Автор Тема: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?  (Прочитано 540531 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #270 на: 17 Јануари 2013, 14:16:15 pm »
3 HDMI порти има што ми се сосема доволни...

Ова го презедов од техномаркет а не го ни запазив :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #271 на: 17 Јануари 2013, 14:17:09 pm »
Епа океј ондак, тамам бројче :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
« Одговори #272 на: 17 Јануари 2013, 14:19:17 pm »
Томи, цена на телевизоров?

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #273 на: 17 Јануари 2013, 14:23:36 pm »
50K, само у Техномаркет видов за цена... треба и по другиве денес да поминам, па ке пишам каде ке се најде најповолната понуда...

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #274 на: 17 Јануари 2013, 15:50:11 pm »
Прати едно ПП, можи ќе ти се најдам овај пат ;)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #275 на: 17 Јануари 2013, 22:47:04 pm »
Нити прв, нити последен уред што го продаваат така... Затоа у целото опремување на станот, ништо не купив откај нив.

У најмала рака треба со асолен попуст да ти го даде, пошто тоа веќе не е нов уред (во случајов телевизор), туку е користен.
Па таа цена е практично со попуст. Телевизоров во Ноември во Техномаркет беше 107К, а во Нептун 86К. Сега е 80К, т.е. 1300 евра додека истиот телевизор во Србија е 2000 евра, во Грчка 1600, во Бугарија 1700...Така да и за тие пари е супер понуда и нема подобар избор до 2000 евра, ама ова со експонирање и чепкање од кој стигне ме к*рчи...
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4396
« Одговори #276 на: 17 Јануари 2013, 23:22:51 pm »
ја три телевизори до сега имам земено од полица,последни беа,така се погодуваше.друго ништо не ми одговараше па да чукнам у дрво немаа(т) никакви проблеми

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2241
« Одговори #277 на: 17 Јануари 2013, 23:29:59 pm »
Најверојатно деновиве конечно, ке се подновам со Samsung-UE40ES6710
Eдинствените замерки што успеав да ги најдам по нет за него се дека знае СмартТв некогаш бавно да реагира, што и не ми значи многу...
Остана уште да се види по кои продавнички го има, каде може да се искамчи попуст, и подолга гаранција...

3D SLIM LED SMART TV 40" (102 СМ)
FULL HD (1920X1080)
MEGA ДИНАМИЧЕН КОНТРАСТ
ULTRA CLEAR PANEL,3D HYPER REAL ENGINE
2D-3D КОНВЕРТОР
3Д ЗВУК
SMARTPHONE КОМПАКТИБИЛНОСТ
WI-FI ВГРАДЕН
HDMI 1.4,PVR,USB ПЛЕЕР (AVI;MKV;MP3;MP4;J-PEG)
DVB T / C / S2
2 ПАРА 3D ОЧИЛА

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Изборот ти е прекрасен,телевизорот го гледам чат пат,го има изложено во салонот на АМЦ во Кавадарци и тоа јас го изложив пред 3 недели,прекрасен дизајн,за сликата нема што да се зборува.

Во АМЦ овој ти е 44 990.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #278 на: 17 Јануари 2013, 23:50:31 pm »
За 42К во Нептун има Panasonic 42" ET5 покрај кој не би му залепил мрсул на Самсунгот.

Томи, моја препорака е да одиш во продавница со некој кој стварно се разбира и да ги погледнеш телевизорите со нормални сетинзи(природни бои, светло и контраст) и разни содржини.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #279 на: 17 Јануари 2013, 23:58:27 pm »
не би му залепил мрсул на Самсунгот.

Ами за клецање што правиме?
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #280 на: 18 Јануари 2013, 01:42:09 am »
SAMSUNG se popravija. garant se sea poarni ne crkavaat za nedela tuku za mesec.....

Отсутен Untak

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 305
  • sLowRider
« Одговори #281 на: 18 Јануари 2013, 02:16:58 am »
Можда оф сум сеа малку од муабетов, ама малку се заиграв со стариот телевизор дома, LG 32LD320, во принцип ист софтвер и со одтанатите од LD серијата и LH, како LH2000 и LH3000, кои имаат USB порта ама пишува на неа дека е само сервисна, малку истражување на форуми и испадна дека телевизорот сосема фино си подржува слики, видеа, филмови во Divx SD и HD, ама се исклучени во сервисното мени за да си платиш повеќе за истиот телевизор со вклучена опција ама нели друга серија демек, е сеа тоа неможе да се пристапи со далинско освен ако фирмверот не се врати на верзија 3.15, а телевизорите доаѓаат со 3.65+, арно ама со една инфрацрвена диода 3.5 мм џек и еден wav фајл ја емулирав сервисната команда и влегов во сервисното мени и си уклучив USB mode, и функционира беспрекорно, така да некој ако има потреба од вакво нешто стојам на располагање.. :)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #282 на: 18 Јануари 2013, 08:52:53 am »
Дома имам 42" Panasonic плазма, HD реди, стар 5 години (го платив ѓавол-и-пол на времето)
во викендица имам 42" LG LCD, full HD, стар 1 година

Не е нормално плазмата колку боља, по пријатна и по природна слика вади. LCD-то ме замара после саат-два гледање, штипе очи без оглед какви сетинзи за светло-контраст ќе му наместам.

Тој проблем не постои кај плазмата. Moжам цел ден да го гледам, а после да барам уште. Е сеа, троши струја и се грее, но тоа е мала цена за ќефот

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #283 на: 18 Јануари 2013, 08:54:56 am »
Мене единствен проблем со плазмата ми беше, што не ја прават (или кај нас не ја носат) во помали димензии... Најмало нешто што најдов беше баш Панасоник 42 инчи, а тоа е премногу за кај мене во дневна.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #284 на: 18 Јануари 2013, 08:57:42 am »
Ух, колку 42-ка не е премногу... не можам со збориви да ти опишам.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.