Автор Тема: Mazda 3 Sedan 2.5 e-SkyActiv G 140 - 2025  (Прочитано 4708 пати)

Отсутен igooor07

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 166
Одг: Mazda 3 Sedan 2.5 e-SkyActiv G 140 - 2025
« Одговори #60 на: 20 Ноември 2025, 17:49:00 pm »
Какво е општо возењето на 18-ки на релативно компактно возило?

И споредено летни - зимски гуми?
За некоја нијанса, како малку по меки се зимските од летните, но истовремено како по бучни да се. Но само еден круг низ град ги извозив зимските, така да рано е, треба да ги провозам повеќе за да споредам.
Инаку ова ми е прва кола со 18-ки, а не сум возел Мазда со 16-ки фелни, за да ја осетам и направам разликата. Можам само да споредам со Голф 7 кој го возев предходно на 16-ки фелни. И Голфот и Маздата се покрути возила, но па и од двете се добива одличен фидбек од патот. Маздата како малку подиректно управување да има, дали поради пошироките гуми, незнам. Исто така иако Маздата е на 18-ки, по рафинирано ги впива нерамнините.
И уште една разлика е што ме бричат со пари за гуми .

Sent from my 22101316G using Tapatalk

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1901
« Одговори #61 на: 20 Ноември 2025, 18:00:08 pm »
Помал бандаж обично има подиректно управување пошто е полесен. Разликата е најверојатно во компонентите на суспензијата. Маздата со 16ка бандаж и потесна гума побрзо ќе реагира од на 18ки (ако гумите не се значајно подебели па да надокнадат за тежината и плус да се многу помеки, секако) :)

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6568
« Одговори #62 на: 20 Ноември 2025, 18:25:45 pm »

За некоја нијанса, како малку по меки се зимските од летните, но истовремено како по бучни да се. Но само еден круг низ град ги извозив зимските, така да рано е, треба да ги провозам повеќе за да споредам.
Инаку ова ми е прва кола со 18-ки, а не сум возел Мазда со 16-ки фелни, за да ја осетам и направам разликата. Можам само да споредам со Голф 7 кој го возев предходно на 16-ки фелни. И Голфот и Маздата се покрути возила, но па и од двете се добива одличен фидбек од патот. Маздата како малку подиректно управување да има, дали поради пошироките гуми, незнам. Исто така иако Маздата е на 18-ки, по рафинирано ги впива нерамнините.

Не мислев за споредба со друга Мазда, мислев тебе како ти паше.

А споредба, летни-зимски ќе правиш. Провозај ги само!

Отсутен igooor07

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 166
« Одговори #63 на: 20 Ноември 2025, 22:33:02 pm »

Не мислев за споредба со друга Мазда, мислев тебе како ти паше.

А споредба, летни-зимски ќе правиш. Провозај ги само!
Ме не баш ми пашат, големи ми се, јас 42 носам .

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6568
« Одговори #64 на: 21 Ноември 2025, 09:04:37 am »
Мислев на вожњата дали ти паше, не гумите на нозе да ги меќаваш.

;D

Шо маШ испод 46?