Автор Тема: Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки  (Прочитано 162932 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
Одг: Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки
« Одговори #1830 на: 20 Август 2026, 00:46:42 am »
За два три дена ќе видиме дали и колку ова функционира.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7400
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1831 на: 20 Август 2026, 07:01:39 am »
Треба секој ден гужви да има и расправии, пошто казните и од порано се, велат.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4711
« Одговори #1832 на: 20 Август 2026, 07:06:32 am »
Добредојдовте во 19ти век. Ви посакува МВР.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7201
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1833 на: 20 Август 2026, 07:10:16 am »
Зошто постот ми е избришан?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Да не го имаше спомнато случано членот од Велес со хибридот? Мислам дека автоматски ги брише објавите за него ако е спомнат во негативен контекст.

:)
Не знам за кој мислиш, имав пишано за возачката култура на граѓанинот на северна македонија

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9231
  • Пичлеме
« Одговори #1834 на: 20 Август 2026, 08:57:41 am »

Читам по портали незадоволства од соседите, чекале во редица за да ја платат казната, па било лошп, па преку Бугарија ќе оделе на одмор во Грција...
Лош потег од Македонија, негативно ќе се одрази, ќе не избегнуваат, нема од тука да поминуваат туристите...

Јас возам за Битола и назад, не пречесто, максимум 2 пати во месецот и немам проблем со казни за брзо возење, има знаци за дозволена брзина (додуша знам и каде има камери) и нема проблем.
Ако ја утнам брзината, ќе си стигни честитка и тоа е тоа.

Ама кога јас возам по знаци, гледам како покрај мене прелетуваат соседите, дека за нив не важат знаците, нели туристи се тие.

Тоа е тој мајндсет (небитно што во Грција му вадат таблици за погрешно паркирање).

Нека бидат повнимателни, нека следат знаци на патот, помалце чекање на каса за плаќање казна.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1274
« Одговори #1835 на: 20 Август 2026, 09:35:51 am »
Хахаха...види ич не му ја мислите, со мало IQ луѓе го прават ова и го зборуваат......ЈБГ јас сум платил казна во Србија, не ми беа криви ни полицајците ни Србите, крива беше мојата де-концетрација. 

Друго т.е другата страна на монетата е оти бе, не пракаат по пошта во плико казни. Ко што е во цела Европа?!?!?

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #1836 на: 20 Август 2026, 10:06:25 am »
Е тоа е уште еден проблем кај нас, имплементираме модерни ствари како во белиот свет, ама секогаш делумно.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6406
« Одговори #1837 на: 20 Август 2026, 10:21:23 am »
Проблем е наплатата вероватно, место да им стигаат дома честитки или барем некако да ги сортираат на друга рампа кој има за плаќање, вака го јадат стапот и тие што немаат казна и дремат во истата гужва ни криви ни должни и после е хаос.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45189
  • Il Moderatore
« Одговори #1838 на: 20 Август 2026, 10:37:06 am »
Ако тие што немаат казни го јадат заради тие што имаат, тоае опасен организациски проблем.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30813
    • CARclub.mk
« Одговори #1839 на: 20 Август 2026, 10:45:50 am »
Како и за сè друго, немаме никаков систем. Кај е гужва по граници, дополнително малтретирање (на тие што не направиле никаков прекршок) е глупост.

А иначе - ако направиле прекршок, треба да бидат казнети. Исто како што македонец би бил казнет во Србија, Хрватска или било каде во светот ако направи прекршок.

Само очигледно немаме капацитет да направиме систем кој ќе функционира без да прави дополнителни нервози. Срамота е во 21-ви век да немаме онлајн плаќање. Направил прекршок? Дај му ја казната и дај му рок од 10 дена да ја плати онлајн. Ако не ја плати, ќе ја плати на следно влегување во Македонија. Процедура од 30 секунди при проверка на пасош.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #1840 на: 20 Август 2026, 10:48:54 am »
Покрај сувото и суровото, што би се рекло. Како во зима, ти имаш најдобри зимски гуми, некој попаметен пред тебе со летни се излизгал, претумбал... ни крив ни должен, чекаш во колоната.

• Легенда
« Одговори #1841 на: 20 Август 2026, 10:52:36 am »
Друго т.е другата страна на монетата е оти бе, не пракаат по пошта во плико казни. Ко што е во цела Европа?!?!?

Ами пола Скопје е по лична карта во родното село, шодека ќе му стигни дома.
Тамам е по смс и е-маил, и уште веб страна да имаат каде можиш да си ја платиш како сметките и топ ќе биди.

А при регистрација, да се штиклира смс/е-маил или по пошта за казната да си одбираат, и да нема бунење кај старите, па после нека си чекаат тие на шалтер.
(е сега рачунај да не беше по смс, шо толку луѓе брчат уставно вака,онака, замисли колку луѓе ќе начукаа казни дури му стигни писмено, и после пак крив мвр)  :D

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3812
« Одговори #1842 на: 20 Август 2026, 10:57:15 am »
Дечки нели сваќате дека е ова перална за пари од тие измислено сејф сити, што не ви е јасно, најстрашно е што фајде од тие пари шо ке соберат демек безбеден град казни ау , нема ништо да види народ тоа веќе е се поделено предвреме...
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

• Легенда
« Одговори #1843 на: 20 Август 2026, 11:04:04 am »
Џимни, не можат да ми земат пари ако не им дозволам, 16 години како возач и ништо немам платено во Македонија.

Перална за пари ти се паркинзите.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45189
  • Il Moderatore
« Одговори #1844 на: 20 Август 2026, 11:31:01 am »
Дечки нели сваќате дека е ова перална за пари од тие измислено сејф сити, што не ви е јасно, најстрашно е што фајде од тие пари шо ке соберат демек безбеден град казни ау , нема ништо да види народ тоа веќе е се поделено предвреме...
Џемиле брате, дај за политика малце на други портали, оди јави му се на Златев у емисија :D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.