам.

Сигурно ако купуваш од човек а не од плац е помала веројатаноста ама не дека ја нема

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6506
« Одговори #925 на: 18 Декември 2015, 10:58:38 am »
Нормално дека е забрането. Кога идеш на технички преглед наредна година а имаш помала километража од таа што е од претходниот технички го јадеш стапот. Затоа сите коли на мобиле.де. што се продаваат без регистрации и се само за експорт во други држави прават вакви дубари. Затоа кога си бирате коли, гледајте што се активно регистрирани и нема утка со нив.

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
« Одговори #926 на: 18 Декември 2015, 11:35:58 am »
Некој пријател на татко ми што носи коли од Швајцарија, отишол вчера по коли, и сеа треба да му нарачаме што кола да ни донесе, јас цел ден гледам коли на www.autoscout24.ch/ и en.comparis.ch и нема ама баш никаков избор, и ако има скапо е и ако е ефтино има 200к+ км поминато...

И сеа боље мислам од тука да се начека некој прв сопственик...

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5076
  • The Spartan General
« Одговори #927 на: 18 Декември 2015, 11:37:08 am »
Некој пријател на татко ми што носи коли од Швајцарија, отишол вчера по коли, и сеа треба да му нарачаме што кола да ни донесе, јас цел ден гледам коли на www.autoscout24.ch/ и en.comparis.ch и нема ама баш никаков избор, и ако има скапо е и ако е ефтино има 200к+ км поминато...

На запад убавите коли се скапи друже. То ест, не се скапи, туку таа им е цената и тоа е тоа.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #928 на: 18 Декември 2015, 11:40:39 am »

Ако е многу евтино, не е поради тоа што ти се насмевнала среќата и си нашол (карикирам) Мечка Ес Класа за 5000 евра, туку поради тоа што толку вреди конкретно таа кола.

Се согласувам дека е дефинитивно подобро ако можеш да начекаш нешто од тука.

П.С. Не дека од странство не можеш ништо соодветно да најдеш, ама не е толку лесно и едноставно како што си мислат некои луѓе.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3282
« Одговори #929 на: 18 Декември 2015, 11:47:02 am »
Цитат

На запад убавите коли се скапи друже. То ест, не се скапи, туку таа им е цената и тоа е тоа.

Точно до коска. Ако некоја кола е одлично одржувана и внимателно возена, нормално дека нема да биде поевтина од останатите возила што се нудат на пазарот. Тоа што ние сме научени да купиме "Џам, Коска, Нова" половна од Германија, Швајцарија за малку пари е уствари филингот што те тера да мислиш дека не си ги дал парите за џубре и дека колата е случајно ефтина и имав неверојатна среќа и ја начекав за ич пари. Не.