Автор Тема: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?  (Прочитано 506606 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #1395 на: 23 Јануари 2015, 01:46:51 am »
ај малку заговори да читаме:

Svi Samsung televizori pomoću programa za prepoznavanje glasa šalju podatke iz vaše kuće

http://webtribune.rs/svi-samsung-televizori-pomocu-programa-za-prepoznavanje-glasa-salju-podatke-iz-vase-kuce/
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 341
« Одговори #1396 на: 23 Јануари 2015, 02:02:14 am »
Panasonic TX-L55ET60E

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Презадоволен сега за сега од него. Досега се што сум ставил од фајлови се пушта. Кај овој модел ја нема забелешката на Онак т.е. сам си ги распоредува фајловите според намената па доста лесно е и навигирањето. Јас го користам во комбинација со апликацијата за смартфони Panasonic Remote 2, далечинското го неам фанато.
Има и подршка за WiFi 802.11а стандардот што значи ако имаш рутер што работи на 5GHz фреквенција ќе може да го закачиш на таа и побрза е врската со интернетот и останатите уреди од мрежата на тој начин.

Еве ги фајловите кои што ги подржува.
AVCHD 3D/Progressive,
SD-VIDEO/AVI/MKV/
WMV/MP4/M4v/FLV/
3GPP/VRO/VOB/TS/
PS,MP3/AAC/WMA Pro/FLAC/WAV,
JPEG/MPO

Чудовиште :) и јас би сакал вакво

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7685
  • Хорска Секција
« Одговори #1397 на: 23 Јануари 2015, 02:14:52 am »
Јас го имам претходниот модел TX-L55ET5E. Пред две години тргнав да купувам плазма и кога го видов се премислив. Чистината на сликата, репродукцијата на боите и нивната униформност беа најдобри од било што друго изложено во Нептун во СитиМол.
Замерка ми е тоа што smart делот е релативно бавен и кога барам видеа на jутјуб морам да шетам со стрелките од даљинското за да ги изберам буквите. Турив и тастатура, ама идиотскиот софтвер не ги препознава буквите кои ги куцам, па мора и со стрелките од тастатурата да шетам и да бирам букви...
Не знам колку се брзи и колку кориснички употребливи софтверите на другите SmartTV-а, ама мене дефинитивно не ми се допаѓа тоа на мојот. Како решение си зготвив љута HTPC машина.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1398 на: 23 Јануари 2015, 02:22:06 am »
кај мене е исто на даљинското буквите, ама не да шетам со стрелките туку буквите се како на времето што беше употребено на мобилните од 0 до 9 се сместени сите букви... на пример на 1 се abc, на 2 се def итн... доста брзо иде така... поготово кога ке се потсетиш како на времето типкавме смс пораки... за еден наслов на филм или клип некој, брзо е...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20142
« Одговори #1399 на: 23 Јануари 2015, 02:59:31 am »
Јас од мобилен си ги пуштам на тв. Побрзо амин.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6544
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1400 на: 23 Јануари 2015, 08:24:50 am »
не сум пробал со тастатура, баш денес ко ќе си дојдам ќе пробам, ама и кај мене е исто,
буквите на јутуб се во еден ред и шеташ лево десно (апликацијата таква да не му е универзална), ама можи и со далечинското со бројките, демек побрзо, ама испаѓа исто бавно и багој има. За 20-тина иљади едно јадро добив, и прилично спори реакции, трпение сака за да не го укочиш.

Само фалат содржини на јутуб во HD.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3892
« Одговори #1401 на: 23 Јануари 2015, 08:31:13 am »
И јас мислам дека е малку спор Панасоникот, но ништо до толку иритантно. Јутуб клипови како што кажа ДартИсус пуштам исклучиво преку апликацијата на телефонот и ги стримувам на телевизорот. Сите клипови автоматски се пуштаат во највисоката можна резолуција од јутуб. Исто и било кое друго пишување да треба го правам преку Panasonic Remote 2 апликацијата од телефонот(преку тастатурата на телефонот)

Тастатурата

Тачпадот за контрола на ТВ то.

Останати опции на апликацијата

If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7685
  • Хорска Секција
« Одговори #1402 на: 23 Јануари 2015, 09:15:59 am »
Ќе пробам со апликацијата. Макар што која е поентата да морам да користам мобиљка за да мењам канал. Зошто не го направиле уљудно за да може обичен корисник да не губи цело попладне за да пушти клип на јутјуб.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10990
  • 430i
« Одговори #1403 на: 23 Јануари 2015, 09:47:20 am »
Го пазарив вчера LG 47 LB 670 V

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

•47"(119cm) Full HD 3D Led TV
•Triple XD Engine
•Резолуција:1920 x 1080
•700Hz MCI
•2D/3D конверзија
•Smart Sound Mode
•Virtual Surround Plus
•Wireless Sound Sync
•Tru-Black Control
•Resolution Upscaler
•Tru-Color Generator
•2.1 Speaker System
•Smart Share,LG Store
•Magic Remote
•Time Machine
•HDMI 1.4 x 4,Componentb,,Scart ,Digital Audio Out (Optical,USB 2.0 x 3
•JPEG,JPS,MPO,DivX HD
•AC3(Dolby Digital), EAC3,HAAC,AAC, Mpeg, MP3, PCM, DTS
•DVB-T2/C/S2
•Вграден Wi-Fi

На некоја промоција со 4000 попуст

Солиден. Доста солиден.

Да досподелам.
LG-во го препорачувам заради екранот, одличниот приказ на бои.

Не го препорачувам заради ебаниот webOS. A читам на нет дека не сум единствен на светов.
Она што е најбитно кај Смарт телевизор е да има солиден Smart Share. Бар јас така мислам. СУпер си е ЈуТјуб и апликации и се тоа.
Ама многу често при стримање на филмови од ПЦ прекинува филмот: Out of memory. App closed. Пеин ин ди ес. А читам на нет дека проблем е webOS-от и се чека верзија 2.0 каде би требало да се поправени заебанциите.

Препорачајте медиа сервер за на ПЦ. Што се не пробав, ама на сите нешто им мањка. И на iMac и на PC исто.

• Plex - не пушта преводи (познат проблем, гуглано, нема чаре сега за сега)
  • Nero - му треба вечност за да апдејтува библиотека, квалитет на транскодирање така-така
  • Serviio - му давам втора шанса па ќе видиме. Првиот пат ми се губеше, па не се старуваше конзолата итн.
  • TvMobili - супер си работеше, се додека не ме потсети дека треба да платам

Сите си го пренесуваат звукот безпрекорно, DTS, Dolby..

Преку УСБ не ми се допаѓа квалитетот кој што се испорачува.
Лаптоп преку HDMI (и тоа божем екстра квалитет, тазе земено) засецкува при движења на екран. Може да е и до Лаптопот.

Ова SaleSk што го сподели баш ќе го разгледам сега. Ама ми е нон сенс да опнеш кеш за нов телевизор и да треба да доземаш друг уред за да може на раат да гледаш филмчиња.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #1404 на: 23 Јануари 2015, 09:47:21 am »
Моментот со буквите е присутен и кај други марки. Проблемот е општ.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1405 на: 28 Јануари 2015, 16:04:49 pm »
Дечки, ми треба едно мислење :)
Sale looking at you, Deni also :D

Пред земање на тв сме, денес утре. Најмногу сега ми се засвиѓа LG едно како ова два реда погоре што е, само гледам има мала измена во моделот, ама тоа ке да е.
LG 47'' LB 679 V  - овој 47инчниов мислам дека поарно би ни се уклопил дома, у цената е уклучено и тоа сексиљавото меџик римоут што кошта 4 илљадарки. На изглед ми се свиѓа, има шампањ боја со бела позадина назад што добро ке се уклопи дома и се тоа.

Уствари во живо еве го

Али во игра го иаме уште еден ЛЏ тој е 55инча исто ЛЏ е и е 60.000ки. Мислам дека е 500hz или 600 за разлика од овој помалиов што е 700, другото мање више е тоа нели. Неможам да го најдам на странава на нептун, пошто не им работи ко што треба али LG 55 инча и е 60.000 со попуст некој нивни инаку е 66.000 Мислам дека се исти телевизорите, само што у големина се разлика.
А и у цена.

Е сеа ја би нормално поголемиот, арно ама малку ми е лошо пошто треба на масичка да седи, а има широко постоље односно постољето не му е у средина туко од двете страни, што значи голема масичка 125цм масичка треба да упасирам, а и цената е 60.000 што е доста разлика.

Што викате? 47цата? добра е? Иако сум за 55ката некако, нема да влезе во просторот, односно не сум измерил, можно е и воопшто да не ја собере кај мене.
Или имате некоја подобра алтернатива? да речеме за 47/8 до тие пари?

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3892
« Одговори #1406 на: 28 Јануари 2015, 16:14:02 pm »
Зимај 55ка, 100HZ разлика нема никогаш да ги приметиш а 18цм во дијагоналата и те како ќе ги приметиш. Ако сега земеш 47 ќе се каеш цело време што не си земал 55ка. Се разбира ако ти се вклопува во финансиите.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8157
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #1407 на: 28 Јануари 2015, 16:42:51 pm »
Саше, мислам дека не ти држи муабетов.

Која класа се зема и те како е битно. Мала бројка на класа може да значи и поинаков панел и се друго, башка 100хз... Мада човеков збори за сума над 60к. Сепак 55" со цена од 60,000+ иљадарки не би требало никако да е лош избор.

http://tehnomarket.com.mk/products/09135873/lg-55lb679v
http://tehnomarket.com.mk/products/09135875/lg-55lb730v
http://tehnomarket.com.mk/products/09135872/lg-55lb671v
http://tehnomarket.com.mk/products/09135874/lg-55lb700v

Исто и Ристо не е исто.
« Последно менување: 28 Јануари 2015, 16:59:46 pm pirat_07 »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #1408 на: 28 Јануари 2015, 17:03:35 pm »
Поголемиот земи го. 47 е мал веќе. Само гледај панелот да е IPS и толку, другото се ти е по желба, смарт несмарт, бел црн, постоље непостоље. Накратко тоа е.

Зимај 55ка, 100HZ разлика нема никогаш да ги приметиш а 18цм во дијагоналата и те како ќе ги приметиш. Ако сега земеш 47 ќе се каеш цело време што не си земал 55ка. Се разбира ако ти се вклопува во финансиите.
ФАКТ.
« Последно менување: 28 Јануари 2015, 17:29:11 pm Deni »

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1409 на: 28 Јануари 2015, 17:22:34 pm »
IPS е панелот, тоа знаев да барам, за друго мислев да не треба да пазам

http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=&product_id=210351

овој е поголемиот