Автор Тема: Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки  (Прочитано 150445 пати)

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3729
Одг: Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки
« Одговори #1695 на: 29 Мај 2026, 11:41:32 am »
Муабетите за дрес код префрлени во Рекла Казала.

Него, денес и официјално прва казна преку Сејф Сити. 60 на 50 дозволено, 15 евра. Убав Голфот на сликата.
плати си полка по среден курс на нбрм, да не ти се наљути џимни :D

Лут сум затоа што целосно не крадат одредени луѓе кои измислија нешто што нема врска. Човекот сеа ќе плати казна ни крив ни должен, на правда божја ниту некого загрозил, ниту нешто прекршил.

Се надевам дека сите средства на луѓето кои се собираат моментално ќе бидат рефундирани за 20тина месеци, бидејќи ова не да нема смисла, едноставно е смислено од одредени луѓе да собираат пари, а од тие пари и така наречени казни бенефит нема никој. Се знае кој има бенефит тој што го измислил и таа така наречена казна веќе е изнесена од тука.

Лут сум, да, на нешто што нема никаков сенс.
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45102
  • Il Moderatore
« Одговори #1696 на: 13 Јуни 2026, 16:08:12 pm »
Денес се соочив со најновиот бисер воведен благодарение на „сејф сити“.
На регистрација (во псс) отидов „по папучи“ од двор, пошто 30-40 минути ми беа фазла, викам ај да си завршам таа работа.
Ставам кола на терминал, одам на шалтер да платам додека ја прегледуваат. Све кул. Плаќам технички, плаќам осигурање, заелен..одам на полициски шалтер, и глеам праќаат некоии кодови, па на мејл, па на телефон.. ај ок викам, ја 4 возила имам, податоцине ги имам остаено, знам дека ми функционира „казнениот систем“.
Аррррноооо амааааа, сеа вовеле нов момеент (од пред месец ипол - два).
Сеа мора полицаецот што лупа печат, да ти прати код на тел. и на еМајл (различни се кодовите), и ти да му ги потврдиш.
Све супер, ама ете ја пошто од двор избегав, си го забораив телефонот дома! :D
Па ајде, тетката таму на шалтер услужна, „јави се, нека ти ги прочитаат да не доаѓаш у понеделник“, па ајде нека ти текне телефонот на жена ти, пошто, а она на работа, за да ти го издиктира телефонот на син ти, кој у меѓувреме задремал, па бркај кај ми е телефонот, па која апликација за смс, која за мејл, па мејлот у џанк... Какво искуство, фантазија!

Така да, внимавајте, на регистрација обавезно со телефон, и у телефонот сетиран и мејлот кој сте го пријавиле. Инаку - шипки печат!!

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6082
« Одговори #1697 на: 13 Јуни 2026, 16:19:28 pm »
Така е по ново,мислам имаше некој пишано овде,го поминав истото и јас ама чичето пред мене беше жива комедија,незнае ни мејл нит телефон,за работа од 2 мин утепа пола саат,жива вода стана,башка чекалната се наполни и сите вриеа 😁

Sent from my 23021RAAEG using Tapatalk

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7232
« Одговори #1698 на: 13 Јуни 2026, 16:21:31 pm »
Народот кај нас, особено 50+ лугето, мејлот го сфаќаат како несериозна работа, наместо барем на некое ливче да си го запишат, ги мрзи еден мејл и лозинка да си запамтат, одбиваат да сфатат дека денешно време мејл и дигитализација се во преден план.

Ама затоа на Фејсбук објавувања селфиња, слики со кафе, со цвекиња, и коментирања АМИН по разноразни групи, за таму се неприкосновени.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2508
« Одговори #1699 на: 13 Јуни 2026, 16:27:58 pm »
Денес се соочив со најновиот бисер воведен благодарение на „сејф сити“.
На регистрација (во псс) отидов „по папучи“ од двор, пошто 30-40 минути ми беа фазла, викам ај да си завршам таа работа.
Ставам кола на терминал, одам на шалтер да платам додека ја прегледуваат. Све кул. Плаќам технички, плаќам осигурање, заелен..одам на полициски шалтер, и глеам праќаат некоии кодови, па на мејл, па на телефон.. ај ок викам, ја 4 возила имам, податоцине ги имам остаено, знам дека ми функционира „казнениот систем“.
Аррррноооо амааааа, сеа вовеле нов момеент (од пред месец ипол - два).
Сеа мора полицаецот што лупа печат, да ти прати код на тел. и на еМајл (различни се кодовите), и ти да му ги потврдиш.
Све супер, ама ете ја пошто од двор избегав, си го забораив телефонот дома! :D
Па ајде, тетката таму на шалтер услужна, „јави се, нека ти ги прочитаат да не доаѓаш у понеделник“, па ајде нека ти текне телефонот на жена ти, пошто, а она на работа, за да ти го издиктира телефонот на син ти, кој у меѓувреме задремал, па бркај кај ми е телефонот, па која апликација за смс, која за мејл, па мејлот у џанк... Какво искуство, фантазија!

Така да, внимавајте, на регистрација обавезно со телефон, и у телефонот сетиран и мејлот кој сте го пријавиле. Инаку - шипки печат!!

Да да, го искусив и јас ова пред 2 месеци. И нормално се погодија сите пред мене пензионери, па едниот регистрирал кола за син му без полномошно, па ајде ѕвони кај синот да ги каже кодовите, па телефони се подаваат на службеникот тој да му го најде, па имаш луѓе моја генерација што не знаат мејл да си отворат, па стари луѓе немаат мејлови па ајде на мејл кај децата.

Реално, треба само телефон да е задолжително, мејлот да си е opt-in кој сака.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2175
« Одговори #1700 на: 13 Јуни 2026, 18:49:01 pm »
Дупла авторизација на мвр начин хаха, да го спремам дедово на женава јер ке направи гужви додека укуца најде, башка што и колата на синму ја регистрира со полномошно а он у виена ке биде расипан телефон

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8333
  • Плинаш!!!
« Одговори #1701 на: 13 Јуни 2026, 19:12:32 pm »
Да видите која процедура е коа треба да регистрирате кола на фирма. Јас 3 дена одев за да завршам работа. Првиот ден системот за правни лица не им функционирал, вториот ден, по ново покрај печатот од фирма на полномошното морало да има и архивски печат (до сеа бар мене не ми барале) и третиот ден идам со цел арсенал конечно и стигнаме до кодовите. И полицаецот ми вика аааааа неможе вака, еден меил и еден број за едно возило а во фирма 15 возила....... и да не раскажувам натаму дур се најде слободен мобилен и нов меил.

Sent from my Xiaomi 15t using Tapatalk

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2508
« Одговори #1702 на: 13 Јуни 2026, 21:06:45 pm »
Јас возев кола на моја фирма 2019-2022 и никогаш не ми побарале тогаш архивски печат, ново им е тоа

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2573
« Одговори #1703 на: 13 Јуни 2026, 22:25:17 pm »
Ми стигна опомена за 131 на 120. Статива.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8333
  • Плинаш!!!
« Одговори #1704 на: 13 Јуни 2026, 23:42:55 pm »
Јас возев кола на моја фирма 2019-2022 и никогаш не ми побарале тогаш архивски печат, ново им е тоа
Не се нормални, на човек да му се одмили да регистрира кола. Мислам дека системов се повеќе ги тера луѓето да возат со нерегистрирани возила и без таблици.

Sent from my Xiaomi 15t using Tapatalk

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7232
« Одговори #1705 на: 13 Јуни 2026, 23:56:21 pm »
Институциите сеуште ни функционираат на интернет експлорер мод и на нет фрејмворк 1.1

Се прашувам што ќе се случи кога Мајкрософт ке одлучи да нема повеќе супорт на Edge за интернет експлорер мод.

Комотно може тогаш да се изгаси интернетот во државните институции.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4670
« Одговори #1706 на: 14 Јуни 2026, 07:13:34 am »
Што е причината за оваа процедура? Да не ти префрла пари на сметка па ти валидираш дека ти е точна сметката?

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1907
« Одговори #1707 на: 14 Јуни 2026, 08:32:39 am »
За правни лица, кодот на маил стига на маилот наведен во тековната. Е сега за човек фирма ќе пројде, ама во фирми со 500+ вработени тој кнфо или конткт маил стига којзнае каде а имаш 5 или 10 мин да го кажеш кодот.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45102
  • Il Moderatore
« Одговори #1708 на: 14 Јуни 2026, 08:41:06 am »
Што е причината за оваа процедура?
Веројатно да се створи забуна у непријателските редови. Пошто по Устав, од 1 Февруари мора да имаш и телефон и мејл за да си граѓанин што поседува возило во оваа држава.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6372
« Одговори #1709 на: 14 Јуни 2026, 09:55:30 am »
@Simo - Carrier159 Не телефон, смартфон. Обичен телефон, џабе го имаш :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html