Автор Тема: CHERY TIGGO 8 PRO (2025)  (Прочитано 1354 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15282
Одг: CHERY TIGGO 8 PRO (2025)
« Одговори #15 на: 19 Февруари 2026, 12:14:49 pm »
Еве што најдов на едно место (Јужна Африка, ама ваљда ќе може да се изведе и тука кај нас):
https://www.facebook.com/groups/1048956879275371/?multi_permalinks=1839872556850462&hoisted_section_header_type=recently_seen

Alan Warrener
As an update, I have spoken with the DP of the branch I bought from. Apparently it's as simple as a gear lever swop. They are doing another car this week, then they will let me know if it is a solution. There are 10 such cars in South Africa. No idea why or how they were sent to this market. I'll post the outcome once done.
There is also a software update coming for the gear hunting issue.

Final update.
Big thanks to Chery Edenvale, they got the correct gear lever and installed it and hey presto, I have manual mode! New gear lever has the manual button I was missing.

@hilioski Еве ти. Со ова оди им во МИДА и речи им да ти го сменат.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1143
« Одговори #16 на: 19 Февруари 2026, 12:40:24 pm »
Провери си како функционира тоа точно. Веројатно и кога ке пребациш во тој мод, после некое време само ке се врати назад у ауто.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3518
« Одговори #17 на: 19 Февруари 2026, 13:37:15 pm »
Точно е и тоа што ти сугерираат дека тест возилото и возилото кое си го нарачал може да имаат разлика. Впрочем, тест возилата секогаш се разлокани до немај каде и има разлика затоа и купуваш ново. Погледни го листот кој си го потпишал – што е наведено дека продавачот ќе испорача од моделот. Мора да имаш таков документ и убаво да видиш што пишува на него и што е опфатено, а потписот го имаат ставено двете страни. Со тој документ се сложуваш, при тоа си го прегледал возилото и ти и продавачот пред да ти го продаде, дека е во исправна состојба ако имаш доплатено дополнителна опрема плус и тоа треба да има е сеа тој стептроник како се рачуна не знам ама мора да има на папирот оној коа е било смешкање со здравје да се вози и етц.Секако имаш си право на адвокат и судски процес но види убаво во вакви случаеви добро треба и да прегледаш возило визуелно што се има нема со тие кинези мака ке имаме наредни години тек почеток ова ...
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2823
« Одговори #18 на: 19 Февруари 2026, 13:51:58 pm »
А дали возилото е иста боја како тест возилот?

Отсутен R2D2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 658
« Одговори #19 на: 19 Февруари 2026, 14:13:04 pm »
Јас го купив мојот во Ноември, за да после 1 месец увидам дека нема типтроник опција за мануелно менување на брзини, која притоа ја имаше на тест возилото кое го возев (имам слики за доказ).

Тест возилото тотално небитно...
При купување на возилото се потпишува договор и во него се наведени условите за исполнување/неисполнување...
Конкретно кај мене во Шкода, имаше цела листа на сериска опрема (во зависност од пакетот) и листа од дополнителна опрема (10тина ставки...). Кога ја подигнував колата, со листот од дополнителна опрема пред мене проверуваа дали е испорачано и како се гледа дали има или нема....

Прашањето е дали мануелното менување на брзини кај тебе било во сериска опрема во избраниот пакет, за што си потпишал договор и го има во него... ако да, а го тргнале, морало да те известат....
Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11135
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #20 на: 19 Февруари 2026, 14:29:51 pm »
нема ништо да сменат палките
ќе ги пробаш еднаш и уште еднаш кога ќе се пофалиш на некој како мењаш брзини како во 911-ка и толку ќе биде
ќе остане само плус пластика за бришење прашина

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2823
« Одговори #21 на: 19 Февруари 2026, 14:42:55 pm »
ќе ги пробаш еднаш и уште еднаш кога ќе се пофалиш на некој како мењаш брзини како во 911-ка и толку ќе биде

Се слагам со текстов, ама па убаво изгледаат.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1143
« Одговори #22 на: 19 Февруари 2026, 14:55:31 pm »
АМА кога ке се продава у оглас одма се пишува F1. :D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7708
« Одговори #23 на: 19 Февруари 2026, 15:15:17 pm »
Здраво друштво,

Дали има на форумов членови кои имаат купено Chery Tiggo 8 Pro во Октомври, Ноември или Декември 2025?

Јас го купив мојот во Ноември, за да после 1 месец увидам дека нема типтроник опција за мануелно менување на брзини, која притоа ја имаше на тест возилото кое го возев (имам слики за доказ).

Од Гранд Ауто се оградуваат и цело време го вртат истиот муабет дека "фабрика одлучила така и нема што да се направи".

Според мене ова е сериозен недостаток кој притоа ме наведува да се замислам што ли уште "фабрика" има тргнато од опремата за која сум платил целосна сума.

Доколку има некој со ист/сличен проблем ве молам да ме контактирате.

Што си возел во тест возило е сосема небитно. Што е во договорот важи. Дали ти пишува некаде во договорот дека ти следува типтроник? И дали некаде има пишано дека фабриката го задржува правото да прави измени без да те извести? Треба да имаш целосна конфигурација за колата дадена писмено.

Немаат наведено конкретно. Но исто така немаат наведено дека има кочници па ете има :) Не се оди во толкави детали. Се штитат самите но ќе им го најдеме крајот.

Сe слагам, ама типови на менувачи има повеќе. Кочници се тие, едни. Се надевам дека ке си го истераш своето до крај, сепак, нова кола мора да ти ги задоволи сите желби.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3295
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #24 на: 19 Февруари 2026, 15:19:34 pm »
Здраво друштво,

Дали има на форумов членови кои имаат купено Chery Tiggo 8 Pro во Октомври, Ноември или Декември 2025?

Од Гранд Ауто се оградуваат и цело време го вртат истиот муабет дека "фабрика одлучила така и нема што да се направи".

Според мене ова е сериозен недостаток кој притоа ме наведува да се замислам што ли уште "фабрика" има тргнато од опремата за која сум платил целосна сума.

Доколку има некој со ист/сличен проблем ве молам да ме контактирате.

Што си возел во тест возило е сосема небитно. Што е во договорот важи. Дали ти пишува некаде во договорот дека ти следува типтроник? И дали некаде има пишано дека фабриката го задржува правото да прави измени без да те извести? Треба да имаш целосна конфигурација за колата дадена писмено.

Немаат наведено конкретно. Но исто така немаат наведено дека има кочници па ете има :) Не се оди во толкави детали. Се штитат самите но ќе им го најдеме крајот.

Има возила со дискови назад има и со добоши пример помаливе класи. Мислиш пишуваат дека се диск или добош кочницата?
Тука проблемот е твој што не си видел и си потпишал документ за прием. Сега ти е прилично касно.

Отсутен hilioski

• Почетник
  • *
  • Пораки: 5
« Одговори #25 на: 19 Февруари 2026, 17:21:13 pm »
Еве како изгледа конзолата кај мене

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44820
  • Il Moderatore
« Одговори #26 на: 19 Февруари 2026, 18:58:03 pm »
Ја колку што сфатив воопшто нема мануелен мод на ДСГ-то, не е проблеммот што нема ручки на воланот.
Али после месец дена да примеетиш...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6630
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #27 на: 19 Февруари 2026, 22:03:14 pm »
Јас ги користам почесто палките. Ама сепак зависи од кола до кола и на каков начин се експлоатира. Секое возење до поголем град ми е со голема брзина (180-200 км/ч.) и редлајн.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11135
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #28 на: 20 Февруари 2026, 08:47:12 am »
добро Лексусот дозволува тоа, ако не го возиш така пуштаат камиказа од Јапан и директ на аутобан те решава

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15282
« Одговори #29 на: 20 Февруари 2026, 12:25:27 pm »
Еве како изгледа конзолата кај мене

Побарај да ти го сменат, ако ти менува и доплати си за разликата. Ако имаш потпишано што си добил тогаш види што ти пишале. Ако ти пишале само „автоматски 7 DCT менувач“ без да наведат нешто за мануелно менување брзини (што најверојатно тоа е случајот), тогаш џабе ти е се.

Пробај ако успееш да ги наговориш да ти го сменат на нивни трошок, ако не, доплати си нека ти ја сменат палката.