Автор Тема: Дали подобро да се тргне веднаш или да се почека моторот да се загрее во лер?  (Прочитано 165227 пати)

Присутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2744
  • Слобода или смрт
Драги гости и членови. Вака загревано возило помина 307 000 километри и 38 години без да се отвори и чепне нешто на моторот!! :P

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
И благодарение на снимените материјали, можете сами да процените колку здраво звучи :D :D :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2744
  • Слобода или смрт
Што му фали на звукот? Не тропа како некој дизел туку звукот е пристоен дури и позитивен. Мене звукот ми прави ќеф а видеото плус е и со отворена врата.
И обрни посебно внимание каков е звукот додека не го турирам и дали тропа и брчи..

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Имаш среќа што возиш Опел. Да беше било кој друг мотор до сега ќе се разнесеше во делови :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 801
  • Opel zafira 2.0 125 kw
   Interesna rabota tatkomi ne mozev da go odviknam od cedenje vo prva kaj mene na ugornica.Nema vrska toplo ladno nego sekogas mu se brza.Inaku kolata izdrza 270 000 i do posleden den ne trosese gram maslo.Inaku se raboti za pezo 106    1.5 D obicen dizel.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Што му фали на звукот? Не тропа како некој дизел туку звукот е пристоен дури и позитивен. Мене звукот ми прави ќеф а видеото плус е и со отворена врата.
И обрни посебно внимание каков е звукот додека не го турирам и дали тропа и брчи..

доста бе више, престани да се инатиш како некое недозреано детиште си од 12 години...

твојот опел, е стара технологија на нискокопресиони делови па не му смета тоа што го правиш толку многу. на сите понови возила (од 1990-та па навака) со такво нешто ке го ебнеш моторот експресно... не 308к 30.800 нема да извозиш...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Па во случаите кога има снег, што е неколку пати годишно да, поминуваат. Но во 80% од времето ја палам, 5-10сек борд, радио и тргам, не дека ми е гајле за екологијата и абењето на моторот во тие 2-3 минути, едноставно ме мрзи да чекам, кога работата ми е одалечена 400 метри, помалце од 1мин возење. А и немам греачи на седишта плус :) Е некогаш ако е ептен ладно вртам 1 круг низ град(3км) па после одам на работа за да се загрее колата малце, но и ова кога не ме мрзи и сум при добра воља. Како и да е, не верувам дека 2-3 па и 15 минути работење во место може да и наштети на некоја кола до толку за да биде лошо. Сепак колата е купена за да служи, а не нејзе да и служат.

За 400 метра палиш кола ?

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
Татко ми така прави а ја има колата од 90та и 140 000 километри па уште нема летнато клип.

Дали сте пробале исто вака, само со дигната рачна, па нагло да ја пуштиш и рачната?

Мислам дека така уште подобро ќе се загрее моторот, а и кочниците и гумите..

Плус дефинитивно ќе знаеме дали Опел Кадет е стварно квалитетен или само на среќа ти се погодил.

поздрав

Дарко

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
гас до даска и кур да те боли и така не плаќаш ти :)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3838
Па во случаите кога има снег, што е неколку пати годишно да, поминуваат. Но во 80% од времето ја палам, 5-10сек борд, радио и тргам, не дека ми е гајле за екологијата и абењето на моторот во тие 2-3 минути, едноставно ме мрзи да чекам, кога работата ми е одалечена 400 метри, помалце од 1мин возење. А и немам греачи на седишта плус :) Е некогаш ако е ептен ладно вртам 1 круг низ град(3км) па после одам на работа за да се загрее колата малце, но и ова кога не ме мрзи и сум при добра воља. Како и да е, не верувам дека 2-3 па и 15 минути работење во место може да и наштети на некоја кола до толку за да биде лошо. Сепак колата е купена за да служи, а не нејзе да и служат.

За 400 метра палиш кола ?

Па да, блиску ми е од работа до дома но колата ми треба во текот на денот па да не се шетам цел ден.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7826
  • Плинаш!!!
Одг: Re: Одг: Дали подобро да се тргне веднаш или да се по
« Одговори #704 на: 02 Декември 2013, 23:33:18 pm »
Татко ми така прави а ја има колата од 90та и 140 000 километри па уште нема летнато клип.
Само продолжи така......