Автор Тема: Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки  (Прочитано 162932 пати)

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3812
Одг: Safe City: Новости, случувања, пофалби и поплаки
« Одговори #1845 на: 20 Август 2026, 11:32:05 am »
Џимни, не можат да ми земат пари ако не им дозволам, 16 години како возач и ништо немам платено во Македонија.

Перална за пари ти се паркинзите.

Друже потполно те разбирам исто и јас немам платено у живот казна, најретардирана работа е да седнеш зад волан и свесно да да фрлаш пари и недај боже правиш прекршоци зошто? најретардирана работа на свет и според мене најглупо нешто е на човечки живот е да некој те натрти да платиш казна, но со ова сејф сити верувај многу луѓе ни кривни ни должни плаќат казни измислени 50/ си возел 60 што никад у писледни 50 години на тие места немало никаков прекршок ама некој ке плати казна. Со тек на време ке се свестат луѓево и ке сватат дека ова нема врска со безбедноста туку со зимање пари на луѓето.Безбедноста се имплементира со квалитетно проектиран пат, квалитен асфалт, патишта , одржување на површина, банкини контунирано рехабилитрање на патиштата и етц етц, Нормално и прилагодување на брзините ... се разбираме тоа енајважно, вакво иживување врз луѓето ова станува неподносливо не опстанува држава со казни....
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1274
« Одговори #1846 на: 20 Август 2026, 11:32:42 am »
Друго т.е другата страна на монетата е оти бе, не пракаат по пошта во плико казни. Ко што е во цела Европа?!?!?

Ами пола Скопје е по лична карта во родното село, шодека ќе му стигни дома.
Тамам е по смс и е-маил, и уште веб страна да имаат каде можиш да си ја платиш како сметките и топ ќе биди.

А при регистрација, да се штиклира смс/е-маил или по пошта за казната да си одбираат, и да нема бунење кај старите, па после нека си чекаат тие на шалтер.
(е сега рачунај да не беше по смс, шо толку луѓе брчат уставно вака,онака, замисли колку луѓе ќе начукаа казни дури му стигни писмено, и после пак крив мвр)  :D

Тоа се подразбира. И да не го отупуваме во политика и малограѓанство и мрза итн, ако влеземе ке најдмее 1000 дефекти во општествово.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #1847 на: 20 Август 2026, 11:33:13 am »
Дечки нели сваќате дека е ова перална за пари од тие измислено сејф сити, што не ви е јасно, најстрашно е што фајде од тие пари шо ке соберат демек безбеден град казни ау , нема ништо да види народ тоа веќе е се поделено предвреме...
Џемиле брате, дај за политика малце на други портали, оди јави му се на Златев у емисија :D

аххахаах Џемиле ахахахахахааааааа
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #1848 на: 20 Август 2026, 19:56:39 pm »
Сироти србиве ене ги на Табановце уште пунат буџет🤣🤣🤣 Куманово под окупација соба плус се бара ... Ова ке трае со недели папапа лапаник  💶💶💶

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7826
  • French diamond
« Одговори #1849 на: 20 Август 2026, 21:42:49 pm »
И јас платив дури 3 казни во Србија, ама не ме дупеа да дремам на граница 5 саати за да платам, туку на лице место после патарина со ПОС терминал или во најблиската пошта.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8368
  • Плинаш!!!
« Одговори #1850 на: 20 Август 2026, 21:59:53 pm »
Зашто зборите глупости кога не знаете. Странците ги задржуваат на граница само тие што имаат прекршок направено, а не сите, не ги проверуваат еден по еден. Цариникот уште пред да побара пасоши знае дали тоа возило има направено прекршок или нема. Проблемот настанува кога ќе треба да платат. Се правдаат дека немаат пари, дека ја изгубиле картичката, дека не знаеле дека направиле прекршок......и ред други измишљотини. И тогаш настанува гужва и нервоза. Ќе оделе преку бугарија, слободно нека одат и таму има камери и на ист начин се плаќа, на излез од државата.
Прееска во тунелот пред катланово во правец према Скопје на знак 80, србин ме прелета со 150. Па јас тој би го држел 2 дена без леб и вода.

Sent from my Xiaomi 15t using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45189
  • Il Moderatore
« Одговори #1851 на: 20 Август 2026, 22:51:16 pm »
Се надевам не треба за Србија да се оди деновиве, колоната што ја видов јас беше километарска.
Никој не вика да им се прости, туку да се биде организиран и ефикасен и да не патат првенствено луѓето кои поштено и по прописи си возеле.
BTW, пошто ние балканците сме љубители на реципроцитет - очекувам српски џандари партал да праат македонски таблици во Србија. Ќе ти гледаат и сијалички и датум на безопасните во првата помош.   
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #1852 на: 20 Август 2026, 23:03:16 pm »
Па тоа кажувам, не ја прави системот колоната, туку самите луѓе.

А дека србите ќе вратат со минимум иста мера, во тоа не се сомневам.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2190
« Одговори #1853 на: 20 Август 2026, 23:05:39 pm »
Еве пуштиле апп да можат да плаќаат онлајн https://www.facebook.com/share/p/1HuPKagpPU/

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45189
  • Il Moderatore
« Одговори #1854 на: 20 Август 2026, 23:08:17 pm »
Еве пуштиле апп да можат да плаќаат онлајн https://www.facebook.com/share/p/1HuPKagpPU/
Само што се жалеа дека во меѓуграничен немаат интернет :D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2190
« Одговори #1855 на: 20 Август 2026, 23:12:28 pm »
Само што се жалеа дека во меѓуграничен немаат интернет :D
На димко копитото магарето работава ке биде хаха, жални ми се коментар ние патарини плаќаме купуваме на бензиска, па другар не купуваш неограничена вожња на автопат

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #1856 на: 20 Август 2026, 23:13:15 pm »
Отвори ги коментарите од линкот и читај. Сега и ова не било добро, не работело ова не работело она, патиштата ќе биле црни дупки немало коли да поминуваат по нив....Абе ништо не ни се гаѓа, страшно колку сме затупени како нација.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2612
« Одговори #1857 на: 20 Август 2026, 23:41:36 pm »

Добро зошто нѐ дупат во здрав памет? Како може за нас да нема вакво нешто еве веќе година дена како се тестира и е имплементиран системот ама за странски возила одма?

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2592
« Одговори #1858 на: денес во 00:15:01 »

Добро зошто нѐ дупат во здрав памет? Како може за нас да нема вакво нешто еве веќе година дена како се тестира и е имплементиран системот ама за странски возила одма?

За да се доиселиме.