Автор Тема: Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки  (Прочитано 87441 пати)

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7654
  • French diamond
Одг: Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки
« Одговори #690 на: 14 Јануари 2026, 19:10:38 pm »
Ама само ако имаш магленки вклучено  ;D

Отсутен zlate676

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #691 на: 15 Јануари 2026, 00:41:37 am »
Zdravo, mi stigna na mojot email i telefonski broj opomena za sroren prekrsok za vozilo koe ne e na moe ime. Prativ email kako sto objavija da se prijavat neregularnosti ,no tripati za isto vozilo i za ist covek mi stiga mene opomena. Bev do mtv salterot mi rekoa ke si pratis mail. Velam prijaviv vekje ama toj sto si pravi prekrsok ne gi dobiva opomenite i na toa mi odgovorija deka nemoze za tugjo vozilo da menuvaat podatoci. imal i slicno iskustco so ova?

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7105
« Одговори #692 на: 15 Јануари 2026, 02:30:56 am »
Уште не можам да сфатам на излез на Скопје после Шарлота, на 70 дозволено, зафатени само средна и крајна лева лента, а крајна десна никој не ја користи.
И на никој не му текнува да се премести во крајна десна да помине, туку сите залепени еден позади друг во колона возат во средна и крајна лева лента.

И да биде инатот до максимум, обавезно се наоѓа некој што вози во најлевата лента поспоро од ограничувањето и вклучително од тие во средната лента и прави колона.

Не го разбирам тој момент, тоа повеќе ми делува како водење инат отколку разумно возење на место каде што веќе го напушташ Скопје.

А и самиот идиотизам на Сејф сити, камерите наместо да се поставени баш кај пешачкиот што е кај Макпетрол/Лукоил, тие се поставени онаму каде што нема ни пешачки ниту пак по никоја основа и не треба да има пешаци.

Класичен Полнење Буџет Сити, отколку Сејф Сити.
« Последно менување: 15 Јануари 2026, 02:36:02 am FiLo »

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7208
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #693 на: 15 Јануари 2026, 07:26:20 am »
Zdravo, mi stigna na mojot email i telefonski broj opomena za sroren prekrsok za vozilo koe ne e na moe ime. Prativ email kako sto objavija da se prijavat neregularnosti ,no tripati za isto vozilo i za ist covek mi stiga mene opomena. Bev do mtv salterot mi rekoa ke si pratis mail. Velam prijaviv vekje ama toj sto si pravi prekrsok ne gi dobiva opomenite i na toa mi odgovorija deka nemoze za tugjo vozilo da menuvaat podatoci. imal i slicno iskustco so ova?

Ти улав си шо излезе од дома, во право се тие, како да направат промена на туѓи податоци, гледај твоите да се точни, на овој ко ќе му стигнат дома казните тогаш нека се чуди.
Не е твој проблем, бриши ги дирек.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4587
« Одговори #694 на: 15 Јануари 2026, 07:31:37 am »
Мене ми стигна на мејл опомена, ама телефонскиот број веројатно е точен, те на сопственикот на возилото, само мејлот го згрешил. Стигна 2 пати до сега во ист ден, од тогаш нема стигнато, па не се замарав да му пишам да си смени мејл.
Процесот им е многу лошо дизајниран и сигурно има еден куп луѓе кои добиваат пораки на мејл или смс без потребно, то ест немаат никаква врска со возилото кое сторило прекршок.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30615
    • CARclub.mk
« Одговори #695 на: 15 Јануари 2026, 07:33:05 am »
Јас од кога пријавив во полициска станица дека ми стигаат згрешени опомени (за моето возило, ама не било моето возило) не сум добил утната опомена. Да се надеваме дека така ќе остане.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20379
« Одговори #696 на: 15 Јануари 2026, 16:47:59 pm »
Има ли тестирано некој кога детектира камера дека е поминато на црвено? Колата ако е на пешачки? Треба скроз да се навлезе во раскрсницата? Што ако поминеш измеѓу две ленти? Итн.

Отсутен FiLo

• Легенда
« Одговори #697 на: 15 Јануари 2026, 16:49:30 pm »
Извози и пробај барем додека сега сеуште е во тест фаза.

Пример јас минатата недела бев до Велес и на ниту една камера по автопат до Велес не ми стигна казна иако возев 20-40 над дозволеното.

Ама затоа вчера на обиколница на две места возев со 130 км/ч по километража, на едната 121, на другата 122 ме измерија и стигна казна.
Толку и ми покажува на Waze, кога возам 130 по километража, 121-122 е на gps на Waze.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8241
  • Плинаш!!!
« Одговори #698 на: 15 Јануари 2026, 19:38:40 pm »
Неделава цела недела се акам низ скопјево, не стигна ни една опомена. Е сеа се прашувам дали стварно никаде не грешам или па имаат грешка некоја во системот. Можеби треба да пробам навечер кога нема толку сообракај па ќе можам да возам побрзо од 45.

Отсутен FiLo

• Легенда
« Одговори #699 на: 15 Јануари 2026, 19:59:34 pm »
Чисто да знаете, на обиколница има на три места камери, од кои едната е на мост, нема никаква метална конструкција, токму на овој мост: https://maps.app.goo.gl/Mg1RjdaGQU2yAXop9

И во двата правци е.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7784
« Одговори #700 на: 15 Јануари 2026, 20:44:54 pm »
Чисто да знаете, на обиколница има на три места камери, од кои едната е на мост, нема никаква метална конструкција, токму на овој мост: https://maps.app.goo.gl/Mg1RjdaGQU2yAXop9

И во двата правци е.

E тука ке се горат што е така поставена, дур да ја научат...

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3864
« Одговори #701 на: 15 Јануари 2026, 20:46:45 pm »
И на пластичарска исто на двете страни од надвозникот се.

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 751
    • ibiz.mk
« Одговори #702 на: 15 Јануари 2026, 20:47:21 pm »

И во двата правци е.

E тука ке се горат што е така поставена, дур да ја научат...

4 честитки добив на обиколница за 8мин

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15121
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #703 на: 15 Јануари 2026, 22:57:05 pm »
И на пластичарска исто на двете страни
И на пластичарска исто на двете страни од надвозникот се.
Мислам дека видов и на надвозникот после патарината Градско.Тука бев на 150-160 веќе и очекував некоја опомена на излез од државата ама  ништо,сега ќе видиме наредно идење на влез.Мада можиме и да смениме табли.  ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1923
« Одговори #704 на: 15 Јануари 2026, 23:41:26 pm »
Во право си Мече, има тука во двата правци камери, но изгледа не се во функција сеуште.

Мене казните ми стигаа на погрешен број (кај татко ми) иако уште пред повеќе од еден месец ја регистрирав колата и неколку пати му напоменав на полицаецот кој број и емаил да го стави.

Денеска бев во МТВ, поднесов барање, платив 50 денари и одма ми ги сменаа податоците.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!