Автор Тема: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?  (Прочитано 507799 пати)

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5299
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #1365 на: 20 Јануари 2015, 13:15:07 pm »

Милион ограничувања имаат тие вградените медиа плеери... тотално не ми е јасно зошто ги употребувате.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #1366 на: 20 Јануари 2015, 13:36:12 pm »
Пуштав едно видео од виндовсо семпл со 40Mbps со птици и не го пуште. х)

Tолку му е душата. Тапа процесор, тапа нанд, како сакате да ви врти филмови кога еден обичен андроид телефон има три пати појак процесор од тој на телевизорот.

Милион ограничувања имаат тие вградените медиа плеери... тотално не ми е јасно зошто ги употребувате.

Затоа што сите мислат дека за 200 евра ке добијат топ телевизор со топ смарт опции и ке бидат среќни.
Уствари тоа е мачење. Се е мачење, почнувајќи од отварање на апликацијата, па се до краѓнување кога нема да може да се отвори некој фајл.

Подобро инвестирај во не смарт опција на ТВ, сега цените им се паднати затоа што актуелно е СМАРТ, па ке си докупиш добар медиа плеер за само 100-тина евра и ке си бркаш работа како што треба.

И никако не можам да им објаснам на луѓево дека разликата на сликата со вграден и екстерен медиа плеер не е иста.
Освен на оние модели кој чинат по 100 000 + иљади денар. Тука више зборуваме за висока класа, во која се вградуваат и скроз други видео процесори. Па дури и квад кор процесори.
Се си има зошто и затоа.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5299
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #1367 на: 20 Јануари 2015, 13:53:53 pm »

Чекај сега додека не се јави некој со приказна како неговиот смарт тв отвара (скоро) СЕ, и без проблеми. Плус многу важно е да има и вај-фај.

Слика? Контраст, осветлување, сатурација??
Небитно, товарај и носи. За шител и анал5 гледање па навистина и не треба нешто посебно...  ;)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29804
    • CARclub.mk
« Одговори #1368 на: 20 Јануари 2015, 14:01:38 pm »
Затоа си го обожавам WDTV Live плеерчето. Све пушта (односно, скоро све, до сега само 2-3 пати ми се десило да не ми пушти нешто, али обично се решавало после некое време со апдејтиран firmware) и квалитетот на сликата е одличен.

Едино што ме нервира, е што од време на време знае да се изглупира, односно да се изблокира, па бара ресетирање со вадење од струја. Имало некој aftermarket firmware, што наводно бил добар (некој го збореше баш на форумов), али не сум се заинтересирал да видам.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20145
« Одговори #1369 на: 20 Јануари 2015, 14:47:42 pm »
Мене не ми ги пушта 3д порничите, не знам што да правам.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1370 на: 20 Јануари 2015, 15:06:15 pm »
Најди си женска, евентуално дечко ...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34161
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1371 на: 20 Јануари 2015, 15:22:23 pm »
Има женска ама веројатно залудно ;D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #1372 на: 20 Јануари 2015, 15:25:23 pm »
 ;D ;D ;D

Oва е вистинското решение за видео/медиа плеер.

Повеќе инфо на:
http://forum.gsm.mk/threads/%D0%A0%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D1%98%D0%B0-xiaomi-4k-uhd-mi-box-pro-enhanced-edition-1gb.24501/
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7082
« Одговори #1373 на: 20 Јануари 2015, 15:26:47 pm »
Пуштав едно видео од виндовсо семпл со 40Mbps со птици и не го пуште. х)

Tолку му е душата. Тапа процесор, тапа нанд, како сакате да ви врти филмови кога еден обичен андроид телефон има три пати појак процесор од тој на телевизорот.

Затоа што сите мислат дека за 200 евра ке добијат топ телевизор со топ смарт опции и ке бидат среќни.
Уствари тоа е мачење. Се е мачење, почнувајќи од отварање на апликацијата, па се до краѓнување кога нема да може да се отвори некој фајл.

Подобро инвестирај во не смарт опција на ТВ, сега цените им се паднати затоа што актуелно е СМАРТ, па ке си докупиш добар медиа плеер за само 100-тина евра и ке си бркаш работа како што треба.

И никако не можам да им објаснам на луѓево дека разликата на сликата со вграден и екстерен медиа плеер не е иста.
Освен на оние модели кој чинат по 100 000 + иљади денар. Тука више зборуваме за висока класа, во која се вградуваат и скроз други видео процесори. Па дури и квад кор процесори.
Се си има зошто и затоа.

Верувај тешко се наоѓа денес ТВ без „смарт“ опции. Секој ТВ над 20.000 го има тоа. Само кај некои џабе ;D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #1374 на: 20 Јануари 2015, 15:34:50 pm »
Имаш 50-ка Филипс за 25 000, Лед во АМЦ.
Само и тој е најосновен модел, но ке брка работа.

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #1375 на: 20 Јануари 2015, 19:21:15 pm »
Го има уште во амц филипсот 50ка за 25к?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29804
    • CARclub.mk
« Одговори #1376 на: 20 Јануари 2015, 19:27:19 pm »
Сале, интересно андроидчево. Ќе го имам у обзир!

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #1377 на: 20 Јануари 2015, 22:47:18 pm »
@zeroSignal
Ако си слободен утре попладне помини да го зирнеш. И така си онде :)
Затоа и постирав видео, да се види реално колку брзо работи.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3892
« Одговори #1378 на: 21 Јануари 2015, 00:32:44 am »
Кај мене Медиа Плеерот на телевизорот си работи перфектно и нема проблем ни со ДТС, ни со филмови од по 40GB, сите ги пушта без сецкање и со извонреден квалитет. Исто така и во опциите има и за бирање на фонт за преводот(кирилица и сл.), се на се сум презадоволен Фала Сале на препораката :). Исто така и  Смарт функциите ме изненадија позитивно, сега одкако телевизорот во дневна ми е Смарт а во мојата соба не е сакам да го продадам за да можам да си земам Смарт, стримувањето Јутуб од Смартфон на ТВ, како и контролирањето на телевизорот преку Смартфонот со тачпад ептен ме направија мрзлив па телевизоров во мојава соба ми изгледа доста понекорисен.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1379 на: 21 Јануари 2015, 01:22:20 am »
и кај мене е исто... нема никаков проблем со никаква резолуција нити пак големина на фајл во било кој формат. само има страааааашно глупо мени. ги чита сите фајлови и што треба и што нетреба, тешко е за снаоѓање низ него...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време