Аааа епа добро бе, значи ако треба да возиш 50-100км дневно низ Скопје, ондак 90 треба да се вози.
Јас сум себичен што сакам да се вози по пропис. Овде не луд јебе збуњеног, него колективно лудило владее бураз, ја да ти кажам.
Не возам 90 во град пошто не сум од тие надрогираните и пијани идиоти што возат 90-100 или повеќе и тие се тие што ги утепаа, а не обичниот народ.
Возам 60-70 онаму каде што има услови, булевар словенија, излез на Скопје, према Пинтија.
Возам 50 по партизанска особено навечер бидејки пешачките се ужасно осветлени, а ти како толку загрижен за безбедноста на сообракајот, треба да го имаш предвид во ова, дека и 30 да возиш, толку се неосветлени пешачките, така да во такви услови, особено оној пешачки што е после соборна према европски универзитет, тука лазам.
Бидејки имам свест да знам каде треба 70, а каде треба 40 да возам.
А сега ситуацијата е, сите се кљанкорат и на излез на Скопје, камера опната, сите возат 35-40 на излез на Скопје. И не се влечат со 35 на саат зашто толку им е гајле за безбедноста, туку да не ги казни системот.
Да не збориме понатаму и на автопат, Катланово-Велес 70 ограничен, сега сите ќе се влечат со 60 за да не ги казни паметниот безбеден систем.
А реално 100 км/ч се вози тој пат без проблем.
100 км/ч таму е брзина да ме класифицираш како убиец ? И 100 км/ч на Катланово-Велес е исто како и Васил Јованов што ја покоси Фросина кај Универзална исто со 100 км/ч ?
Затоа имам разум и знам каде треба да возам 30, а каде 60, а каде 100.
Во град никаде над 70 не возам и тоа на булевари кај што ги има условите и 120 да возиш. Затоа што имам свест.
На автопат возам 140 воглавном бидејки таму тоа е намената, нема пешаци, за возење е.
А со 140 ја сум единствен што престигнувам, бидејки 90% се влечат со 80-90 по автопати, дури и на камионите им прават проблеми, па мора и шлепер да престигнува некого што вози 80 на автопат.
Затоа не обвинувај паушално.