Автор Тема: Совети пред купување половен автомобил!  (Прочитано 1336915 пати)

Отсутен Amy87

• Почетник
  • *
  • Пораки: 37
  • Инженер-ка
Одг: Совети пред купување половен автомобил!
« Одговори #3360 на: 17 Април 2020, 01:03:27 am »
@Filip MK  немој да се налутиш pls ама грдо ми е. знам дека малце глуп критериум е убавината, ама покрај тоа што има во хауба, сакам и на око да ми е лична :)

Отсутен Amy87

• Почетник
  • *
  • Инженер-ка
« Одговори #3361 на: 17 Април 2020, 01:07:00 am »
@Mikius  Форд Б макс го ОБОЖАВАМ! Таа ми беше the perfect choice долго време. Но после долго гледање рецензии, почна шубе да ми е што нема средишна рамка бидејќи задната врата се отвара на лизгање.... колку повеќе рецензии гледам, на све ќе има маана на крај...

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1928
« Одговори #3362 на: 17 Април 2020, 09:20:18 am »
Цената на фиатот од 2018-та е многу ниска, прво што ми доаѓа на памет е дека нешто матат со толку ниска цена, али се е можно.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
« Одговори #3363 на: 17 Април 2020, 16:30:43 pm »
Провери Nisan Note дали ти се свиѓа. Од мое лично искуство (у фамилија го имаме уште од 2008-2009), доста практично ауто, и слично на тоа што го бараш. 1.4 бензинецот е практично „без одржување“, и е многу лесно и прегледно за возење.  Сигурен сум дека ќе се најде солидно сочуван примерок во тој ценовен ранг што го бараш.

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Amy87

• Почетник
  • *
  • Инженер-ка
« Одговори #3364 на: 17 Април 2020, 23:14:03 pm »
Провери Nisan Note дали ти се свиѓа. Од мое лично искуство (у фамилија го имаме уште од 2008-2009), доста практично ауто, и слично на тоа што го бараш. 1.4 бензинецот е практично „без одржување“, и е многу лесно и прегледно за возење.  Сигурен сум дека ќе се најде солидно сочуван примерок во тој ценовен ранг што го бараш.

Благодарам многу за препораката, ми фати око автомобилов, особено после неколку одгледани рецензии. Како е со цена за регистрација и одржување?
Да бидам искрена, 2-3 другари ме предупредувале да одбегнувам половни јапонци, само германци и форд биле препорачливи. Но, ми немаат образложено баш конкретно зошто...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3365 на: 17 Април 2020, 23:58:47 pm »
Регистрацијата со осигурање е околу 8.000 денари, не памтам точно, ама тука некаде е..До сега, освен редовно менување уље и филтри немало потреба од ниту една сервисна интервенција на колата. Не знам зошто ти кажувале да бегаш од јапонци, кога важат за едни од најдоверливите автомобили во индустријата.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4087
  • MadaFunker
« Одговори #3366 на: 18 Април 2020, 09:28:52 am »

Благодарам многу за препораката, ми фати око автомобилов, особено после неколку одгледани рецензии. Како е со цена за регистрација и одржување?
Да бидам искрена, [b]2-3 другари ме предупредувале да одбегнувам половни јапонци, само германци и форд биле препорачливи[/b]. Но, ми немаат образложено баш конкретно зошто...

Ко да не ти се другари овие 2-3ца  ;D
New blood of old school

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598
« Одговори #3367 на: 18 Април 2020, 09:43:07 am »
Нисан Ноте.
Цената е фиксна ;D
Ни цент повеќе, ни цент помалку ;D

https://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=3558714

Ако меѓу другото е поента да се земе нешто поново, не видов над 2007.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598
« Одговори #3368 на: 18 Април 2020, 12:58:11 pm »
Со тоа што се споредува поновиот Нисан од погоре дискутираниот :)

https://www.carbuyer.co.uk/tips-and-advice/165119/top-3-used-mpvs-for-ps8000-hyundai-ix20-ford-b-max-nissan-note

Некој што сака поголем гепек и комоција наспроти модерниот ентериер, ќе го избегне Нисанот.

Некому што ќе му пречи клизачката врата и немањето Бстолб наспроти одличните мотори, ќе се откаже од Фордот.

Некому пак ќе му пречи слабиот избор на мотори и нетолку модерниот ентериер наспроти големиот гепек и пространата и комотна кабина, ќе го батали Хјундаито.

Зависи кој што сака да добие за парите и што ќе му фати око :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3369 на: 18 Април 2020, 13:20:51 pm »
Како вика другар му на Џејсон Камиса: "It is important that the car resonates with you..." ;) 
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7212
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #3370 на: 18 Април 2020, 20:50:45 pm »
Цената за регистрација јас би ја прчкртал од умот, гледам имаш гарант попуст на пунтото, па тој на новата ќе се префрли.
Каква и да земиш сигурно ќе биди под 10,000, а над 10к ќе те коштаат 150коња и 2000+ кубици.

Отсутен SLY

• Почетник
  • *
  • Пораки: 12
« Одговори #3371 на: 23 Април 2020, 14:24:44 pm »
Здраво форумџии,

Дали можеби знае некој каква е постоечката регулатива и ограничувања за увоз на половно возило како физичко лице?
Дали сеуште важи тоа дека е дозволено годишно 2 возила да се увезат и дали има ограничување во смисла на оттуѓување на возилото (пр. ако не ме бендиса да го продадам или не смееше да се оттуѓува во некој временски рок)?

Отсутен deejaymanga

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #3372 на: 19 Мај 2020, 14:44:51 pm »
Здраво дечки ми треба мислење за: Citroen C4 exclusive, 2.0, 136коњи, нови гуми, дизел, 140 000 км поминати, всичко ново како што ми вика пријателов. :)

Значи работев на брод со еден од Бугарија и ми остана нешто пари должен и сега поради коронава и сака да ми ја даде колава за замена за 1300 евра, а мене и онака ми требаше нова кола за моите дома. Голем пријател ми е, 2 години работиме заедно си одиме на гости често нема шанси да ме лаже за нешто, ми рече дека ми ја дава поефтино мене пошто пријатели и сака да зима некоја нова кола на лизинг, а јас како тотален нуб за коли ме интересира ваше мислење дали вреди за тие пари.

Еве и неколку слики:

Фала однапред.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #3373 на: 19 Мај 2020, 14:46:33 pm »
Ако е стварно здрава колата, 1300 евра е смешна цена.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
« Одговори #3374 на: 19 Мај 2020, 14:51:30 pm »
Само фаровите се 500еур.