Автор Тема: Дали подобро да се тргне веднаш или да се почека моторот да се загрее во лер?  (Прочитано 165315 пати)

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
Shoznam ..jas ja palam, si raboti vo mesto..dodeka da otvoram porta, dodeka da se tovaram..dodgeka da izleze nevestata...
Kako sto vikase Klarkson.."Darling.. Im gonna go warm up the Jaaag"..

http://vukajlija.com/reakcije/121234

...prviot kilometar vozam 60/70 km/h na niski obrtai.
Imam ja i turbince za zgrevanje. ;)

Јас палам, ја вадам од гаража и чекам да угасне саухот, па потоа тргам :)
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3838
Палам - Тргам, ако некогаш има снег можно е да ја запалам да пуштам греачи на стакла и ретровизори, чистам снегот и тргам. Некогаш телефон, ситници доека извадам од мене па после тргам. Во глобала не пазам на тоа воопшто, како ќе се погоди така.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
но сепак поминуваат 2-3 минути што е коректно и исправно

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3838
Па во случаите кога има снег, што е неколку пати годишно да, поминуваат. Но во 80% од времето ја палам, 5-10сек борд, радио и тргам, не дека ми е гајле за екологијата и абењето на моторот во тие 2-3 минути, едноставно ме мрзи да чекам, кога работата ми е одалечена 400 метри, помалце од 1мин возење. А и немам греачи на седишта плус :) Е некогаш ако е ептен ладно вртам 1 круг низ град(3км) па после одам на работа за да се загрее колата малце, но и ова кога не ме мрзи и сум при добра воља. Како и да е, не верувам дека 2-3 па и 15 минути работење во место може да и наштети на некоја кола до толку за да биде лошо. Сепак колата е купена за да служи, а не нејзе да и служат.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Присутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2744
  • Слобода или смрт
Не прочитав некој друг така да ја загрева колата како јас. Јас ја палам и ја турирам едно 30 секунди или едно 2-3 пати до крај на гаста и после тргам.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7826
  • Плинаш!!!
Одг: Re: Дали подобро да се тргне веднаш или да се почека
« Одговори #680 на: 02 Декември 2013, 20:07:55 pm »
И кога ќе ти летне некој клип......

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
Не прочитав некој друг така да ја загрева колата како јас. Јас ја палам и ја турирам едно 30 секунди или едно 2-3 пати до крај на гаста и после тргам.
Нема ни да прочиташ.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен kimi makedonski

• Редовен
  • Слобода или смрт
Татко ми така прави а ја има колата од 90та и 140 000 километри па уште нема летнато клип.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Доказ само колку малтретирање може да издржи еден мотор.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Боби Л.

• Редовен
  • Пораки: 1273
  • I live my life a quarter mile at a time...
Леп одговор ZilePunto ziv bio :)
https://www.youtube.com/watch?v=-Lc9QZqITc4
Брзината не е опасна,туку будалата шo седи зад воланот :)

Присутен kimi makedonski

• Редовен
  • Слобода или смрт
А и како ќе го загрееш еден мотор ако не му набиеш вртежи да каче масло и температура. Кај мене излазот од гаража е незгоден и мора да се вози во високи вртежи и со кумплуг оти е многу стрмно и тесно.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
constructive troll mode

Присутен kimi makedonski

• Редовен
  • Слобода или смрт
Еве ти видео снимено на 20ти јануари 2011. (Денот кога положив)  И како што можеш да видеш она што го пишав погоре и го практикувам.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Еве ти видео снимено на 20ти јануари 2011. (Денот кога положив)  И како што можеш да видеш она што го пишав погоре и го практикувам.

http://www.youtube.com/watch?v=K2asYZ7oyMM

Значи, сите членови и гости што го читате овој форум, без разлика на двојбите за загревање во место на возилото, еве овака не треба да се загрева кола, ни во лето ни во зима.