Автор Тема: Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки  (Прочитано 113194 пати)

Отсутен Xristijan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 313
Одг: Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки
« Одговори #1680 на: 19 Мај 2026, 16:10:58 pm »
Одма ќе ти стигнеше ако имаше казна,  макар што има исклучоци да стига и по неколку дена опомени.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44997
  • Il Moderatore
« Одговори #1681 на: 19 Мај 2026, 16:32:46 pm »
Дечки, знае некој каде се поднесува приговор за сторен прекршок од сејф сити, дали во просториите на судска палата (старата зграда) или во полициска станица? Денеска на раскрсница на семафори кај т.ц Мавровка на зелено последна трепка застанав но предните тркала ми беа веќе нагазени после стоп линијата. Порака не ми дојде, но друштвото ми вели со сигурност ќе ти дојде за прекршок на црвено затоа што сум ја згазил стоп линијата па чак и зебрата за пешаки. Меѓутоа такви беа околностите што ме доведоа да оценам дека подобро е да застанам отколку да продолжам да возам право. (имало вакви случаеви слично како моето и добиле смс со глоба и забрана). Затоа ако евентуално дојде некоја порака да прашам каде приговорот да го поднесам.

Ако ти стигне (мада чисто сумњам за твоево), сигурно ќе има правна поука како да приговараш.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7128
  • Бенве сие бенве
Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки
« Одговори #1682 на: 19 Мај 2026, 18:07:43 pm »
Дајте примерок од потполнета уплатница ако имаат поставено некаде од мвр, татко ми го сликале ја изумив да ја платам утре е последен рок за пола.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 904
« Одговори #1683 на: 19 Мај 2026, 20:52:04 pm »
По кој курс уплакате казни ?
Мене ме почастија 20 евра, ако ја платам одма е на пола, така ?
Знаќи 10 евра, колку денари да уплатам ?

И дали ке добијам потврда дека е платено и се е ок ?

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3435
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #1684 на: 19 Мај 2026, 21:01:59 pm »
Уште една од небулозите на северџанија. При сопствена валута која единствено е дозволена како промет во државата казните се во евра.
Што побргу се укине државава подобро за сите нас.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7377
« Одговори #1685 на: 19 Мај 2026, 21:06:44 pm »
По кој курс уплакате казни ?
Мене ме почастија 20 евра, ако ја платам одма е на пола, така ?
Знаќи 10 евра, колку денари да уплатам ?

И дали ке добијам потврда дека е платено и се е ок ?
61.5 x 10 = 615
61.8 x 10 = 618
62.0 x 10 = 620

Ти сам процени дали се исплати да се заебаваш за 5 денари, ама еве @Jimny  нека каже по кој курс точно треба.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2803
« Одговори #1686 на: 19 Мај 2026, 21:23:35 pm »

Те боли кур тебе, секако си бугарче.

Ја не знам со кој образ вака пишувате да се укине државава, а во џебот и друго државјанство. Откажи се од македонското прво, па после јади го*на овде за укинување на државата.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7145
« Одговори #1687 на: 19 Мај 2026, 21:42:18 pm »
Отвораш сајтот на НБРМ во делот курсна листа, го одбираш датумот во моментот кога ќе ја вршиш уплатата, гледаш кој е среден курс на еврото, тој курс пута износот на казната во евра, гледаш колку ти излегло на дигитрон, уплаќаш толку.

Или пак му пишуваш на Панче на ФБ, бидејки човекот е толку уфилман со сејф сити, ќе го гори народот, Тишлауфер на апаратима ;D

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5759
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #1688 на: 19 Мај 2026, 22:26:16 pm »

Те боли кур тебе, секако си бугарче.

Ја не знам со кој образ вака пишувате да се укине државава, а во џебот и друго државјанство. Откажи се од македонското прво, па после јади го*на овде за укинување на државата.
Kako mal zboram osnovno skolo, koga gledav makedonski narodni prikazni onie so komitite, nikako ne mozev da svatam kako postoele onie likovi koi gi predavaat na turcite, t.e. bile protiv drzavata vo toa vreme.
Ne mi bese svatlivo kako moze nekoj da bide protiv svojata zemja, iako vo pogolem broj slucaevi pari zemaa za toa.

Denesno vreme mi e pojasno neli zasto postojat predavnici, samo pak imam edna dilema.
Kako postojat luge sto se protiv svojata drzava a nemaat finansiska nadoknada od toa?

Ke da e nekoj sindrom valjda.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7802
« Одговори #1689 на: 19 Мај 2026, 22:27:36 pm »
620 денара ми земаат, за 10 евра казна.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2803
« Одговори #1690 на: 19 Мај 2026, 23:46:49 pm »
Kako mal zboram osnovno skolo, koga gledav makedonski narodni prikazni onie so komitite, nikako ne mozev da svatam kako postoele onie likovi koi gi predavaat na turcite, t.e. bile protiv drzavata vo toa vreme.
Ne mi bese svatlivo kako moze nekoj da bide protiv svojata zemja, iako vo pogolem broj slucaevi pari zemaa za toa.

Denesno vreme mi e pojasno neli zasto postojat predavnici, samo pak imam edna dilema.
Kako postojat luge sto se protiv svojata drzava a nemaat finansiska nadoknada od toa?

Ke da e nekoj sindrom valjda.

Тури му кур на некој што се потпишал дека се чувствува како бугарин и дека предците му биле бугари (со мало б).
Уствари - тури им 5 кура, тоа е дното на моралот.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15146
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1691 на: 19 Мај 2026, 23:55:39 pm »
Претседателот му се натурализира во Пешта,мораше чоекот да се излечи.Претежно тие што цицаат одреден период од државата при првата "настинка" се побугарчуваат.Којзнае шо салама ставаат во тое сендвичите во штабот на дРпмне.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D