Автор Тема: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...  (Прочитано 813275 пати)

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482
Одг: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...
« Одговори #5505 на: 31 Мај 2018, 15:21:13 pm »
Диетата ако нема појадок, ќе ти го наруши здравјето. Уфрли корнфлекс 200гр со 150гр јогурт/млеко за појадок и вежбај на велосипед/лента 30мин без напор на крај од тренингот. Стани еден саат порано и пиј си вода околу пола литро (две чаши) пред појадок (многу помага за желудник). Уфрли два пати по 100~150 гр зеленчук/овошје меѓу оброци. Слабеењето мора да се случува бавно за кожата да има време да ги следи промените и за да не ти се наруши здравјето. Вака како шо си тргнал не ти е паметно.
Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #5506 на: 31 Мај 2018, 15:54:39 pm »
5 варени јајца...со 2 жолчки ќе завршат работа за појадок.

Овошје во фаза на слабеење не препорачувам заради овошниот шеќер, а и ефектот на глад кој го предизвикува.
подобро апетисани.

Мене сникерс кикирики (печени , без лушпа , не солени) ми се замена за се во секоја можна ситуација кога ми се гнете нешто.
3 кг неделно ги јадеме по дома гарантирано.

Вода, секако. Нон топ.Цело време.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #5507 на: 31 Мај 2018, 16:06:28 pm »
800 калории од корнфлекс да ги убаци за доручек? Зошто?

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482
« Одговори #5508 на: 31 Мај 2018, 16:18:44 pm »
Не ги бројте калориите толку. Немора да е корнфлекс ако ти боде очи. Нека биде овесна каша. Нека бидат јаткасти плодови. Слабеењето мора да биде бавно. Во текот на денот се согоруваат и други калории за да функционираме нормално. Не е трошењето само на тренингот. Затоа пишав да си уфрли 30 минути кардио со среден интензитет/напор на крајот од тренингот. Кога ќе ја зголеми силата и кога ќе се зајакне метаболизмот тогаш само ќе го зголеми внесот на протеини (за една мала нијанса која самиот ќе си ја осети) и ќе го зголеми интензитетот и должината на тренингот. Мора да се внимава на целокупното здравје за да се избегнат повреди. Ете чисто да не звучам како некој проповедач од интернет, си зборувам од лично искуство. Многу полесно се прави повреда кога си гладен, а ако малку си најаден ќе ти требаат плус Х недели за да ја постигнеш посакуваната линија/тежина.

Тренерот ми викаше со брзање се дујат балони за на плажа кои издишуваат најкасно до 15-ти септември. Со правилен тренинг се прави мускулна меморија и целокупно здравје. Тоа стратро што го зборува е вистина за кикириките кога ти се грицка нешто, само не го исфрлајте овошјето во лето затоа што знае да е премногу жешко. Не е шеќерот единствена здрава/хранлива материја во овошјето.
Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #5509 на: 31 Мај 2018, 16:34:09 pm »
Свашта, се слабее само од броење калории и најок е со 500 калории дефицит на ден па ако сакаш лежи дома цел ден пак ќе ослабеш. Повредите немаат врска со глад туку со форма. За билдање скроз е друго и пак е возможно да се качи мускул додека се губат масти иако треба многу повеќе пазење него ли за чисто билдање или слабеење.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #5510 на: 31 Мај 2018, 16:36:23 pm »
Се слабее со мањак калории нормално energy in = energy out.

А поентата со шеќерот е што избегавање и овозможува да не ти се јаде толку затоа што не ти е кренат инсулинот. Со што полесно ќе го постигнеш горниот услов.

Отсутен deemeetar

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 53
« Одговори #5511 на: 31 Мај 2018, 17:04:15 pm »
Сите диети се базираат на еден оснвен принцип, ако сакаш да ослабиш треба да внесиш помалце калории него што си потрошил. Од тоа правило нема бегање. Разликата во диетите  е само како ќе го постигнеш тој ефект.
Од досегашната диета сум многу задоволен. Покрај добрите резултати, исто така се осеќам генерално добро и поенергетичен. Тоа е веројатно последица на самото вежбање но сигурно и на невнесување на разни маснотии и глупости кои што ги јадев секој ден.
Нормално покрај храната, внесувам и други суплементи ( различни витамини, магнезиум и слично ) за да надокнадам ако не внесувам некои од тие состојки.

Според мене кога човек бира диета, покрај нормално да се потруди да е што поздрава, треба и да биде во можност да ја следи што е можно повеќе. Ако се избере диета која што не можеш да ја почитуваш секој ( или барем речиси ) секој ден, тогаш таа диета нема да има ефект, бидејќи најчесто не е диетата проблем, туку како луѓето ја извршуваат.
Оваа диета ми е воглавно многу лесна за одржавање. Храната која ја јадам е вкусна и ми пружа задоволство, единствено што ете поради скокањето на појадокот некогаш се чуствувам гладен еден до два часа пред ручек. Но ако некогаш сте правеле ваква диета, знаете дека телото е добро во навикнување на најразлични услови, па и ова не ми е проблем. И онака од секогаш сум доручувал касно, поточно никогаш не сум јадел во првите час два по станување.

Што се однесува до моето оригинално прашање околу енергија при вежбање, некако сум на ум да не почнувам со такви "хемија" суплементи, барем не засега. Идејата ми е кога ќе ја постигнам посакуваната тежина ќе бидам во можност да внесувам повеќе јаглехидрати, при што очекувам дека ќе имам повеќе сила/кондиција па ќе може да продолжам со нова "фаза" на растење на мускул.
Hyundai Elantra 2017 1.6 gls

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #5512 на: 31 Мај 2018, 17:33:36 pm »
Под хемија се подразбираат анаболички андрогени стероиди. Суплементи во исхраната не се нарекуваат хемија бидејќи така ќе треба Витамин Ц и Б6 да се нарекува хемија. Додатоците во исхраната најчесто се добиваат од преработка на хранливи производи преку дехидрација и сушење. Многу ретко се добиваат преку хемиски пат.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
« Одговори #5513 на: 31 Мај 2018, 17:36:12 pm »
@DarthJe5us е во право, со другите не би можел да се сложам. Еве јас што би сменил во твојата диета. Насабајле на гладно една чаша млака вода со еден исцеден лимон (може и ѓумбир рендан плус да додадеш), оваа комбинација и те како помага за топење на мастите, особено лошиот холестерол во крвта, кој што имаш голема шанса да го покачиш затоа што држиш кетодиета. За доручек, може да додадеш мелено чија семе (кое за разлика од овесот и корнфлекс не содржи јаглехидрати) со јогурт или кисело млеко и може да додадеш уште јагоди, малини, капини, боровинки (група на овошје кое го заситува гладот за благо, а има многу ниски јаглехидрати). Ова може да го практикуваш и за некоја ужина. За ручек избегавај компири, моркови, кечап. Јади било какво непроцесирано месо, боранија, брокула, карфиол, варијанти на зелена салата, спанаќ, ориз, јајца, дури можеш и мајонез и путер (не маргарин) да јадеш. За вечера комбинирај било што од овие работи. Не гледам што би ти помогнале кикирики кои имаат многу калории, може единствено за потентција ако ти фали :D
Зини да ти кажу.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7220
  • French diamond
« Одговори #5514 на: 01 Јуни 2018, 12:38:06 pm »
Бицепс, трицепс сабајлечки   :) Да бев понизок бицепсот ќе ми беше поголем од глата  ;D  Ама и вака е добар...

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #5515 на: 01 Јуни 2018, 13:11:08 pm »
Двометраш...:)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #5516 на: 01 Јуни 2018, 13:21:39 pm »
и нозе да повежбаш

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #5517 на: 01 Јуни 2018, 13:22:22 pm »
Vo bitolata ima najmn bilderi na m2 od cela Mkd
Ps Ako e prav makedonski bilder, togas zabraneto e noze vezbanje 😁

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #5518 на: 01 Јуни 2018, 13:22:44 pm »
Нозе во Битола не се вежбат.
Забрането е директно од Паљото.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #5519 на: 01 Јуни 2018, 13:42:27 pm »
Нозе во Битола не се вежбат.
Забрането е директно од Паљото.
А којму рече на Паљото?