Автор Тема: Како се справувате со снегот ?  (Прочитано 383800 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55052
  • Махер
Одг: Како се справувате со снегот ?
« Одговори #1725 на: 04 Јануари 2016, 13:23:40 pm »
Со летни гуми? :) :) :) :) :) :) :) Од паркинг нема да излезеш а камо ли да го пројдеш патот... :)

Oва. Незнам како ова не го сфатиле оние што бранат летни гуми на снег.  Нула тракција. Секој метар е на среќа. Ризикуваш се.

Домашна, македонска ситуација. Дома не може да си оди чоеков.

Сурова реалност.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5076
  • The Spartan General
« Одговори #1726 на: 04 Јануари 2016, 13:28:36 pm »
8k по гуна.

Во таа цена имам и летна + зимска гума. :-)
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #1727 на: 04 Јануари 2016, 13:30:41 pm »
За да не премине тотално темава у други веќе постоечки теми, да прашам, дали некој носи ашовче или што знам, нешто за подметнување под тркала за да би се подобрила тракција во случај на заглавување?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43937
  • Il Moderatore
« Одговори #1728 на: 04 Јануари 2016, 13:32:16 pm »
8k по гуна.

Во таа цена имам и летна + зимска гума. :-)
Тоа кај нас нешто се траскаат со цените од земја...Реалноста е друга...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29794
    • CARclub.mk
« Одговори #1729 на: 04 Јануари 2016, 13:34:24 pm »
Сурова реалност.

Баш ме интересира што гума е. По шарата малку ми личи на Turanza ER300.

За да не премине тотално темава у други веќе постоечки теми, да прашам, дали некој носи ашовче или што знам, нешто за подметнување под тркала за да би се подобрила тракција во случај на заглавување?

Во Леонот носев две мали (рецимо 30х30) парчиња индустриски килим. Се нашле 2-3 пати. Лопатче не сум носел, али треба човек да размисли да земе едно мало, преклопливо, особено ако излегува надвор од град. Just in case.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5076
  • The Spartan General
« Одговори #1730 на: 04 Јануари 2016, 13:35:07 pm »

Јас си носам ќебе + стар чаршаф позади точно за заради заглавување. 2014та кога бев во Македонија со кола, ме застана полиција и полицаецот ми се изнасмеа дека имам ќебе во зимската опрема. Заебанција било од К-15, и немало потреба од такво нешто.  ;D

Лопата немам, ама нема да е лошо и да си купам една.  :)
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #1731 на: 04 Јануари 2016, 13:56:27 pm »

Јас имам две даскички што си ги носам и летно и зимно време. :) Имам заглавено во кал црвеница летно време, случајност ги имав со мене, под тркала ги ставив и излегов. Од тогаш се задолжителна опрема :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1732 на: 04 Јануари 2016, 13:57:24 pm »
Патосница.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17607
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1733 на: 04 Јануари 2016, 14:01:43 pm »
Шаторско крило носи татко ми стално. Ете и патосниците, веројатно последни би ми текнале, може и ич ;D

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4013
  • MadaFunker
« Одговори #1734 на: 04 Јануари 2016, 14:21:52 pm »
Пресека вчера..
New blood of old school

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #1735 на: 04 Јануари 2016, 14:25:57 pm »
Патосница.

Немаше да ми текне :D

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #1736 на: 04 Јануари 2016, 14:29:19 pm »

Во Леонот носев две мали (рецимо 30х30) парчиња индустриски килим. Се нашле 2-3 пати. Лопатче не сум носел, али треба човек да размисли да земе едно мало, преклопливо, особено ако излегува надвор од град. Just in case.

Јас си носам ќебе + стар чаршаф позади точно за заради заглавување. 2014та кога бев во Македонија со кола, ме застана полиција и полицаецот ми се изнасмеа дека имам ќебе во зимската опрема. Заебанција било од К-15, и немало потреба од такво нешто.  ;D

Лопата немам, ама нема да е лошо и да си купам една.  :)

Едно време имаше кај нас на Лукоил бензинскиве такви малечки ашовчиња, на расклапање. Мислам дека ги даваа со купони, а колку што се сеќавам, ни регуларната цена не им беше некоја ненормална.

Патосница.

Гумена или тАписонска?

Ај кииид :)
Негде видов дека може и со патосница, ама мислам дека со кебенце или груба ткаенина можеш да „обезбедиш“ подолг пат отколку со патосница. Башка, прилично сум сигурен дека ќе се уништи патосницата после нешто вакво, али не мора да значи нали :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1737 на: 04 Јануари 2016, 14:54:23 pm »
Платнена - строго! ;D Ако ти е кратка сувозачката, искористи ја и возачката. Секако дека после тоа може да треба нови патосници, ама ако немам друг избор и јакнaта ќе ја фрлам под тркало :D

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17607
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1738 на: 04 Јануари 2016, 15:01:15 pm »
Другаров сакаше јакна од GEOX да стаи над мотор да му држи топло да не му смрзне пак дизелот ;D ;D ;D

Отсутен damjanku

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 301
« Одговори #1739 на: 04 Јануари 2016, 15:02:02 pm »
А зошто да не бидат приоритет зимски гуми, па ако се има вишок пари летни да се купат а зимски да се возат 365 дена во годината?