Автор Тема: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...  (Прочитано 814388 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...
« Одговори #5565 на: 30 Јули 2018, 14:28:31 pm »
Јади што сакаш само следи CICO.
Најтешкото.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #5566 на: 30 Јули 2018, 14:35:34 pm »
Без CICO нема слабеење како и да е. Ако сака и во леб или шеќер нека ги јаде пак ќе ослабе :D

Отсутен makedonac

• Почетник
  • *
  • Пораки: 43
« Одговори #5567 на: 30 Јули 2018, 17:55:31 pm »
^ само ЧИЧО му е мајката.. внесувај помалку од што трошиш и ќе ослабнеш.. Моментално ден 106, рунда 2 од Insanity ослабнати 17 кила. Бев 116,7кг после велигден и реков доста е.. моменатално сум околу 99-100кг. Исто така сум на time restricted diet или Intermittent Fasting исто е.. ама не сум ептен до минута строг.. Во денот имам 2 оброка и тоа, првиот протеински шејк со веј протеин+банана+некоја јагодка+ сечкани овесни трици (2 супени лажици), и втор оброк после Insanity вечер на околу 4 саата пред спиење пилешки стек/ свиско кртина/ телешка шницла/ туна со краставица патлиџан морков, и 2 до макс 3 пати во неделата со месото компир/тестенини/ориз ама по малце! Внесувам по 1000-1200 калории дневно и до сега во просег слабеам по 1кг неделно. Да сум по дисциплиниран до сеа и повеќе ќе ослабнев но бидејќи бев многу дебел.. ако слабеам со уште поголем интезитет ке имам проблем со развлечена кожа, која и сеа ја имам ама многу малце. Проверена крвна слика предходниот понеделник и ми е одлична, намален холестерол ензимите на црниот дроб во нормала инаку беше замастен хемоглобинот во нормала. Инаку 23 години сум. Следна цел 90кг потоа.... Јас бев ептен дебел така да искуствата за вас ако сте послаби, може да се и побрзи но и поспори... но штом јас на 117кг можев да рипам и трчам ко будала можете и вие :)

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #5568 на: 30 Јули 2018, 21:53:25 pm »
Данкешон клабери.

@makedonac секоја чест. Едино ме плаши тоа што искусни (барем јас мислам) вежбачи ми имаат кажана дека 1кг наден не е здраво. Пред се за метаболизмот и целото тело.
Идеално би било 1кг за 3-дена.
Напомена: Ова е се од други луге, јас пренесувам како сум сватил/научил.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
« Одговори #5569 на: 30 Јули 2018, 21:57:13 pm »
@Stratro @Deni енд еврибади.

Решив малце по малце да ја средам исхраната.
Доручекот е секогаш житарици со јогурт со најниска масленост.
После некое време си почнувам, јаболко, праска, бостан итн.
Е кај ручекот запнувам и ми треба помош.
Поима немам што треба да јадам за да ослабам.
Шеќери, бел леб, грицки не јадам веќе две недели. (Купувам црн леб само).
Ми рекоа само варено/печено. Стек и риба да јадам најмногу.
Ама поима немам како да го испечам. Исто и риба, те купи туна, те не купувај туна штетна е.
Преку недела ручекот ми е вака.
1. Грашок
2. Боранија
3. Компир манџа.
4. Е тука мешам некоја риба од кам или стокомак.
5. Грав
6. Турлитава
7. Исто турлитава, пошто само јас јадам. :D
Уфрелете некое јадење, рецепт, страна, совет или било што.
Јајца, мајонез, кечап ми е забрането.
Вечера, живи семки/ сончоглед и пуканки без сол и вегета.
Преку цел ден 3/4 литра вода и тоа е тоа.
Секој ден по 20км со точак проаѓам.

Си решил да качиш некое килце? :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #5570 на: 30 Јули 2018, 21:58:07 pm »
Данкешон клабери.

@makedonac секоја чест. Едино ме плаши тоа што искусни (барем јас мислам) вежбачи ми имаат кажана дека 1кг наден не е здраво. Пред се за метаболизмот и целото тело.
Идеално би било 1кг за 3-дена.
Напомена: Ова е се од други луге, јас пренесувам како сум сватил/научил.

Еден килограм неделно си пишува, кило дневно е секако невозможно.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
« Одговори #5571 на: 30 Јули 2018, 22:02:28 pm »
Возможно е, после добра серка :)

Отсутен makedonac

• Почетник
  • *
« Одговори #5572 на: 30 Јули 2018, 22:12:03 pm »
@Tesla тепаат кој неќе кило дневно да слабее :D

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #5573 на: 30 Јули 2018, 22:20:04 pm »
Да беее. Се извинувам грешно сум прочитал.
@Simo - Carrier159 what is the problem? Скратив буреци, кока коли/ чипсови. Новчаникот е полн. Стомакот празен. :D
Edit: да намалам, 105+ имам.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
« Одговори #5574 на: 30 Јули 2018, 22:36:27 pm »
Да беее. Се извинувам грешно сум прочитал.
@Simo - Carrier159 what is the problem? Скратив буреци, кока коли/ чипсови. Новчаникот е полн. Стомакот празен. :D
Edit: да намалам, 105+ имам.
Па видов грашаци, компир манџи, турли тавии...Викам, чоеков кај баба се храни ;D

За намалување и одржување, ти кажаа и претходно. Отприлика вака некако, мада ова е „обопштено“, и сигурно има и подобри „диети“:
https://www.healthline.com/nutrition/low-carb-diet-meal-plan-and-menu#sample-menu

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен makedonac

• Почетник
  • *
« Одговори #5575 на: 30 Јули 2018, 22:39:14 pm »
Не е егзактна математика и точна но иде вака.. за мажи со мала физичка активност организмот за сами негови потреби троши околу 2000+-200 калории дневно ( регулирање топлина, варење храна, исфрлување течности, мозочни активности..). Килограм сало во енергетска вредност ти е околу 7000 калории. Значи за да слабееш килограм неделно: 7дена*(2000кал - 1000кал дефицит)=7000 калории односно едно кило.. => за да ослабнеш едно кило во една недела треба да правиш дневен дефицит од 1000 калории тоа што го збореа горе CICO (calories in calories out).
За следење калории јас користам myfitnesspal апликација за телефон, внесуваш што храна и која количина (грамажа) избирај ги највисоките вредности од понудените храни (пример банана ќе ти даде и 120калории во 100 грама и 150-60 калори..)...
Можеби и е пласибо ефект незнам.. но јас користам и л-карнитин, од витамини секое сабајле витамин ц и б-коплекс.. пред спиење шумлета магнезиум+калиум+д3 (пред спиење пошто приметив ме опушта преку ден коа ја пиам и ко утепан сум )
пијам чај магдонос и зелен чај пошто се природни деуретици(исфрлаат течност од телото) по 1-2 на ден.. тоа е тоа што можам да кажам.. подршка која ја црпев од батките горе ја имаш и ти :)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #5576 на: 30 Јули 2018, 23:11:41 pm »
Наутро кафе со шеќер со 2 цигари.
Прв оброк околу 11-12, месо, салата, 1 кришка леб, пијалик по желба, најчесто кока. Вода, кога ќе ми се припие.
До вечера некое овошје, грицки, нескафе со млеко.
Вечера околу 7-8 во зимо, 8-9 на лето, обавезно супа, месо со гарнир зеленчук и салата, грав со месо(сланина), летни манџи, макарони, шпагети болонезе и да не набројувам.
Со празен стомак не се спие :)
Викенд, ручекот поместен во 1-2 попладне, другото исто.

Ако се прави скара (сите знаеме како изгледа) ретко вечерам :)

Поентата ја испуштив :)
Храната треба да се јаде во вид на 2 главни оброка и по состав која ќе предизвика ситост до наредниот оброк. Се разбира, доколку здравствената состојба го дозволува тоа :)
« Последно менување: 30 Јули 2018, 23:38:57 pm Mikius »

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #5577 на: 06 Август 2018, 16:04:35 pm »
1.Батали цигарите.
2.Важбај.
3.За исхрана почни да се замараш после 3-6 месеци континуирано дисциплинирано вежбање и не се плеткај уште на почеток со прашања на кои секој ќе ди даде сопствен ( различен одговор).

Статистички, ако не се откажеш од редовно вежбање во првите 6 месеци, веројатно и никогаш нема да се откажеш, а потоа и сам ќе посакаш да ја ставиш исхраната во некаков ред заради подобри резултати.

Не бива се "од понеделник".
Постепен процес си е кој трае најмалку година дена.
« Последно менување: 06 Август 2018, 16:10:00 pm Stratro »

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #5578 на: 06 Август 2018, 16:09:26 pm »
Не е егзактна математика и точна но иде вака.. за мажи со мала физичка активност организмот за сами негови потреби троши околу 2000+-200 калории дневно ( регулирање топлина, варење храна, исфрлување течности, мозочни активности..). Килограм сало во енергетска вредност ти е околу 7000 калории. Значи за да слабееш килограм неделно: 7дена*(2000кал - 1000кал дефицит)=7000 калории односно едно кило.. => за да ослабнеш едно кило во една недела треба да правиш дневен дефицит од 1000 калории тоа што го збореа горе CICO (calories in calories out).
За следење калории јас користам myfitnesspal апликација за телефон, внесуваш што храна и која количина (грамажа) избирај ги највисоките вредности од понудените храни (пример банана ќе ти даде и 120калории во 100 грама и 150-60 калори..)...
Можеби и е пласибо ефект незнам.. но јас користам и л-карнитин, од витамини секое сабајле витамин ц и б-коплекс.. пред спиење шумлета магнезиум+калиум+д3 (пред спиење пошто приметив ме опушта преку ден коа ја пиам и ко утепан сум )
пијам чај магдонос и зелен чај пошто се природни деуретици(исфрлаат течност од телото) по 1-2 на ден.. тоа е тоа што можам да кажам.. подршка која ја црпев од батките горе ја имаш и ти :)

Со 2000 калории на ден неактивен човек ќе качува по пола кг на недела сало :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #5579 на: 08 Август 2018, 11:15:52 am »