Дечки, ми треба едно мислење

Sale looking at you, Deni also

Пред земање на тв сме, денес утре. Најмногу сега ми се засвиѓа LG едно како ова два реда погоре што е, само гледам има мала измена во моделот, ама тоа ке да е.
LG 47'' LB 679 V - овој 47инчниов мислам дека поарно би ни се уклопил дома, у цената е уклучено и тоа сексиљавото меџик римоут што кошта 4 илљадарки. На изглед ми се свиѓа, има шампањ боја со бела позадина назад што добро ке се уклопи дома и се тоа.

Уствари во живо еве го

Али во игра го иаме уште еден ЛЏ тој е 55инча исто ЛЏ е и е 60.000ки. Мислам дека е 500hz или 600 за разлика од овој помалиов што е 700, другото мање више е тоа нели. Неможам да го најдам на странава на нептун, пошто не им работи ко што треба али LG 55 инча и е 60.000 со попуст некој нивни инаку е 66.000 Мислам дека се исти телевизорите, само што у големина се разлика.
А и у цена.
Е сеа ја би нормално поголемиот, арно ама малку ми е лошо пошто треба на масичка да седи, а има широко постоље односно постољето не му е у средина туко од двете страни, што значи голема масичка 125цм масичка треба да упасирам, а и цената е 60.000 што е доста разлика.
Што викате? 47цата? добра е? Иако сум за 55ката некако, нема да влезе во просторот, односно не сум измерил, можно е и воопшто да не ја собере кај мене.
Или имате некоја подобра алтернатива? да речеме за 47/8 до тие пари?