Автор Тема: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?  (Прочитано 564596 пати)

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1913
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треб&#107
« Одговори #3435 на: 12 Декември 2025, 21:43:39 pm »
Шо го е*ам, 5г гаранција има. Ќе го пробаме и Самсунг па ќе видиме.
Не пофатив што модел меркаш, јас имам 65ка UE65CU8072UX веќе две години можда три. Сега за сега сум многу задоволен од телевизорот. Како што кажав, немам андроид закачено на него, а користам Netflix, од време на време Amazon Prime (кога има Кларсконс Фарм нова сезона), користам Стримио, користам IPTV, Spotify, Апликација за радио, и сл. глупости. Генерално, све што ми е потребно од телевизорот имам. Секако и МаксТВ е тука, и тие наскоро може ќе ми утрапат андројт бокс.
Јас земав со андроид бокс од Телеком како апгрејд, помалку сум задоволен отколку стариот. Многу побавно работи уредот и контролата преку далечинското од телевизорот е многу лимитирана и не секогаш функционира, додека со стариот утре работеше се комплет само со далечинското од телевизорот. Реално, не видов некоја корист од андроидот, мислев ќе можам да ја направам sideload на revanced, ама ништо.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8267
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви требk
« Одговори #3436 на: 12 Декември 2025, 22:08:18 pm »
Се бара добра слика за 4к филмови, за друго и слабо го користам.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20275
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #3437 на: 13 Декември 2025, 00:01:21 am »
Шо го е*ам, 5г гаранција има. Ќе го пробаме и Самсунг па ќе видиме.
Не пофатив што модел меркаш, јас имам 65ка UE65CU8072UX веќе две години можда три. Сега за сега сум многу задоволен од телевизорот. Како што кажав, немам андроид закачено на него, а користам Netflix, од време на време Amazon Prime (кога има Кларсконс Фарм нова сезона), користам Стримио, користам IPTV, Spotify, Апликација за радио, и сл. глупости. Генерално, све што ми е потребно од телевизорот имам. Секако и МаксТВ е тука, и тие наскоро може ќе ми утрапат андројт бокс.
https://m.tehnomarket.com.mk/product/29403446/samsung-qe-65q8faauxxh-qled-tv-uhd-smart-tv-tizen-os

Мислам овој беше.

https://www.rtings.com/tv/tools/compare/samsung-q8f-2025-vs-tcl-qm7k/96964/88608

Tcl c7 кај нас.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9033
  • Пичлеме
« Одговори #3438 на: 13 Декември 2025, 11:03:05 am »
Ете да не речите не ве послушав, ојдов да го таксам TCL C655, секако дека го нема, нема ни да го има :)
И сеа шо?

Присутен Redneck

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 170
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треб&#107
« Одговори #3439 на: 13 Декември 2025, 11:09:02 am »
Препорака за ТВ до 45к, оддалеченост 6м. Најдобро за парите ТЛЦ Мини лед 65?

Купен 65 ЛГ задоволен доволно голем за таа далечина

Отсутен fcwizard

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 260
« Одговори #3440 на: 13 Декември 2025, 16:33:21 pm »
Ете да не речите не ве послушав, ојдов да го таксам TCL C655, секако дека го нема, нема ни да го има :)
И сеа шо?

А ти кажаа што имаат достапно?
Од понудата на А1 јас би го земал TCL 55P7K тука некаде е со цената на C655, андроид и тоа што има саундбар за мене е голем плус, неспоредливо е гледањето филмови/музика на ТВ со саундбар и без.

Отсутен AlexAl1en

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 453
« Одговори #3441 на: 13 Декември 2025, 16:38:09 pm »
Дали хоризнтални линии на екранот може да се поправат или да барам нов тв?

Се работи за Самсунг тв купен пред 3 години...

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #3442 на: 13 Декември 2025, 17:50:07 pm »
Кога прв пат се појавија на Самсунгот кај мене (после 8 месеци), под гаранција сменаа дисплеј, пред месец-два се појавија пак (неполни 4 години)... ќе го сменам со нов тв.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #3443 на: 13 Декември 2025, 19:05:27 pm »
И сеа шо?

А ти кажаа што имаат достапно?
Од понудата на А1 јас би го земал TCL 55P7K тука некаде е со цената на C655, андроид и тоа што има саундбар за мене е голем плус, неспоредливо е гледањето филмови/музика на ТВ со саундбар и без.
Од ТЦЛ немаат лагер.
Баш за овај прашав дали кога би го имало на лагер, дали можи да се земи без саунбар, оти напукана е цената заради саундбарот, а мене не ми треба, имам сосема ок озвучување, ама не можело.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44567
  • Il Moderatore
« Одговори #3444 на: денес во 07:22:00 »
Се работи за Самсунг тв купен пред 3 години...
Кога прв пат се појавија на Самсунгот кај мене (после 8 месеци), под гаранција сменаа дисплеј, пред месец-два се појавија пак (неполни 4 години)... ќе го сменам со нов тв.

Што модели на ТВ-а се? Да видам дали и мојот е у „ризик“?
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #3445 на: денес во 07:41:37 »
Кај мене е 2 генерации постар од твојот Самсунг, AU8072.

Отсутен AlexAl1en

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 453
« Одговори #3446 на: денес во 09:01:23 »
AU8072 50'

Sent from my SM-A528B using Tapatalk