Автор Тема: Sovet za Giulietta  (Прочитано 3545 пати)

Отсутен milko

• Почетник
  • *
  • Пораки: 11
Sovet za Giulietta
« на: 30 Март 2026, 22:11:26 pm »
Gledav giulietta 2012 na plac. Prednoto levo, zadnoto levo staklo i stakloto pozadi se 2012. Prednoto desno i zadnoto desno i zadnoto desno se so oznaka 2011.
Dali moze da e fabricki taka ili se naknadno menuvani?

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4124
Одг: Sovet za Giulietta
« Одговори #1 на: 30 Март 2026, 22:21:20 pm »
Може да е и фабрички така.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4058
« Одговори #2 на: 30 Март 2026, 22:21:59 pm »
Стакло никогаш не е репер дека е удрена, особено шофершајбната каде што често пукаат од камче.

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18016
« Одговори #3 на: 30 Март 2026, 23:11:36 pm »
Јас не мислам дека може фабрички да е така.

Не ми се случило да начекам таква кола. Јас би гледал подетално што е позади вратите, а и секако ако си заинтересиран за колата, пушти проверка на CarVertical.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44955
  • Il Moderatore
« Одговори #4 на: 30 Март 2026, 23:36:29 pm »

Не ми се случило да начекам таква кола. Јас би гледал подетално што е позади вратите, а и секако ако си заинтересиран за колата, пушти проверка на CarVertical.
Мојата 159-ка мислам дека има стакла од „ланска“ година, а и стилото што си го купив од салнон мислам исто барем едно беше „ланско“. Секако и едната и другата кркаа нови ветробрански кога пукнаа од камчиња :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен milko

• Почетник
  • *
« Одговори #5 на: 30 Март 2026, 23:51:22 pm »

Проверив, има вратена километража за некои 30 000. Друго удеси не пишува.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44955
  • Il Moderatore
« Одговори #6 на: 31 Март 2026, 00:22:09 am »
Ова е прв пат на алфа да врати некој километража, обично додаваат, за да не изглеа дека по сервиси киснела ;D

Што се мучеле за 30к да ја враќаат, веројатно да ги погодат 180.000 златни километри...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 2008
« Одговори #7 на: 31 Март 2026, 00:47:53 am »

Кога е последниот запис, стави го тука извештајот да видиме. Кој е твојот впечаток? Имаш ли купувано досега половно возило?

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Отсутен milko

• Почетник
  • *
« Одговори #8 на: 31 Март 2026, 00:48:53 am »
Ова е прв пат на алфа да врати некој километража, обично додаваат, за да не изглеа дека по сервиси киснела ;D

Што се мучеле за 30к да ја враќаат, веројатно да ги погодат 180.000 златни километри...

Па затоа хахах 188 000.
Иначе имала 225 000

Отсутен milko

• Почетник
  • *
« Одговори #9 на: 31 Март 2026, 00:53:31 am »

Кога е последниот запис, стави го тука извештајот да видиме. Кој е твојот впечаток? Имаш ли купувано досега половно возило?

02.2024
Еве го извештајот.
Инаку имам ама од роднина. Од плац не.

|
   V

Отсутен Ordevski

• Редовен
« Одговори #10 на: 31 Март 2026, 01:10:01 am »

02.2024
Еве го извештајот.

|
   V

Гледам дека е од Италија, единствен запис на километри е тој од 215ккм, нема ништо измеѓу. И италијаните се сомнителни лица. Дали случајно имаш слика од колата со италијански таблици, да ја провериме на тарга?
Што мислиш ти за колата од лично искуство? Нешто сомнително или во ред ти делува?

Сподели и линк да ја видиме колата.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18016
« Одговори #11 на: 31 Март 2026, 01:18:48 am »
Според просекот со кој се возела (околу 20.000 годишно), ќе имала сега 230.000+, што е од прилика потстрижување од 50.000 километри.

Друга 2.0 дизел не најдов освен онаа од МТ Ауто, а за тој плац ништо добро никад немам чуено.

Отсутен milko

• Почетник
  • *
« Одговори #12 на: 31 Март 2026, 01:36:23 am »

02.2024
Еве го извештајот.

|
   V

Гледам дека е од Италија, единствен запис на километри е тој од 215ккм, нема ништо измеѓу. И италијаните се сомнителни лица. Дали случајно имаш слика од колата со италијански таблици, да ја провериме на тарга?
Што мислиш ти за колата од лично искуство? Нешто сомнително или во ред ти делува?

https://reklama5.mk/AdDetails?ad=5607203

Еве ја колата. Освен тоа што го пишав со стаклата што ги приметив друго не делуваше ништо сомнително. Шалтаблата кај сувозачот бешо малце пукната ама колку што имам слушнато тоа е мана кај сите Џулиети, истото и другар во неговата го има. Другото мотор, ентериер, каросерија беше во добра состојба , не делуваше дека нешто има сомнително. Е сега проблемот со кола од плац е што без таблици не можеш да ја пробаш, башка на прометно место е плацот. Мада му спомнав ако ја купувам да ја свртиме во близина негде, сепак не можеш да купиш кола само на лепе очи без да ја повозиш, тоа е најбитно. Он гарантира све демек ама и тоа колку е верно

Отсутен milko

• Почетник
  • *
« Одговори #13 на: 31 Март 2026, 01:37:32 am »
Според просекот со кој се возела (околу 20.000 годишно), ќе имала сега 230.000+, што е од прилика потстрижување од 50.000 километри.

Друга 2.0 дизел не најдов освен онаа од МТ Ауто, а за тој плац ништо добро никад немам чуено.

Истото и јас го израчунав. Оваа е од Имола авто плац

Отсутен Ordevski

• Редовен
« Одговори #14 на: 31 Март 2026, 01:43:44 am »

02.2024
Еве го извештајот.

|
   V

https://reklama5.mk/AdDetails?ad=5607203

Еве ја колата. Освен тоа што го пишав со стаклата што ги приметив друго не делуваше ништо сомнително. Шалтаблата кај сувозачот бешо малце пукната ама колку што имам слушнато тоа е мана кај сите Џулиети, истото и другар во неговата го има. Другото мотор, ентериер, каросерија беше во добра состојба , не делуваше дека нешто има сомнително. Е сега проблемот со кола од плац е што без таблици не можеш да ја пробаш, башка на прометно место е плацот. Мада му спомнав ако ја купувам да ја свртиме во близина негде, сепак не можеш да купиш кола само на лепе очи без да ја повозиш, тоа е најбитно. Он гарантира све демек ама и тоа колку е верно
Оди уште еднаш, снимај ја колата, запалена, отворена хауба, сними го и тоа и целото видео на Google Gemini. Ќе се изненадите колку добра анализа прави.