Автор Тема: Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки  (Прочитано 87530 пати)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7654
  • French diamond
Одг: Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки
« Одговори #990 на: 04 Февруари 2026, 21:28:55 pm »
Добро, нека ги замараат луѓето без потреба со мејлови. Демек ти будала си и незнајш дека си возел 50+..ама океј.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #991 на: 05 Февруари 2026, 12:12:26 pm »
Субјективно гледиште:

За мојот краткотраен престој во Скопје пред некој ден, можам да го пофалам Сејф Сити, па колку сакаат нека го плукаат.
Нигде не приметив ни трага од „стандардизираното“ дивеење, курчење, јачање, свирење, шкрипење, поминување на црвено итн итн.

Тешка глупост, брат ми што ми ја посочи, е при влез во Скопје од источна страна... Моментите со автопат-70-50 и (не)соодветната сигнализација. Идиотизам.

Запрепастувачки е, колку ли само се луѓе удавени у телефоните, без разлика дали се во кола, на мотор, точак, тротинет или што и да е.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
« Одговори #992 на: 05 Февруари 2026, 12:31:53 pm »
Субјективно гледиште:

За мојот краткотраен престој во Скопје пред некој ден, можам да го пофалам Сејф Сити, па колку сакаат нека го плукаат.
Нигде не приметив ни трага од „стандардизираното“ дивеење, курчење, јачање, свирење, шкрипење, поминување на црвено итн итн.

Тешка глупост, брат ми што ми ја посочи, е при влез во Скопје од источна страна... Моментите со автопат-70-50 и (не)соодветната сигнализација. Идиотизам.

Запрепастувачки е, колку ли само се луѓе удавени у телефоните, без разлика дали се во кола, на мотор, точак, тротинет или што и да е.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55238
  • Махер
« Одговори #993 на: 05 Февруари 2026, 12:58:14 pm »
Добро, нека ги замараат луѓето без потреба со мејлови. Демек ти будала си и незнајш дека си возел 50+..ама океј.
Вчера имав лимитер упалено, нешто застанав изгасив кола/упалив. Тргнав отиде на 60+ и не приметив дека отишло - нормално. И упалив лимитер. Стварно не знаев дека сум надминал. А некаде во дадени моменти на претицање - секако дека надминуваш свесно.

Зезната работа со лимитериве што не се палат на секое палење кола - на рено имаше порано такво копче, да стартува со лимитер. Многу корисно.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7654
  • French diamond
« Одговори #994 на: 05 Февруари 2026, 13:02:36 pm »
Море како знам дека не смеам над 50  кога возам на пример низ Прага, пошто знам дека се мери просечна..ама океј, нека ви пуштаат мејлови, не ми пуштаат мене.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2361
« Одговори #995 на: 05 Февруари 2026, 13:41:45 pm »
Lol, ноќеска трки имаше на 8ми Септември и тоа добро се слушаше launch control/brake boosting, ама ок...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #996 на: 05 Февруари 2026, 13:47:00 pm »
Никој не кажа дека преку ноќ ќе вроди со плод и магично све ќе се смени, и брзопотезно ќе се оправи дебилизмот.

Тоа не значи дека нема забележлива разлика.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6971
« Одговори #997 на: 05 Февруари 2026, 14:12:04 pm »
Lol, ноќеска трки имаше на 8ми Септември и тоа добро се слушаше launch control/brake boosting, ама ок...

Од 0 до 53 на саат биле трките.

Нигде не пишува за колку време треба да постигнеш 53 на саат, него само да возиш над тоа.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2361
« Одговори #998 на: 05 Февруари 2026, 14:17:03 pm »

Од 0 до 53 на саат биле трките.

Нигде не пишува за колку време треба да постигнеш 53 на саат, него само да возиш над тоа.

Не мора да се до 53 ако нема камери на тој дел од булеварот.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5746
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #999 на: 05 Февруари 2026, 14:33:34 pm »
Вчера имав лимитер упалено, нешто застанав изгасив кола/упалив. Тргнав отиде на 60+ и не приметив дека отишло - нормално. И упалив лимитер. Стварно не знаев дека сум надминал. А некаде во дадени моменти на претицање - секако дека надминуваш свесно.

Зезната работа со лимитериве што не се палат на секое палење кола - на рено имаше порано такво копче, да стартува со лимитер. Многу корисно.
Notifikacija namestena na 45km/h e najbezbedno, ke titne ke pustis pedala i da ima zalet nad 50 nema da prejdes. Jas taka funkcioniram.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11155
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1000 на: 05 Февруари 2026, 14:58:26 pm »
јас со адаптивен темпомат функционирам
само забрзува, само кочи, не преминува зададена брзина

на сејф сити му фалат 10-тина мобилни камери кои ќе ги распоредуваат на рандом локации секој 2-3 дена, па нека дивеат после колку сакаат

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20379
« Одговори #1001 на: 05 Февруари 2026, 16:29:57 pm »
За престројување на полните линии пред семафор одземање возачка ли е казната?

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18022
« Одговори #1002 на: 05 Февруари 2026, 16:55:22 pm »
Не се мониторира тоа во оваа фаза. Си имаа напишано кои 4 прекршоци ќе ги мерат:

- пречекорување на брзина
- поминување на црвено
- паркирање во забранета зона
- истечена важност на сообраќајна дозвола (нерегистрирана кола)

Отсутен head

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 210
« Одговори #1003 на: 05 Февруари 2026, 19:35:18 pm »
Едно прашање ,можда глупо ,ама да си прашам
Како МВР преферира да ја платиме казната , со хартиена уплатница (со печатче) , со електронско банкарство , директно у полициска станица ?

Зашто од досегашно мое искуство пожелно беше да се плати казната на уплатница , па пожелно беше да се приложи во полициска станица уплатницата (копија или оригинал не ми текнува) како доказ за уплатата .

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2517
« Одговори #1004 на: 05 Февруари 2026, 19:57:33 pm »
Пред влез во ПС Пролет има дел за плаќање казни со картица. Плаќаш, скенираш казна заедно со слип и ја праќаш на мејл за бекап. Не ме прашувај како знам.