Автор Тема: Дали подобро да се тргне веднаш или да се почека моторот да се загрее во лер?  (Прочитано 180812 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
Имам вебасто во камионот ;)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
а вебасто и на патничко возило може да се инсталира?

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
Да може
Мноу коли во највиското ниво на опрема имаат вебасто греење
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 819
  • Opel zafira 2.0 125 kw
епа -16 не е за плин ;D
само бензин
Па како тогаш јас возам на плин,и само на плин? ;D

Е и на плин да не ја палиш на -16?

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933

Може само не знам колку би коштало а инаку еве како работи и изгледа чудото
http://www.parkingheater.co.uk/products/parking-heater.html

Кај камионите не работи на истиов принцип туку директно дува топол воздух а кај колите го загрева антифризот исто така многу позитивна работа е што моторот нема да се стартува камен ладен.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда

Може само не знам колку би коштало а инаку еве како работи и изгледа чудото
http://www.parkingheater.co.uk/products/parking-heater.html

Кај камионите не работи на истиов принцип туку директно дува топол воздух а кај колите го загрева антифризот исто така многу позитивна работа е што моторот нема да се стартува камен ладен.

добра работа ова, интересно

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 819
  • Opel zafira 2.0 125 kw
Море ко што е ладно насабајле, да можам со даљинско да ја запалам, док пијам кафе да се згрее парно да пуштам ;D
Па направи ја на дугме да пали,не е нешто ептен сложено,само пази да не ја заборајш во брзина,па да си замине ;D

Tури Вебасто, башка има опција тајмер у колку саат или преку моб. да го палиш.
Мн. јака работа.

дали некој знае колку троши вебастото и која излезна температура ја дава?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
епа -16 не е за плин ;D
само бензин
Па како тогаш јас возам на плин,и само на плин? ;D

Е и на плин да не ја палиш на -16?
Па кај мене е со карбуратор,само плин да има,друго ништо не треба....
Инаку вебастото не троши многу нафта,мислам мене не мие многу,цела вечер да дува 2-3л максиум,а можи ни толку не троши,пошо на 800л резервоар не можеш да му го најдеш крајот,а не ни се замарам...инаку дува многу топло,многу
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
Сега за Мечето нема зима, он вебасто во камионот има :D

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Море ко што е ладно насабајле, да можам со даљинско да ја запалам, док пијам кафе да се згрее парно да пуштам ;D
Па направи ја на дугме да пали,не е нешто ептен сложено,само пази да не ја заборајш во брзина,па да си замине ;D

Tури Вебасто, башка има опција тајмер у колку саат или преку моб. да го палиш.
Мн. јака работа.

дали некој знае колку троши вебастото и која излезна температура ја дава?

На линкот погоре за Webasto Parking Heater ќе протарашкаш по сајтот, ќе најдеш технички податоци..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk

Царско работа, колегава има во колата фабричко, пред да излезем чкрап со даљинско влегуваш у кола, бањаааа !

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1473
  • VOLVO C30
e ova nego znaev,do den denes pred prvoto palenje alfata se zagrevase vo mesto pa se trgnuva,a do deka stine do 50 stepeni temperatura kaj mene kolata trokira,do deka ne ja nabijam gasta,ne opravuva sama od sebe,dali automatski saux ne uklucuva stoznam :S

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
e ova nego znaev,do den denes pred prvoto palenje alfata se zagrevase vo mesto pa se trgnuva,a do deka stine do 50 stepeni temperatura kaj mene kolata trokira,do deka ne ja nabijam gasta,ne opravuva sama od sebe,dali automatski saux ne uklucuva stoznam :S

Така работи Boxer моторот, нема потреба од грижи. Читав многу на таа тематика, посебно на ниски температури вртежите варираат од 700 до 1500 додека не се крене температурата малце.

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1473
  • VOLVO C30
a i imam drug momentalen problem ZIMEN! :D na prvoto trgnuvanje prva/vtora nemozes da ja stavish grci mora treta/ili pak so vtora da trgnesh,nemash teoretski sansi 1/2,e od koga ke prima 2ra veke nema gajle

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
a i imam drug momentalen problem ZIMEN! :D na prvoto trgnuvanje prva/vtora nemozes da ja stavish grci mora treta/ili pak so vtora da trgnesh,nemash teoretski sansi 1/2,e od koga ke prima 2ra veke nema gajle
ти многу проблеми имаш