Автор Тема: Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки  (Прочитано 87307 пати)

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3408
  • Хюндай Тюсон
Одг: Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки
« Одговори #660 на: 11 Јануари 2026, 21:04:52 pm »
Случајов во Капиштец го спречи сејф сити?

не е поентата да ги спречи сите туку кога ќе се случи нешто

Кхм.

Инаку да, се согласувам, потребна е побрза реакција од полицијата, особено во вакви случаи.
Јас не гледам тука контрадикторност.
Првиот пост е од цитат каде го прашувам членот дали сејф сити ја спречи несреќата пошто јас не се согласувам дека ги спречува туку дека откако ќе се случи нешто или ако детектираш небезбедно возење веднаш да превземеш акција на терен. Без контрола на терен која мвр ја нема сејф сити е заебанција.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
« Одговори #661 на: 12 Јануари 2026, 09:37:47 am »
На полицијата во најдобар случај и требаат 2-3 саати кој прегазил каде избегал сторителот итн. Со тоа што граничните премини скоро во цела Македонија се на помал временски период од тоа, многу е тешко тоа да се спроведе, а особено за оние со двојно државјанство.

Јас лично знам многу примери во Битола, луѓе што биле прегазувани со смртен исход, за пола саат преминале граница во Грција и после вид виделина фатиле по светот. Многу од таквите имаа и двојни државјанства. Нашите и да имаат доказ и да бараат екстрадиција, ниту една земја не ти испорачува нивни граѓанин во друга земја на судење.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #662 на: 12 Јануари 2026, 13:22:56 pm »
Него врз основа на што се задржани 2 лица дека помогнале за да избега осомничениот кога истиот не е објавен и го кријат неговиот идентитет. Утре може мене истиот да ме стопира автостоп и да го префрлам до некаде и јас ќе бидам одговорен за помагање на бегство? Па јас да сум на место на задржаниве уште утре тужба у стразбур би им стегнал. Мислам ме обвинуваат сум помагал бегство а немаат потерница за лицето.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15120
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #663 на: 12 Јануари 2026, 14:22:52 pm »
Го изнеле од државата,тоа не е доволно?Тебе ако те стопира ќе те стопира надвор од државата,па така да можиш само да го вратиш назад,не можиш да му помогбеш да излези пошо веќе е.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #664 на: 12 Јануари 2026, 14:32:14 pm »
Го изнеле илегално или го превезле. Јас колку што знам тој легално си поминал граница овие само го возеле. Значи во тој момент тој не бил ниту барано лице ниту ништо.
Технички и денес да го возиш ти не треба да одговараш за ништо бидејќи лицето не е со потерница. Идентитетот се крие!

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30615
    • CARclub.mk
« Одговори #665 на: 12 Јануари 2026, 14:49:37 pm »
Можеби знаеле дека направил беља, ама сепак му помогнале. Ама не сакам да шпекулирам.

Ама и да не знаеле, фино е да ги задржат, да ги распрашаат што-како, каде го однеле, кои му се плановите, итн.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #666 на: 12 Јануари 2026, 15:02:24 pm »
Го изнеле илегално или го превезле. Јас колку што знам тој легално си поминал граница овие само го возеле. Значи во тој момент тој не бил ниту барано лице ниту ништо.
Технички и денес да го возиш ти не треба да одговараш за ништо бидејќи лицето не е со потерница. Идентитетот се крие!
Ние можиме да паламудиме до бескрај,немаме доволно информации.Чим ги привеле пплицијата има сознанија или причина.
Помагање во кривично дело е казниво.Дека не знаеле можиме да се правиме на тошо.

Присутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7122
  • Бенве сие бенве
« Одговори #667 на: 12 Јануари 2026, 15:08:51 pm »
Стигнуваат и на автопат, денеска сопругата му се пожали, на мојата кола на истово место уште ми нема стигнато. Очекувала 10еур да е како до сега.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7653
  • French diamond
« Одговори #668 на: 12 Јануари 2026, 15:24:06 pm »
Кој има за Х5-ка, има и за казна

;D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7784
« Одговори #669 на: 12 Јануари 2026, 15:30:12 pm »
Ние можиме да паламудиме до бескрај,немаме доволно информации.Чим ги привеле пплицијата има сознанија или причина.
Помагање во кривично дело е казниво.Дека не знаеле можиме да се правиме на тошо.

Легално гледано, во моментов на поминување на граница, најверојатно немало потерница против него. Како таков, се смета дека си превезол обичен патник. Ке мора сега полицијата со вештачење на телефони да докажува дали знаеле за сообраќајката или не. Дека знаеле, најверојатно да. Ама ке мора да се докаже за на суд.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6971
« Одговори #670 на: 12 Јануари 2026, 15:36:29 pm »
Од тоа докажување на работи на суд кои се очигледни од авион, на сите, сме на ова дереџе.

Демек, детево си возело онака, малолетно, без возачка, во спротивен правец, убил жена и за 3 минути мајка му и татко му го пуштиле на зимување со пријатели, во странство, пошто тука нема снег.

Сериозно треба товарот на докажување да биде ставен на обвинетиот во нашава држава. Презумпција на невиност? Аха, важи. Чим си се довел со ситуација да се сомничиш, бато, ќе докажеш дека не си крив. Лесно се докажува ако СТВАРНО не си крив.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6292
« Одговори #671 на: 12 Јануари 2026, 17:57:16 pm »
Ништо од ова не бива, уште две години ќе пеглаат закони и глупости, во меѓувреме ќе гинискршат искрадат камерите и толку ќе е.
Да се самоцитирам, еве до кај стигна работата, а ближи февруари.
https://www.facebook.com/share/v/1CNHftjz3r/?mibextid=wwXIfr
Така да возете колку што ви се вози слободно.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6971
« Одговори #672 на: 12 Јануари 2026, 18:06:38 pm »
Секако ќе се одлага примената.

Има и други основи за побивање на оваа шарада во целост, така да... Ако му се ебава на некој, лесно се бутка.

Исто.

Штета. Причината е предвремени избори во најава и никој не сака да губи гласови.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #673 на: 12 Јануари 2026, 18:44:41 pm »

Легално гледано, во моментов на поминување на граница, најверојатно немало потерница против него. Како таков, се смета дека си превезол обичен патник. Ке мора сега полицијата со вештачење на телефони да докажува дали знаеле за сообраќајката или не. Дека знаеле, најверојатно да. Ама ке мора да се докаже за на суд.
Потерница можи нема и сега но тоа не го менува фактот дека тој сторил кривично дело и дека тие му помагнале после тоа.
Бекаде прочитав дека бил со татко му в кола.Колку е точно не знам.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44956
  • Il Moderatore
« Одговори #674 на: 12 Јануари 2026, 19:19:00 pm »
Мислам дека одма објавија интерпол потерница, само не се јавно објавени податоците.
https://plusinfo.mk/poternica-po-18-godishniot-vozach-i-negoviot-tatko-a-usmrti-zhenata-na-naroden-front-i-izbegal-od-drzhavata/

Edit: еве објавија и кој е малиот: https://skopje1.mk/foto-objaven-identitetot-na-momceto-koe-ja-usmrti-zenata-vo-kapistec-i-izbega-preku-tabanovce
« Последно менување: 12 Јануари 2026, 19:30:43 pm Simo - Carrier159 »
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.