Автор Тема: Ford Kuga 2.0 TDCI  (Прочитано 545 пати)

Отсутен st08

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 282
Ford Kuga 2.0 TDCI
« на: 18 Август 2026, 14:00:18 pm »
На несакајќи ни улета возилово од близок член на фамилија па решивме да се "подновиме". Се работи за Ford Kuga произведен и купен 2012 година.Titanium Опрема е(повисоката е Titanium X) so 2.0 TDCI мотор со 140 HP и мануелен 6 степен менувач, иако ништо посебно на неа. Од тоа што би одвоил, Keyless палење, темпомат, електрика на сите 4 стакла, има 3 модови на сервото, Comfort, Sport и Normal, 2 зонски климатроник, кожни седишта. Купена е и одржувана во Ми-Да. Има поминато 258К км. Има 2 сета гуми и бандажи, летните се 235/55/17 Nexen NFera Sport SUV, зимските се 215/65/16 Michelin Aplin 6. Први впечаотци од тоа колку што сум ја возев, солидно возило, добро проаѓа по нерамнини, на автопат е прилично океј внатре на законски дозволените брзини и нешто ситно над нив :) Од надвор изгледа мнооогу поголема отколку што е внатре, задната клупа можеле малце поширока и пониска да ја направат меѓутоа тоа е тоа, и кој го има измислено моментот да се отвара хаубата со клуч дефинитивно треба да се прати на голи оток :)  Планови околу неа, да најдам Roof Rails бидејќи фабрички нема, и да отидам да се провери една шајбна на дизна дали пушта во моментов( нема никакви звуци) или талогот околу неа е од претходно, шајбните се заменети сите 4 во Ми-Да во 2022 година. Некоја Слика во прилог.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30822
    • CARclub.mk
Одг: Ford Kuga 2.0 TDCI
« Одговори #1 на: 18 Август 2026, 17:06:13 pm »
Колку што знам, оваа серија се погоди ептен добра. Плус докажан дизел!

Со здравје да ја возите!

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 929
« Одговори #2 на: 18 Август 2026, 18:14:30 pm »
Честитки, личи многу зачувана.
Со здравје да се вози

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2190
« Одговори #3 на: 18 Август 2026, 23:39:40 pm »
Со здравје да се вози, баш прееска ја видов убава делува во живо ( еден од ретките си што си ги чуваш дома возилата а не пред зграда)

Отсутен Xristijan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 334
« Одговори #4 на: 19 Август 2026, 19:41:36 pm »
So zdravje da se vozi, ova e ponoviot motor treba da e poekonomicen, stariot bese 136ks.

Отсутен Rammlied

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 336
« Одговори #5 на: 19 Август 2026, 20:25:54 pm »
Со здравје да се вози "колега" ;)

Имаш на реклама5 растурени Куги (до пред некое време немаше ниту една), така да лесно ќе си најдеш делови.

Како ти се движи потрошувачката, претпоставувам се работи за 2WD?

Отсутен st08

• Јуниор
  • **
« Одговори #6 на: 20 Август 2026, 12:13:33 pm »
Колку што знам, оваа серија се погоди ептен добра. Плус докажан дизел!

Со здравје да ја возите!
Ти благодарам :) Па последна серија од овој модел, мислам  дека сите "бубачки" од претходниците се отстранети :)

Отсутен st08

• Јуниор
  • **
« Одговори #7 на: 20 Август 2026, 12:14:14 pm »
Честитки, личи многу зачувана.
Со здравје да се вози
Ти Благодарам :) Генерално е супер сочувана, нормално има по некоја гребаница надвор ама стара кола е :)

Отсутен st08

• Јуниор
  • **
« Одговори #8 на: 20 Август 2026, 12:16:30 pm »
Со здравје да се вози, баш прееска ја видов убава делува во живо ( еден од ретките си што си ги чуваш дома возилата а не пред зграда)
Ти Благодарам, Дефинитивно и не би ги ни оставал кога имам место дома, инаку верувај дека не е толку колку што сите мислат дека е таа гужва од куќите, еве од мојата улица конкретно мислам дека има 3 коли само што паркираат таму, другите по двор, што искрено мислам дека 3 коли на 6 згради и незз колку стана не дека прават толку гужва :)

Отсутен st08

• Јуниор
  • **
« Одговори #9 на: 20 Август 2026, 12:17:55 pm »
So zdravje da se vozi, ova e ponoviot motor treba da e poekonomicen, stariot bese 136ks.
Да овој е EURO 5 моторот со 140HP, немам претстава колку троши постариот, ама не верувам да се некоја разлика голема :)

Отсутен st08

• Јуниор
  • **
« Одговори #10 на: 20 Август 2026, 12:21:48 pm »
Со здравје да се вози "колега" ;)

Имаш на реклама5 растурени Куги (до пред некое време немаше ниту една), така да лесно ќе си најдеш делови.

Како ти се движи потрошувачката, претпоставувам се работи за 2WD?

Ти благодарам, едвај најдов Roof Rails во Струмица и на крај ликот ми ги прати без 1 пластиче од долниот дел и без штрафови, деновиве треба да ги монтирам. Имам и на браникот едно странично пластиче кое што до сега не успеав на ниеден отпад да го најдам :) Изгледа најбарано е :) Градска моментално околу 8 со цело време пуштена клима. 2WD е да, генерално нема ништо посебно опрема.