Автор Тема: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?  (Прочитано 540892 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #345 на: 22 Јануари 2013, 00:26:19 am »
Заборави ја марката и ќе можеш. :)
Не би сакал ниту ротел ниту бауер и вилкинс да ги заборавам. Размишљај за нив, како за Entry level home audio.  ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #346 на: 22 Јануари 2013, 09:07:17 am »
Види што му предложив на гугле да слушне. :) :) :) Проверено.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #347 на: 22 Јануари 2013, 09:24:18 am »
Дени...Се е тоа убаво што си му предложил...Но во живо едно со друго нема везе...
Дури и оној кој прв пат треба да седне и да слушне звук ке примети разлика од едно до друго појачало и друга работа е музиката која сака да ја слуша...
Твоиве не се за музика која он сака да ја слуша...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #348 на: 22 Јануари 2013, 09:40:21 am »
За техно-фолк музика се неопходни магариња за рокање ала Кервин-Вега бидејќи само со такви техно-фолкот звучи како што треба и се доволно гласни за да ги чуе цела населба.

Колку што го сватив он сака сараунд и безицирал некое 5.1 појачало од HK. Јас му предложив да си купи два сета M-Audio BX50 + соодветен центар од истата серија и вуфер. Ќе го коштаат малку повеќе од планираното, но звукот кој ќе го добие ќе биде драма.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #349 на: 22 Јануари 2013, 09:42:58 am »
Дени...Се е тоа убаво што си му предложил...Но во живо едно со друго нема везе...
Дури и оној кој прв пат треба да седне и да слушне звук ке примети разлика од едно до друго појачало и друга работа е музиката која сака да ја слуша...
Твоиве не се за музика која он сака да ја слуша...

Јас како за мене си кажав... Не ми текна тој вид на музика, за сараунд појачалце.
За техно-фолк музика се неопходни магариња за рокање ала Кервин-Вега бидејќи само со такви техно-фолкот звучи како што треба и се доволно гласни за да ги чуе цела населба.

Колку што го сватив он сака сараунд и безицирал некое 5.1 појачало од HK. Јас му предложив да си купи два сета M-Audio BX50 + соодветен центар од истата серија и вуфер. Ќе го коштаат малку повеќе од планираното, но звукот кој ќе го добие ќе биде драма.
Крај на програмата! Дефинитивно тоа е мааааагаре!!!!!  8) 8) 8) Прекрасни звучничиња кои вреди да се оптеретат сооооолидно!!! Но не верувам дека сараунд појачало со „100W“ ќе ги погонува како што треба. Барем ајнјук 750W.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #350 на: 22 Јануари 2013, 09:57:09 am »
Aj малку помош од поупатените и оние кои повеќе ја разбираат темата :)

Имам Samsung LCD HD Ready и веќе 5,5 години си тера одлично.
Кога ќе го поврзам со лаптоп преку HDMI излезот автоматски си се сетира на препорачана резолуција 1280х720.
Во сетингс има избор за максимална резолуција од 1920х1080 ама не е препорачана. Вчера го ставив само за да видам како ќе изгледа. И изгледаше одлично. Пуштив на Јутјуб клипче во full HD и си го истера без проблем.
Е сега, можно ли е HD Ready телевизор да прикаже Full HD резолуција? Можно ли е да заебам нешто?
Разликата на сликата ја приметив и јас и супруга, ама некако за неверување ми е целата работа :)

Данке :)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #351 на: 22 Јануари 2013, 10:03:56 am »
Телевизорот ти прави даунскејлинг на резолуциајта и повторно ти прикажува во 720р. Тоа што изгледа одлично е затоа што даунскејлираниот материјал има поголем квалитет (помала компресија) од клаисчниот 720р.
За обични материјали најдобро е да си го тераш нативно на 1280х720 со што помалку ќе си го товариш хардверот на лаптопот и телевизорот.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #352 на: 22 Јануари 2013, 10:06:04 am »
Не е можно да заебеш нешто.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #353 на: 22 Јануари 2013, 10:09:34 am »
Фала Гојдо и Дени :)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #354 на: 22 Јануари 2013, 17:52:22 pm »
За разлика од другите домашни кина ова е врв.

Од местото на вуферот преку една просторија во втората просторија се осеќаат вибрациите на едно 14м растојание.
Така да презадоволен сум.

Јас дома имам TEAC 5.1 5x10w и 25w На woofer. Сателитите се Canton, Wooferot поштен од кола 25cm во солидна опаковка (го имам и оригиналниот canton, ама овој е бољи перформер). Овие се вистински бројки. Често жена ми се жали на прегласна музика. За комшиите не се секирам.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #355 на: 22 Јануари 2013, 17:57:05 pm »
Најверојатно...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #356 на: 22 Јануари 2013, 17:57:15 pm »
Кој вика дека е сејм прајс? :) Јас сакам фантастичен стерео пар (со мрсен сабвуфер секако), со симболични ефектни звучки за ефекти.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #357 на: 23 Јануари 2013, 07:50:12 am »
За разлика од другите домашни кина ова е врв.

Од местото на вуферот преку една просторија во втората просторија се осеќаат вибрациите на едно 14м растојание.
Така да презадоволен сум.

Јас дома имам TEAC 5.1 5x10w и 25w На woofer. Сателитите се Canton, Wooferot поштен од кола 25cm во солидна опаковка (го имам и оригиналниот canton, ама овој е бољи перформер). Овие се вистински бројки. Често жена ми се жали на прегласна музика. За комшиите не се секирам.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Не си. Меѓутоа Блуреј и сЕраунд наметнаа да стааш по 6 комада звучници по дома..... Една соба за аудиофилско уживање со пар звучници и дневна соба со 5.1 солидно квалитетен. Тоа се бара за тој што може да си дозволи. :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #358 на: 23 Јануари 2013, 08:37:53 am »
Стерио за музика и за се друго.
Сараунд само за филмови со ефекти.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #359 на: 23 Јануари 2013, 10:19:47 am »
osmica8...
Тоа у куќа со рамен кров ти што го кажа :)
Пак се закачаш п.... му м.....а :)

Изгледа не си слушнал нешто ново, поново а?
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.