Автор Тема: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?  (Прочитано 540994 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #360 на: 23 Јануари 2013, 10:39:43 am »
Искуството на Pink Floyd - Pulse на фул сараунд (што фала Богу го имам доживеано) не може да се замени со ниеден стерео систем.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #361 на: 23 Јануари 2013, 11:28:13 am »
osmica8...
Тоа у куќа со рамен кров ти што го кажа :)
Пак се закачаш п.... му м.....а :)

Изгледа не си слушнал нешто ново, поново а?

Да бе со рамен кров, таа со пад на северо - југ.

А шо ќе ми е нешто поново да имам дома, кога музика што ја слушам е од 1960 - 1970 ?
Тешко мене ако слушам Џез на сараунд.

Ти кажав, за нови филмови со ефекти, ДА, саранунд. За музика за секој ден, стерео. Крај.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #362 на: 23 Јануари 2013, 11:35:48 am »
Искуството на Pink Floyd - Pulse на фул сараунд (што фала Богу го имам доживеано) не може да се замени со ниеден стерео систем.

слушај ме сега внимателно:

Нема НИШТО што може да се постигне со сараунд систем со арбитрарен број на канали/звучници, а што не може со пар слушалки.

повторувам

нема ништо што може сараунд систем со колку-сакаш канали и звучници, а што не можат пар слушалици.

Стерео звучници не, но стерео слушалки да.

Кога ќе бидеш спремен за долгото и мачно убедување кое ќе заврши со прифаќање дека сум во право :-)  - кажи

што се однесува до гледање филмови: кога сакам ептен да се внесам и да слушам 3д - гасам светло и ставам слушалици.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #363 на: 23 Јануари 2013, 11:38:56 am »
Па кажи од почеток дека наместо звучници да ставаат, да си купат слушалки сите :)

Се прави муабет за озвучување на дневна соба ти им улетуваш со муабет дека стерео е подобро, и тоа не звучници туку слушалици.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #364 на: 23 Јануари 2013, 11:40:43 am »
Па кажи од почеток дека наместо звучници да ставаат, да си купат слушалки сите :)

Се прави муабет за озвучување на дневна соба ти им улетуваш со муабет дека стерео е подобро, и тоа не звучници туку слушалици.

само одговарав на тврдењето дека „...не може да се замени со ниеден стерео систем“. Може. Со стерео слушалки. Наместо „стерео систем“ да кажеше „стерео звучници“ немаше да имам никаква забелешка.

да, се согласувам дека сум малце OT. Може да се премести во друга тема.

Пардонирам.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #365 на: 23 Јануари 2013, 11:42:08 am »
ОТ е целиов муабет за озвучување :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #366 на: 23 Јануари 2013, 11:42:24 am »

Нема НИШТО што може да се постигне со сараунд систем со арбитрарен број на канали/звучници, а што не може со пар слушалки.

повторувам

нема ништо што може сараунд систем со колку-сакаш канали и звучници, а што не можат пар слушалици.

Кога ќе бидеш спремен за долгото и мачно убедување кое ќе заврши со прифаќање дека сум во право :-)  - кажи

што се однесува до гледање филмови: кога сакам ептен да се внесам и да слушам 3д - гасам светло и ставам слушалици.

Те прочитав внимателно...

И сега... Да кажеше уште одма дека правиме муабет за слушалки, уште одма ќе завршеше муабетот. На асолни слушалки ќе го чуеш тоа што ниеден сараунд за во соба нема да ти го „испее“, така што, се согласуваме.

Пошто муабетот беше за озвучување на соба, пре би сараунд отколку стерео :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #367 на: 23 Јануари 2013, 11:43:09 am »

повторувам

Те прочитав внимателно...

И сега... Да кажеше уште одма дека правиме муабет за слушалки, уште одма ќе завршеше муабетот. На асолни слушалки ќе го чуеш тоа што ниеден сараунд за во соба нема да ти го „испее“, така што, се согласуваме.

Пошто муабетот беше за озвучување на соба, пре би сараунд отколку стерео :)

само одговарав на тврдењето дека „...не може да се замени со ниеден стерео систем“. Може. Со стерео слушалки. Наместо „стерео систем“ да кажеше „стерео звучници“ немаше да имам никаква забелешка.

Отсутен velestrumf

• Легенда

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #369 на: 23 Јануари 2013, 11:47:05 am »
Не знаев дека ова се однесува на слушалки :)

не се однесуваше на слушалки. слушалките ги спомнав строго во контекст на твоето тврдење, не реферирав на ништо друго!

инаф ов дис, плиз кери он :-)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #370 на: 23 Јануари 2013, 14:03:18 pm »
Да бе со рамен кров, таа со пад на северо - југ.

А шо ќе ми е нешто поново да имам дома, кога музика што ја слушам е од 1960 - 1970 ?
Тешко мене ако слушам Џез на сараунд.

Ти кажав, за нови филмови со ефекти, ДА, саранунд. За музика за секој ден, стерео. Крај.

Те чекам да дојдеш да слушнеш. Џез, да ти ги отворам видиците кон светот..Во сараунд и фул хд.
Немој да бидеш заглавен во времето во кое е направена музиката...
Послушај ја во ново време истата, па ке правиме муабет...
Одбери ден, јави ми се, успат понеси 100 грама турско кафе пошо ја ке варам, ти додека седиш подзинат и вчудоневиден...
:D :D :D
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #371 на: 23 Јануари 2013, 15:00:48 pm »
Ако е веќе толку добро, секако би преферирал кафе од Етиопија или Кенија (африканско, не турско), добар Хенеси (доволно е и VS не мора XO), и некоја ромео и џулиет пура да зачадиме покрај smooth jazz стварите у сЕраунд ;) (добро бе, си се поканив, па шо...)  ;D ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #372 на: 23 Јануари 2013, 15:07:29 pm »
Јас ќе дојдам за кафе и коњак, пури не пушам, а џезот може да свири во позадина, ама сеедно ми е дали на сарануд, стерео, моно. Само немојте слушалици да ми давате ;D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #373 на: 23 Јануари 2013, 16:25:29 pm »
:-) Nema problem. Dogovoreno :-)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви тр&
« Одговори #374 на: 23 Јануари 2013, 20:36:28 pm »
Кафето е купено, го чекам коњакот на граница.
Загревај ги џезерите.

;D ;D