Автор Тема: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?  (Прочитано 564548 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8267
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #3420 на: 05 Декември 2025, 16:55:35 pm »
https://www.neptun.mk/categories/televizori/84111240-LG-65-QNED-91T3A

Само ова има минилед, имам ЛГ, не е дека не сум задоволен, ама кај брат ми Сони старо еден век ми има пожива слика ???

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9033
  • Пичлеме
« Одговори #3421 на: 12 Декември 2025, 09:41:00 am »
Треба да продолжувам договор на А1 (треба... не треба, ама нема којзнае какви опции кај нас, а се знај, долгогодишен корисник на услугите нема никакви бенифиции плус од некој нов, али што е то е), па се мислам да ги искористам бенифициите (брдо пари) за некој телевизор.
Сегашниов Самсунг по втор пат е пред испуштање душа, првиот пат после 8 месеци се појавија линии, сменаа дисплеј под гаранција, еве го пак со линии... ѓубре. Пред да го купам се изначитав/изнагледав ривјуа, по тој основ го купив. Одлична слика, контраст, тракатајнци дрн дрн... Џабе.
Неам некои високи побарувања, не ми се даваат овој пат многу пари за повисоките класи и извиканите брендој.
Од понудата на А1 би ги издвоил:

TCL 55C655, Андроид, модел 2024:

https://www.tcl.com/global/en/tvs/c655

Hisense 55A7Q, VIDAA, модел 2025:

https://mk.hisense.com/proizvodi/televizori/qled-tv/TV-SET-55A7Q-HSN/p/000000000020016324

И на крај, Philips 55PUS8010/12, Titan OS, 2025

https://www.philips.co.uk/c-p/55PUS8010_12/led-4k-ambilight-tv

Наназад ги видов советите за мини лед, ама поскапи се, не ми се даваат толку пари.

Искуство некој со овие?
Не ми менува многу оперативниот систем, освен брзината на отварање на некоја апликација, друго и не ми менва многу, побитен ми е (колку толку) квалитетот на сликата.

Отсутен pirat_07

• Легенда
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треб&#107
« Одговори #3422 на: 12 Декември 2025, 09:43:40 am »
Во времето кога постоеше АМЦ, филипс не го биваше нешто особено. Дали се опраи, не знам.

Во твојот случај би го земал ТЦЛ-от, поради херцажата. Хајсенсот во описот е баш дрн дрн а технички спец брм

Јас Самсунг ку лед порачав, а ти ме замисли сега...

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #3423 на: 12 Декември 2025, 09:50:19 am »
Абе не дека е правило кај сите Самсунг да рикни дисплеј, истовремено кога го купив јас, мој другар купе поголем Самсунг, ама поевтин, ентри левел. Си работи беспрекорно, ништо не му фали.
Јас во моментов сум расположен да платам за ентри левел, не ми се даваат пари за повисока класа, лут сум на двапати рикнат дисплеј во 4 години на телевизор од средна класа. Да рикнеше прв пат на 4 години, поалку лут ќе бев. :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17843
« Одговори #3424 на: 12 Декември 2025, 11:39:21 am »
Земи си TCL, другиве со свој оперативен систем не ги бива без Андроид донгле. Викаш битно е брзо да се отвара апликација, ама проблем е што немаат доволно апликации за да ги отвараш :)

Плус слика и звук се прилично задоволителни кај TCL.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #3425 на: 12 Декември 2025, 14:28:17 pm »
Мислев брзо да отвора некоја апликација, сите 3-4 шо ги користам, јутуб, скај шоутајм и хбо(мах), нетфликс (уствари хбо и нетфликс многу слабо, многу педери има таму, ми е страв ;D)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30257
    • CARclub.mk
« Одговори #3426 на: 12 Декември 2025, 15:05:12 pm »
Андроид е сепак најдобра опција. Ќе си инсталираш Стримио, ќе си го подесиш како што треба и ќе си фучат филмчиња и серии.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44565
  • Il Moderatore
« Одговори #3427 на: 12 Декември 2025, 15:20:29 pm »
Tizen-от на Samsung уште се држи, и независни портираат апликации за него. Не е ко андроид, ама има скоро се' сега за сега: стримио, iptv apps, радио, spotify, dlna support итн. Засега немам потреба од закачуење андроид на Самсунгот. А и смарт тингс си работи :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7625
« Одговори #3428 на: 12 Декември 2025, 15:28:08 pm »
Имав многу лошо искуство со Samsung модел кој требаше да биде едно од најдобрите нешта што можеше да се купи од Samsung тој период. 75" 8K модел, QN800, доста скап телевизор 2021-ва. Феноменален дизајн, изгледаше како слика, закачен на панел, заради тоа што беше ултра тенок. 24 часа по местење на истиот, флеки низ целиот телевизор, како решетки.

Па убедување дека телевизорот има мака, па објаснувања како да го видат проблемот, иако им објаснив во продавница, па убедување дека телевизорот работи соогласно сообразноста пропишана од произведувачот, па на крај си ги зедовме парите назад заради тоа што недела дена се убедувавме дали телевизорот навистина така треба да работи, иако се што сакав првично беше само да ми го сменат телевизорот со нов. На крај си купивме LG скоро 2 пати поефтин, а иста големина.

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #3429 на: 12 Декември 2025, 16:21:14 pm »
Шо го е*ам, 5г гаранција има. Ќе го пробаме и Самсунг па ќе видиме.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20275
« Одговори #3430 на: 12 Декември 2025, 16:46:08 pm »

Која цена е и зошто не тцл?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3431 на: 12 Декември 2025, 17:05:49 pm »
Не пофатив што модел меркаш, јас имам 65ка UE65CU8072UX веќе две години можда три. Сега за сега сум многу задоволен од телевизорот. Како што кажав, немам андроид закачено на него, а користам Netflix, од време на време Amazon Prime (кога има Кларсконс Фарм нова сезона), користам Стримио, користам IPTV, Spotify, Апликација за радио, и сл. глупости. Генерално, све што ми е потребно од телевизорот имам. Секако и МаксТВ е тука, и тие наскоро може ќе ми утрапат андројт бокс.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ducky

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 249
Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #3432 на: 12 Декември 2025, 19:19:31 pm »
Во времето кога постоеше АМЦ, филипс не го биваше нешто особено. Дали се опраи, не знам.

Во твојот случај би го земал ТЦЛ-от, поради херцажата. Хајсенсот во описот е баш дрн дрн а технички спец брм

Јас Самсунг ку лед порачав, а ти ме замисли сега...
Да видев порано ќе ти го понудев Сонито што го имаш постирано погоре, Sony - KD-65X85L, само 15 дена користен. Лоша пресметка во инчи, не ми е прв пат :)
Инаку телевизорот има local dimming, гледам некој пишал дека нема.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен pirat_07

• Легенда
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треб&#107
« Одговори #3433 на: 12 Декември 2025, 20:05:00 pm »
Не пофатив што модел меркаш, јас имам 65ка UE65CU8072UX веќе две години можда три. Сега за сега сум многу задоволен од телевизорот. Како што кажав, немам андроид закачено на него, а користам Netflix, од време на време Amazon Prime (кога има Кларсконс Фарм нова сезона), користам Стримио, користам IPTV, Spotify, Апликација за радио, и сл. глупости. Генерално, све што ми е потребно од телевизорот имам. Секако и МаксТВ е тука, и тие наскоро може ќе ми утрапат андројт бокс.
https://m.tehnomarket.com.mk/product/29403446/samsung-qe-65q8faauxxh-qled-tv-uhd-smart-tv-tizen-os

Мислам овој беше.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3434 на: 12 Декември 2025, 20:23:46 pm »
https://m.tehnomarket.com.mk/product/29403446/samsung-qe-65q8faauxxh-qled-tv-uhd-smart-tv-tizen-os

Мислам овој беше.

Овој по спецификации е доста подобар од тој јас што го имам, очекувам дека квалитетот на сликата ќе биде беспрекорен, а што се однесува до оперативниот, ти кажав. Не е андроид, ама не е ни толку бескорисен.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!