За неколку денови на 5ти декември ќе наполни три години во моја сопственост, па мислам оти и треба да се претстави моето засега верно возило во тој период (пу пу да не го урочам).
Станува збор за Фиат Браво со 1.4 t-jet мотор со сила од 88 kw, произведено 2007ма година.
Нема плин, го возам на бензин.
Од опрема нема нешто wow, има двозонски климатроник, електрика само на предни стакла и магленки напред и назад.
Дали е фабрички такво или не не знам, ама има спојлери и премногу крути амортизери кои и после 56 000 км по македонските патишта, исто се однесуваат, едноставно колата е камен тврда, вози како по шина.
Тоа е тоа, нема мислам што друго да се опишува за колата, можам само да кажам бидејќи е прва лично моја купена кола и навистина ми прави мерак како и првиот ден кога ја земав, иако тежи 1480 кг, упарена со 6 степениот менувач кој е со кратки преноси делува дека има повеќе од 120 коњски сили, во секој степен на преносот во опсег 1800-5000 вртежи има снага да полни без проблеми.
Kога го купив имаше 108 350 км (и сметам дека се вистински оти беше на старите табли со три бројки, а и кај Нуме имавме проверено, точно му покажа на дијагностика колку на табла, толку на дијагностиката)
Денес после 3 години има 164 500 км, односно за три години сум поминал 56 150 км
Еве и слики денес тазе сликани:

Во однос на одржувањето, само ќе прикачам слики од екселот каде што се забележувам (да и мене ме заболува глава коа ќе ги видам сумите збирно

)