Автор Тема: Mercedes E 200 CDI W211 - Karavan  (Прочитано 22346 пати)

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 779
Одг: Mercedes E 200 CDI W211 - Karavan
« Одговори #135 на: 08 Септември 2025, 19:14:51 pm »
ushte eden update za servis. denes (08-09-2025) praznichno, na skoro 290000 smeneto plochki i glicerin. zemav i diskovi ama starive se seushte ok pa kje gi izvozat i ovie plochki. zdravje na sledno menuvanje kje se smeni i plochki i diskovi (neka si stojat v podrum do togash) (prethodnite plochki gi menuvav koga ja zemav kolata i me imaat isterano 55000km, kje vidime ovie dali kje izdrzat tolku. i tie i ovie se ate. glicerinot manol zemeno se komplet so se filtrite za ulje i vozduh od kaj Prchot (prv pat zemam od kaj dechkoto i alal da mu e, mi gi donese na rabota a i go nauchiv kako se vika malku nezgodno mi beshe po prekar da mu se obrakjam :) )

glicerincheno od providno stanalo zeleno u pm. koj znae od koga ne bilo smeneto (a i jas mukaetlija tek posle 6 godini otkako ja kupiv kolata mi tekna da go smenam)

fizichki lesna ama dooooosadna i dolgotrajna procedura u pm, a denes se pogodi sonchev denot...se iznasonchav vo dvorot

eve nekoe sliche.
https://ibb.co/Y7kbcfDm

sledniot vikend ne ama posle nego kje treba i uljenceto i filterot da se smenat (me smrze ovoj vikend a vekje imam pominato 9000km)

NE ME MRZESHE OVOJ VIKEND (13-09-2025) :D si go smeniv i uljeto/filterot denes. za sezonava ostanuva da smenime zimski gumi i dosta e od mashtorluci okolu kolata.
« Последно менување: 13 Септември 2025, 15:17:16 pm nikomil1 »