Автор Тема: Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки  (Прочитано 3653 пати)

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1421
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
Одг: Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки
« Одговори #270 на: 06 Декември 2025, 12:55:29 pm »
Waze го уништија. Намерно или не изнаредија камери врз камери. А потребни се само спид камерите.
Овој Гуннермкд љочка го напраил. Ваљда ќе може да се опраи

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44544
  • Il Moderatore
« Одговори #271 на: 06 Декември 2025, 13:14:18 pm »
Waze го уништија. Намерно или не изнаредија камери врз камери. А потребни се само спид камерите.

Тешко ќе биде :(
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1967
« Одговори #272 на: 06 Декември 2025, 13:16:14 pm »
На Info Traffic апликацијата ги има колку што видов точно обележано, само како што знам нема навигација во неа. Ама ќе биде корисно да се знаат точно кај се за кастом леери на Гугл Мапс.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7291
« Одговори #273 на: 06 Декември 2025, 14:02:59 pm »

Тешко ќе биде :(
Дај бе масовно да го пријавуваме, па не може еден морон сите да не онади...

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6371
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #274 на: 06 Декември 2025, 14:10:19 pm »
Како може да се пријави? Мора ли да биде тоа на лице место (каде што е поставена камерата) или може од било која локација?

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6070
« Одговори #275 на: 06 Декември 2025, 14:44:15 pm »
Немора да пријавувате, доволно е да се разбери кој стои зад никот… После тоа ќе се најди чарето одма :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6901
« Одговори #276 на: 06 Декември 2025, 14:48:28 pm »
Аааа епа добро бе, значи ако треба да возиш 50-100км дневно низ Скопје, ондак 90 треба да се вози.

Јас сум себичен што сакам да се вози по пропис. Овде не луд јебе збуњеног, него колективно лудило владее бураз, ја да ти кажам.

Не возам 90 во град пошто не сум од тие надрогираните и пијани идиоти што возат 90-100 или повеќе и тие се тие што ги утепаа, а не обичниот народ.

Возам 60-70 онаму каде што има услови, булевар словенија, излез на Скопје, према Пинтија.
Возам 50 по партизанска особено навечер бидејки пешачките се ужасно осветлени, а ти како толку загрижен за безбедноста на сообракајот, треба да го имаш предвид во ова, дека и 30 да возиш, толку се неосветлени пешачките, така да во такви услови, особено оној пешачки што е после соборна према европски универзитет, тука лазам.

Бидејки имам свест да знам каде треба 70, а каде треба 40 да возам.

А сега ситуацијата е, сите се кљанкорат и на излез на Скопје, камера опната, сите возат 35-40 на излез на Скопје. И не се влечат со 35 на саат зашто толку им е гајле за безбедноста, туку да не ги казни системот.

Да не збориме понатаму и на автопат, Катланово-Велес 70 ограничен, сега сите ќе се влечат со 60 за да не ги казни паметниот безбеден систем.
А реално 100 км/ч се вози тој пат без проблем.

100 км/ч таму е брзина да ме класифицираш како убиец ? И 100 км/ч на Катланово-Велес е исто како и Васил Јованов што ја покоси Фросина кај Универзална исто со 100 км/ч ?

Затоа имам разум и знам каде треба да возам 30, а каде 60, а каде 100.

Во град никаде над 70 не возам и тоа на булевари кај што ги има условите и 120 да возиш. Затоа што имам свест.
На автопат возам 140 воглавном бидејки таму тоа е намената, нема пешаци, за возење е.
А со 140 ја сум единствен што престигнувам, бидејки 90% се влечат со 80-90 по автопати, дури и на камионите им прават проблеми, па мора и шлепер да престигнува некого што вози 80 на автопат.

Затоа не обвинувај паушално.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30223
    • CARclub.mk
« Одговори #277 на: 06 Декември 2025, 15:50:22 pm »
На @Спенсер му се намалила потрошувачката, а јас приметив дека просечната градска брзина ми е намалена од околу 22-23 километри на час, на околу 17-18 километри на час.

Сè што треба е да има некаква толеранција системот. Со таа толеранција, би се возело Околу Пеесе. Сега поради стриктната граница од 50 км/ч, повеќето возачи уште на 47 поткочуваат, па реално се вози 37. Наместо Околу Пеесе.

Плус, таква стриктна граница наметнува луѓето да гледаат во брзинометар цело време, наместо кон патот пред нив. И мислам дека дури во одреден контекст е и опасно.
« Последно менување: 06 Декември 2025, 16:13:40 pm zeroSignal »

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6606
« Одговори #278 на: 06 Декември 2025, 16:25:41 pm »
Аааа епа добро бе, значи ако треба да возиш 50-100км дневно низ Скопје, ондак 90 треба да се вози.

Јас сум себичен што сакам да се вози по пропис. Овде не луд јебе збуњеног, него колективно лудило владее бураз, ја да ти кажам.

Не возам 90 во град пошто не сум од тие надрогираните и пијани идиоти што возат 90-100 или повеќе и тие се тие што ги утепаа, а не обичниот народ.

Возам 60-70 онаму каде што има услови, булевар словенија, излез на Скопје, према Пинтија.
Возам 50 по партизанска особено навечер бидејки пешачките се ужасно осветлени, а ти како толку загрижен за безбедноста на сообракајот, треба да го имаш предвид во ова, дека и 30 да возиш, толку се неосветлени пешачките, така да во такви услови, особено оној пешачки што е после соборна према европски универзитет, тука лазам.

Бидејки имам свест да знам каде треба 70, а каде треба 40 да возам.

А сега ситуацијата е, сите се кљанкорат и на излез на Скопје, камера опната, сите возат 35-40 на излез на Скопје. И не се влечат со 35 на саат зашто толку им е гајле за безбедноста, туку да не ги казни системот.

Да не збориме понатаму и на автопат, Катланово-Велес 70 ограничен, сега сите ќе се влечат со 60 за да не ги казни паметниот безбеден систем.
А реално 100 км/ч се вози тој пат без проблем.

100 км/ч таму е брзина да ме класифицираш како убиец ? И 100 км/ч на Катланово-Велес е исто како и Васил Јованов што ја покоси Фросина кај Универзална исто со 100 км/ч ?

Затоа имам разум и знам каде треба да возам 30, а каде 60, а каде 100.

Во град никаде над 70 не возам и тоа на булевари кај што ги има условите и 120 да возиш. Затоа што имам свест.
На автопат возам 140 воглавном бидејки таму тоа е намената, нема пешаци, за возење е.
А со 140 ја сум единствен што престигнувам, бидејки 90% се влечат со 80-90 по автопати, дури и на камионите им прават проблеми, па мора и шлепер да престигнува некого што вози 80 на автопат.

Затоа не обвинувај паушално.

Знаеш дека овие драстични мерки се наменети ПРЕД СЀ за тие без мозок, така?
И знаеш дека тие се огромно мнозинство, така?

Не се проблем тие што резонираат, пример ти. Проблем се тие што не резонираат.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7353
  • French diamond
« Одговори #279 на: 06 Декември 2025, 16:37:06 pm »
Во ЦЕЛ свет има толеранција, така да неможи Панче и Мицко да бидат најпаметните и да нема толеранција. Ќе има сигурно.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6622
« Одговори #280 на: 06 Декември 2025, 16:58:08 pm »
Толеранцијата е само 3км/ч и важи поради можна грешка на камерата и поради тоа е секогаш казнување од 54 па нагоре.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1967
« Одговори #281 на: 06 Декември 2025, 17:05:18 pm »
Толеранцијата е само 3км/ч и важи поради можна грешка на камерата и поради тоа е секогаш казнување од 54 па нагоре.

Така де. Толку и треба да е низ град.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14988
« Одговори #282 на: 06 Декември 2025, 17:07:47 pm »
Толеранцијата мора да постои пред се затоа што различни тркала даваат различно читање

Пример како луѓето менуваат гуми без да земаат во предвид вакви одстапувања

Да речеме да е обратно од ова ќе налепиш.

Присутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3372
  • Доктор наукa по светско признато знаење Џемс PhD
« Одговори #283 на: 06 Декември 2025, 17:15:06 pm »
Во ЦЕЛ свет има толеранција, така да неможи Панче и Мицко да бидат најпаметните и да нема толеранција. Ќе има сигурно.

E ке бидат најпаметни и нема да има толеранција и во тоа ке бидат први!
Доктор наукa по светско признато знаење Џемс PhD

Отсутен igooor07

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 168
« Одговори #284 на: 06 Декември 2025, 17:16:55 pm »
Сега се враќав од СК накај Велес, нема везе после Катланово накај Велес со 70 км на час, па на некој места е и 60 . Не знам кој и како увидел дека 70 треба да е ограничувањето. Едноставно е премногу споро, еднонасочен автопат со две ленти и бап знак 70, врска нема. Не ми е проблем СК да возам со 50, ама ова на автопат 70 ме уби. Неможев ни да издржам да возам со околу 70, па поминав една камера со 86-87 ама не ми стигна порака. Тешко ке се навикнам на оваа делница со 70 или 60 да возам. Не ни сеќавам, а сум кренал 82-83, ке лапам тука казни изгледа.

Sent from my 22101316G using Tapatalk