Автор Тема: Чистење на Тротл Боди - Лептир - Клапна и Маф Сензор  (Прочитано 92456 пати)

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
Одг: Чистење на Тротл Боди - Лептир - Клапна
« Одговори #150 на: 16 Февруари 2012, 22:37:48 pm »
да, да, барем еднаш годишно, или ако возиш повеќе годишно на поминати 10000 км е супер. Марче и ти го чистеше со вурт?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #151 на: 16 Февруари 2012, 22:40:05 pm »
Jas muslam ednas godisno so toa sprejot da se pominuva i stalno ke bide vo top forma

Јас се согласувам и го практикувам еднаш годишно чистењењето на тротл боди на стилото. За алфата - ќе видиме :) Еднаш ја исчистив, иако немаше потреба, втор пат, кога ќе осетам дека треба.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8964
« Одговори #152 на: 16 Февруари 2012, 22:41:12 pm »
Ne go odnesov vo servis, planirav da ptobam sam ama me fati sube da ne poebam a i posle na VAG pc go tintraa, i nema veze mislev i sam da probam so toa wurth ama denta edno 3/4 pati kolata mi izgasi se napizdiv epten i otidov

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #153 на: 16 Февруари 2012, 23:40:06 pm »
И ја сум печен за процедурава. Се мачи воздух да земе колата, маче умрено има во усисот заглавено. :D

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
« Одговори #154 на: 16 Февруари 2012, 23:49:16 pm »
Малку пред пролетно освежување :)  мислам дека со спрејот од вурт се постига доста за многу кратко време, екстра е спрејот прв пат го користам, ама нема да е последен :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #155 на: 16 Февруари 2012, 23:52:06 pm »
На Макпетрол треба да го има, така?

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
« Одговори #156 на: 16 Февруари 2012, 23:55:09 pm »
Па јас само тама го најдов, беше последното :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #157 на: 16 Февруари 2012, 23:55:41 pm »
Na lukoil sigurno go ima, i vo Hubo

Отсутен BazzeKing

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
« Одговори #158 на: 20 Февруари 2012, 20:17:30 pm »
Сабајлево палам Корсичето кога машинана рикна 3000 врт/мин па падна на 1500, па пак на 3000 и така 3 пати па продолжи да работи на 1200 што е нормално на поладно време, и така си тргам јас и да префрлам од 1 во 2 стискам квачило стрелчено за обртаи си иде нагоре едно 1-2 секунди и потоа обртаите опаѓаат, ај викам сонлив да не сум помешал нешто со педалите, од 2 во 3 исто, 3 во 4 пак 200-300 обртаи погоре па после опаѓаат. Застанувам колата загреана во лер 1000-1200 врт/мин. Така сабајлечки ненаспан ми дојде секое сензорче и кабелче и све што е електронско да искорнам.
Сега дали да прскам со спрејови и чуда по усисот и да си мерам отпори и волтажа на сензорите и да си денгубам или да си ја однесам на сервис па да видиме што е работата?
Ах златен 101, 5-6 години му немав сменето ни уље, ни свекица, ни филтер... па си работеше како саат, а сега со ова сензориве и магла да има ќе светне некоја сијаличка или нешто ке се поремети...

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #159 на: 20 Февруари 2012, 20:21:35 pm »
Taka e lugje koga vozime koli polni so elektronika. Zatoa za vo grad nesto so karburatorce Gospod da te vidi i da uzivas.
Sto poednostaven da e motorot. Stara koncepcija na dizel rulez :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #160 на: 20 Февруари 2012, 22:07:34 pm »
Baze ova te fati od apansas nawsnas ili podolgo vreme imas problem?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #161 на: 20 Февруари 2012, 22:31:28 pm »
Макпетрол во Гостивар на двете бензински станици имаат само вода, Сникерс и кондоми. Кој ги снабдува со роба, треба сериозно да размисли дека има купувачи и на други производи.
Прашав за Вурт TB Cleaner, ми вика имаме адитив за гориво само, тоа не знам да ти нарачаме од Скопје ако сакаш.

Отсутен BazzeKing

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
« Одговори #162 на: 21 Февруари 2012, 00:53:38 am »
Ма не од сабајлево се збрлаве нешто, а менував дихтунзи и карики пред два дена? Не знам што тоа би имало тоа врска ?

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #163 на: 21 Февруари 2012, 02:30:21 am »
Макпетрол во Гостивар на двете бензински станици имаат само вода, Сникерс и кондоми. Кој ги снабдува со роба, треба сериозно да размисли дека има купувачи и на други производи.
Прашав за Вурт TB Cleaner, ми вика имаме адитив за гориво само, тоа не знам да ти нарачаме од Скопје ако сакаш.

Тоа најдобро од увозникот да си купиш. Се наоѓа карши главната капија на фабриката Охис.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #164 на: 21 Февруари 2012, 09:21:59 am »
Cistenje na trottle body najdobro e da napravite so vadenje na istoto i detalno perenje. pa posle ke namete problemi mozebi i podolgo vreme.