Автор Тема: Како се справувате со снегот ?  (Прочитано 405953 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Одг: Како се справувате со снегот ?
« Одговори #2040 на: 06 Јануари 2017, 17:28:46 pm »
Полицијата не е за физички работи. Ако загусти, како и секогаш, ќе ја викнат војската на помош. И пак нема да им зголемат плати.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #2041 на: 06 Јануари 2017, 17:33:55 pm »
не само до патот, треба и патот сам да си го исчистеш ако не живееш во државата Скопје, ако живееш во Македонија(надвор од Скопје) ке ја видеш реалната слика. Остави патиштата што не се чистени, народот мислат дека зимските гуми се мит. Отвори на фејбук групата “Ѕид на сообраќајниот срам“ има слики и видео за тие што викат дека патиштата се чистени и каде се чистени. Башка има еден куп смешни постови од типот пешаците треба да чекат на пешачки премин, наместо автомобилите и тоа се сериозни и нервозни.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг:
« Одговори #2042 на: 06 Јануари 2017, 17:42:10 pm »
Па ти тргни по пешачки ако не застане колата Бутел ене го кај е.

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
« Одговори #2043 на: 06 Јануари 2017, 17:46:00 pm »
Скопје-Битола. Некаде по 5см снег паднало, ама на патот повеќе, нормално :)
Колку сака некој нека вергла, 100 сати паѓало снег незнам шо па не можеле да се справат надлежните... е па на 5см ако не можат да се справат, шо останува за повеќе :)
Скопје-Велес е целосно натапкан снег, кој ќе вози, внимателно и без зимски гуми нека не се глупира. После втора патарина е подобро, поголемиот дел е веќе стопен и се вози по влажен коловоз, ама не беше лизгаво (осолено како што доликува).

Плетвар... Убав снег, повеќе од 5см :) Патот е целосно под снег, ама има сол и ризла и не е лизгав снегот, сосема е во ред, полека, внимателно и таман си е.

Прилеп-Битола... е ова е стаза за санкање, катастрофа. Ни сол, ни ризла ни пичкеси материне. Катастрофа.

« Последно менување: 06 Јануари 2017, 17:52:14 pm Ipkisija Meskosa »

Отсутен otrakan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 281
« Одговори #2044 на: 06 Јануари 2017, 17:48:07 pm »
350 евра плата? кој земат толку?можеби само 20%,просечна плата во нашава арамиска државас е 12000 ден а ко ке ја регистрираш колата види колку плакаш за патишта башка патарини
;)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг:
« Одговори #2045 на: 06 Јануари 2017, 17:48:23 pm »

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #2046 на: 06 Јануари 2017, 17:53:38 pm »
Ако иде некој накај илинден нека оди преку автопат сеа се вракав од стариот пат кај што иде 63 ка санка е!

Sent from my F5 using Tapatalk

Па вее снег, сегде каде што има помалку сообраќај е санка :D И многу е јако за возење,мераци :)
Инаку денес кога олаби времево цел пат беше песок и вода, никакво, камења лупаат по крилата, неможеш да возиш повеќе од 30. Па стави сол ако веќе нешто ставаш, не тоа песокот....

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #2047 на: 06 Јануари 2017, 17:56:59 pm »
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=390693954600835&id=100009807003628&_rdr
На водно....  Што е следно? Се завеале малолетници у парк на љумфер-брдо!?

Без намера за тролање на спасувачите, туку на "завеаните" :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #2048 на: 06 Јануари 2017, 17:58:10 pm »
Скопје-Битола. Некаде по 5см снег паднало, ама на патот повеќе, нормално :)
Колку сака некој нека вергла, 100 сати паѓало снег незнам шо па не можеле да се справат надлежните... е па на 5см ако не можат да се справат, шо останува за повеќе :)
Скопје-Велес е целосно натапкан снег, кој ќе вози, внимателно и без зимски гуми нека не се глупира. После втора патарина е подобро, поголемиот дел е веќе стопен и се вози по влажен коловоз, ама не беше лизгаво (осолено како што доликува).
Плетвар... Убав снег, повеќе од 5см :) Патот е целосно под снег, ама има сол и ризла и не е лизгав снегот, сосема е во ред, полека, внимателно и таман си е.
Прилеп-Битола... е ова е стаза за санкање, катастрофа. Ни сол, ни ризла ни пичкеси материне. Катастрофа.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Од Радовиш до Мик Свети Николе 10 возила имаше по нивите излетани. Цистерна и шлешер заглавени кај Криви дол, полиција нема ни за лек. Кој како знае се снаоѓа, координираност на службите на завидно ниво. Од Велинград се враќав, и таму има снег и вееше цела ноќ ама патиштата чисти беа. Кај нас изгледа некој феномен пак ни се деси.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #2050 на: 06 Јануари 2017, 18:11:05 pm »
И плус патот до главна улица да си го чистиш оти цела маала е пензионирани воени лица и никој не ни планира да вози до март..

Jas denes sam 50m pat sirok 3m go iscistiv, sreka lesen snegot :D
Dobar exercise vo sekoj slucaj, cela vecer duvase i vrnese i na mesta imase naveano do 70-80cm, pa morav zasto vadenje kolite u mart inaku.

Najak moment bese pred kraj kade sto sespojuva patcevo so glavnata ulica, pominuva bager i mu vikam prilazot da go iscisti, i mi vika na vrakanje.
Go nemalo 2 casa, i normalno jas si go iscistiv sam, nema da go cekam i plus morav da iskacam za saat i pol, i pred malku zboram so Stariot na telefon i mu vikam kako e, mi vika u negov stil, kolku skolo ti treba da bides bagerist?
I mi stana jasno.

Idiotot, cistejki go blokiral vlezot :D

Stariot normalno go iscistil povtorno.

Naredna moja poseta vo opstina kaj moite prijateli, ke imam dobra prikazna za niv zasto ustvari gubat na izbori pokraj drugoto :D

Pomos ne mi treba, sam ke iscistam, ali da me zaglavis kade sto sum cistel, e toa bogami ne moze.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #2051 на: 06 Јануари 2017, 18:20:24 pm »
Kolku ve ima od Ilinden, te eden driftal na mostot, drugiot i tretiot preku mostot tamo vamo, sledniot  vozi po star nov pat, nekoj 63 spomnuva...
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5934
« Одговори #2052 на: 06 Јануари 2017, 18:27:38 pm »
И плус патот до главна улица да си го чистиш оти цела маала е пензионирани воени лица и никој не ни планира да вози до март..

Jas denes sam 50m pat sirok 3m go iscistiv, sreka lesen snegot :D
Dobar exercise vo sekoj slucaj, cela vecer duvase i vrnese i na mesta imase naveano do 70-80cm, pa morav zasto vadenje kolite u mart inaku.

Najak moment bese pred kraj kade sto sespojuva patcevo so glavnata ulica, pominuva bager i mu vikam prilazot da go iscisti, i mi vika na vrakanje.
Go nemalo 2 casa, i normalno jas si go iscistiv sam, nema da go cekam i plus morav da iskacam za saat i pol, i pred malku zboram so Stariot na telefon i mu vikam kako e, mi vika u negov stil, kolku skolo ti treba da bides bagerist?
I mi stana jasno.

Idiotot, cistejki go blokiral vlezot :D

Stariot normalno go iscistil povtorno.

Naredna moja poseta vo opstina kaj moite prijateli, ke imam dobra prikazna za niv zasto ustvari gubat na izbori pokraj drugoto :D

Pomos ne mi treba, sam ke iscistam, ali da me zaglavis kade sto sum cistel, e toa bogami ne moze.
Хахах, е тоа е и кајмене, снегот сам по себе си се чисти, стариот мој работеше шофер во фирма за одржавање на патиштата и плус зимска служба и им викаше секоја година,на техничарите, Абе на Питу Гули кога чистење, и одговорот беше, ааа никако таа улица тоа е се дувло на сдсм D лол, и еве едно 20 години ни снег е исчистен ни асфалт искрпен, камоли нов, а вцентар седам.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #2053 на: 06 Јануари 2017, 18:29:01 pm »
Ne e politicka pricinata kaj mene, veruj mi.
Do "common Sence" e, t.e. nedostatok na istiot :D

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond
« Одговори #2054 на: 06 Јануари 2017, 20:11:05 pm »
Јас и Ицката одлично се справуваме со снего  ;D