Да видите која процедура е коа треба да регистрирате кола на фирма. Јас 3 дена одев за да завршам работа. Првиот ден системот за правни лица не им функционирал, вториот ден, по ново покрај печатот од фирма на полномошното морало да има и архивски печат (до сеа бар мене не ми барале) и третиот ден идам со цел арсенал конечно и стигнаме до кодовите. И полицаецот ми вика аааааа неможе вака, еден меил и еден број за едно возило а во фирма 15 возила....... и да не раскажувам натаму дур се најде слободен мобилен и нов меил.
Sent from my Xiaomi 15t using Tapatalk
Архивски печат на полномошното од фирма за регистрација бараат барем последниве 3 години минимум, заедно со тековна состојба. Без исклучок, секогаш ми барале.
А ова за еден меил и еден број по возило, чудно. Јас имам 10 возила на фирма и 3 приватни, па секаде ми е истиот број и истиот емаил.
И за сите ми стигаат предупредувања на истиот број и истиот емаил.
За правни лица, кодот на маил стига на маилот наведен во тековната. Е сега за човек фирма ќе пројде, ама во фирми со 500+ вработени тој кнфо или конткт маил стига којзнае каде а имаш 5 или 10 мин да го кажеш кодот.
И емаил код ми стига на тој јас што сум го навел, не на емаилот пријавен на тековната.. 5мин трае кодот.
Не знаат кај тераат..