Гласање

Koi diskovi i plocki gi preporacuvate?

Ferodo
74 (27.9%)
TRW
38 (14.3%)
LPR
15 (5.7%)
Textar
19 (7.2%)
Woking
2 (0.8%)
Remsa
10 (3.8%)
Valeo
27 (10.2%)
Ate
49 (18.5%)
Mintex
2 (0.8%)
Pagid
18 (6.8%)
Tomax
6 (2.3%)
Wagner® Brake
5 (1.9%)

Вкупно гласови: 265

Автор Тема: Kvalitetni Diskovi i Plocki  (Прочитано 386245 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43791
  • Il Moderatore
Одг: Kvalitetni Diskovi i Plocki
« Одговори #270 на: 10 Март 2013, 16:33:26 pm »
Не се заебавај. Само земи си дискови на кои не им фаќа р`ѓа срцевината и крајната ивица, делуваат значајно поголеми.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #271 на: 10 Март 2013, 16:39:17 pm »
Интересно што моменталниов склоп не фаќа рѓа нигде, стојат црни ко вчера да излегле од фабрика.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #272 на: 10 Март 2013, 16:44:26 pm »
и кај нај јаките мотори на оваа платформа нема поголеми дискови од 240мм позади,значи од 1.4 до 2.0т се 240мм е сеа ако толку сакаш може да се искомбинира со две шепи,една за рачна една за ножна,ама тоа нема да биде ефтино

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #273 на: 10 Март 2013, 16:46:16 pm »
Не се заебавај. Само земи си дискови на кои не им фаќа р`ѓа срцевината и крајната ивица, делуваат значајно поголеми.
Zatoa se farba toj del so silikon.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #274 на: 10 Март 2013, 20:34:44 pm »
Доволно е и емајл, ама да ги намачкаш пред да ги монтираш нови. 

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
Одг: Re: Одг: Kvalitetni Diskovi i Plocki
« Одговори #275 на: 10 Март 2013, 21:44:16 pm »
Доволно е и емајл, ама да ги намачкаш пред да ги монтираш нови. 
Na kakov e majl mislis, i sto brend, firma??

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #276 на: 10 Март 2013, 21:47:26 pm »
Gmail.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #277 на: 10 Март 2013, 21:53:23 pm »

Ако не најдеш, било кој сребрен емаил брка работа. :)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7418
« Одговори #278 на: 13 Март 2013, 17:25:13 pm »
Речиси 125.000км, време е за промена на плочките... препорака ? ТВР/ феродоро, цени ?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #279 на: 13 Март 2013, 17:26:47 pm »
Прочитај ја темава од почеток, сите прашања ти се одговорени, освен можеби за цена. Таа е различна од кола до кола, во зависност од моделот на дисковите и плочките.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #280 на: 13 Март 2013, 17:33:09 pm »
Речиси 125.000км, време е за промена на плочките... препорака ? ТВР/ феродоро, цени ?
Земи си феродоро. Цената не е богзнае каква.

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #281 на: 14 Март 2013, 02:03:22 am »
Pagid vrv :)

Отсутен Димитар

• Почетник
  • *
  • Пораки: 18
« Одговори #282 на: 14 Март 2013, 10:45:13 am »
Па главчините ќе ги извадиш и ќе ги однесеш на дребон и ќе ги сврти тој ако фрлаат ќе ги израмни т.е. ќе ти каже дали е можно да ги израмни или да си мењаш главчини.

Незнам дали знаеш што се треба да се направи за да се извадат главчините и да се однесат на дребонг ?? Мајсторов каде што ја носам на сервис изгледа нема компаратор па мислев некаде на кола да се провери, пошто ако ги вадам ќе треба да менувам во најмала рака и  лагери на предните тркала.
Dime ama ako ne gi prekontroliras glavcinite i zlatni diskovi da stavis pak ke imas problem. Posto po muabetov sto go kazuvas , mislam deka do toa e rabotata,zasto ne e mozno dva para diskovi i plus ednas ramnenje i pak na skoro priblizna pominata kilometraza se javuva tresenje.Vidi, iskrivuvanje na diskot se javuva samo od toplo ladno, pa zatoa mu treba odreden period dodeka dojde do izvitoperuvanje. Toa ti e moj sovet, pa sega ti vidi.

Stef, со тешко срце мора да признаам дека навистина и златни да ставев се ќе беше џабе. После поминати 650км со новите дискови, плочки и задни гуртни имам чуство дека колата повеќе тресе од предходно. Првите 200-300 км се беше во ред но после 350км како што кажав вибрациите се вратија. Вчера проверив амортизери , предница , баласирав гуми и како што може да предпоставите се е во ред но пак си тресе на кочење на брзина поголема од 50км на час.
Навистина незнам што друго да проверам,мајсторов ме убедува дека главчините се добри иако незнам колку може он тоа да заклучи само со визуелен преглед?! Во изминативе две недели колава ме кошта 10000 денари што мојов случај е премногу скапо бидејќи колата не е поправена !  :( :'(

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14339
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #283 на: 14 Март 2013, 10:49:59 am »
Да си го смениш мајсторот.И ако можи да кажиш кај кој мајстор ја носиш.Ако не сакаш јавно можиш да ми кажиш и по ПП.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7067
« Одговори #284 на: 14 Март 2013, 10:51:05 am »
Дефинитивно пробај кај друг мајстор.
Подвозје во никој случај не се проверува со визуелен поглед, тоа не се проверува ни со рака а камоли со очи. Колку и да проверуваш со рака, еден тон неможеш да симулираш, а во моменти на кочење или нерамнини потисната сила многу повеќе се зголемува врз подвозјето.

Ако можеш да најдеш други бандажи и гуми колку за да го елиминираш тој фактор би било уште подобро.