Гласање

Koi diskovi i plocki gi preporacuvate?

Ferodo
74 (27.9%)
TRW
38 (14.3%)
LPR
15 (5.7%)
Textar
19 (7.2%)
Woking
2 (0.8%)
Remsa
10 (3.8%)
Valeo
27 (10.2%)
Ate
49 (18.5%)
Mintex
2 (0.8%)
Pagid
18 (6.8%)
Tomax
6 (2.3%)
Wagner® Brake
5 (1.9%)

Вкупно гласови: 265

Автор Тема: Kvalitetni Diskovi i Plocki  (Прочитано 386218 пати)

Отсутен Димитар

• Почетник
  • *
  • Пораки: 18
Одг: Kvalitetni Diskovi i Plocki
« Одговори #255 на: 25 Февруари 2013, 13:30:35 pm »
Па главчините ќе ги извадиш и ќе ги однесеш на дребон и ќе ги сврти тој ако фрлаат ќе ги израмни т.е. ќе ти каже дали е можно да ги израмни или да си мењаш главчини.

Незнам дали знаеш што се треба да се направи за да се извадат главчините и да се однесат на дребонг ?? Мајсторов каде што ја носам на сервис изгледа нема компаратор па мислев некаде на кола да се провери, пошто ако ги вадам ќе треба да менувам во најмала рака и  лагери на предните тркала.

Отсутен stef

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 58
« Одговори #256 на: 25 Февруари 2013, 20:24:12 pm »
Па главчините ќе ги извадиш и ќе ги однесеш на дребон и ќе ги сврти тој ако фрлаат ќе ги израмни т.е. ќе ти каже дали е можно да ги израмни или да си мењаш главчини.

Незнам дали знаеш што се треба да се направи за да се извадат главчините и да се однесат на дребонг ?? Мајсторов каде што ја носам на сервис изгледа нема компаратор па мислев некаде на кола да се провери, пошто ако ги вадам ќе треба да менувам во најмала рака и  лагери на предните тркала.
Dime ama ako ne gi prekontroliras glavcinite i zlatni diskovi da stavis pak ke imas problem. Posto po muabetov sto go kazuvas , mislam deka do toa e rabotata,zasto ne e mozno dva para diskovi i plus ednas ramnenje i pak na skoro priblizna pominata kilometraza se javuva tresenje.Vidi, iskrivuvanje na diskot se javuva samo od toplo ladno, pa zatoa mu treba odreden period dodeka dojde do izvitoperuvanje. Toa ti e moj sovet, pa sega ti vidi.

Отсутен Димитар

• Почетник
  • *
« Одговори #257 на: 27 Февруари 2013, 20:37:11 pm »

Незнам дали знаеш што се треба да се направи за да се извадат главчините и да се однесат на дребонг ?? Мајсторов каде што ја носам на сервис изгледа нема компаратор па мислев некаде на кола да се провери, пошто ако ги вадам ќе треба да менувам во најмала рака и  лагери на предните тркала.
Dime ama ako ne gi prekontroliras glavcinite i zlatni diskovi da stavis pak ke imas problem. Posto po muabetov sto go kazuvas , mislam deka do toa e rabotata,zasto ne e mozno dva para diskovi i plus ednas ramnenje i pak na skoro priblizna pominata kilometraza se javuva tresenje.Vidi, iskrivuvanje na diskot se javuva samo od toplo ladno, pa zatoa mu treba odreden period dodeka dojde do izvitoperuvanje. Toa ti e moj sovet, pa sega ti vidi.

Stef, фала за советот ! Денеска наместив нови Ferodo дискови да легнат некој ден па ќе ве информирам!

Отсутен stef

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 58
« Одговори #258 на: 27 Февруари 2013, 21:59:59 pm »
Aj so sreka pa da izdrzat dolgo !!!

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
Одг: Re: Одг: Kvalitetni Diskovi i Plocki
« Одговори #259 на: 28 Февруари 2013, 00:30:33 am »

Stef, фала за советот ! Денеска наместив нови Ferodo дискови да легнат некој ден па ќе ве информирам!
Kade gi kupi FERODO DISKOVITE?,  i dali imaat i FERODO plocki?

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #260 на: 28 Февруари 2013, 00:38:57 am »
mikroos уште не купи дискови и плочки?

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
Одг: Re: Одг: Kvalitetni Diskovi i Plocki
« Одговори #261 на: 28 Февруари 2013, 01:00:47 am »
mikroos уште не купи дискови и плочки?
Uste ne, se nema vreme bratce, ama drugi raboti skoro se zedov, imas vo mojata tema opel astra H 1.4

Отсутен Димитар

• Почетник
  • *
« Одговори #262 на: 28 Февруари 2013, 08:15:26 am »

Kade gi kupi FERODO DISKOVITE?,  i dali imaat i FERODO plocki?

Во Крис и Том ги купив, имаат и плочки Ferodo Premier.  За мојата кола дисковите беа 3820 денари а плочките 2150 денари.

Отсутен dimitar_bt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 73
« Одговори #263 на: 10 Март 2013, 14:59:31 pm »
Да не отворам нова тема ќе прашам овде? од што може да се јавува греење на предните дискови? се работи за ауди а4

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43790
  • Il Moderatore
« Одговори #264 на: 10 Март 2013, 15:01:24 pm »
Блокираат клипчињата. Ако е тоа појава при подинамично возење - нормално е.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #265 на: 10 Март 2013, 15:02:24 pm »
позади лили напред?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43790
  • Il Moderatore
« Одговори #266 на: 10 Март 2013, 15:03:04 pm »
предните дискови веројанто не се позади ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #267 на: 10 Март 2013, 15:11:39 pm »
Од куга ги турив новите бандаши дисковите видоа сонце, да прашам, дали може да се земат поголеми дискови за задните тркала и која е процедурата ?

Предните се топ, ко од камион, али задните рушат просек.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #268 на: 10 Март 2013, 15:27:10 pm »
задните 240мм ли ти се,мислам дека може да се направи конверзија ама да останат истите шапи,пошто и за рачна механизнот е на нив,или да најдеш од друга кола ама има заебанции доста

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #269 на: 10 Март 2013, 16:31:15 pm »
И Аце-106 спомна дека ручната ќе прави проблем. Ако има начин би сакал да ставам поголеми..