Автор Тема: Дали подобро да се тргне веднаш или да се почека моторот да се загрее во лер?  (Прочитано 180431 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
епа -16 не е за плин ;D
само бензин

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Нема гајле, и онака секој ден 13км до работа возам, 2км не се ништо, со 17л/100 во тие два км трошам 300 грама бензин? Пуси смоук :) Денес сум поминал 80-85км низ скопјево, биг дил за 500г бензин :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Море ко што е ладно насабајле, да можам со даљинско да ја запалам, док пијам кафе да се згрее парно да пуштам ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Море ко што е ладно насабајле, да можам со даљинско да ја запалам, док пијам кафе да се згрее парно да пуштам ;D
Имам колега со Омега 2.5 v6 со автоматик и даљинско палење. cool финта :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14719
  • Пудингот на шоферството
Па направи ја на дугме да пали,не е нешто ептен сложено,само пази да не ја заборајш во брзина,па да си замине ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 819
  • Opel zafira 2.0 125 kw
Нема гајле, и онака секој ден 13км до работа возам, 2км не се ништо, со 17л/100 во тие два км трошам 300 грама бензин? Пуси смоук :) Денес сум поминал 80-85км низ скопјево, биг дил за 500г бензин :)

блазесити на тие гужви во ск цел ден си возиш

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore

блазесити на тие гужви во ск цел ден си возиш
Има денови кога 45 минути се враќам до дома
Само смирено и сталожено, и ќе помине и гужвата :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
Klasicna muzika pomaga :D
Relaksira :D:D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14719
  • Пудингот на шоферството
епа -16 не е за плин ;D
само бензин
Па како тогаш јас возам на плин,и само на плин? ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
епа -16 не е за плин ;D
само бензин
Па како тогаш јас возам на плин,и само на плин? ;D
ти си посебен случај :)

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
Сакав да кажам дека Маци тоа што го пишал погоре најверојатно се однесува на возиллата кои имаат коли што палат на плин, а марче колку што памтам има од тие модерните уреди кои префрлаат на плин откако ке качи температура колата.

да баш така,јас ја палам и ја возам цело врме на плин,и многу брзо загрева,и имаш естра брзо парно зимно време :)
сега за сега пали и на -8 на плин.односно над 6 години немам ставено бензин,цело време на палење на плин.пали вози :)
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
Сакав да кажам дека Маци тоа што го пишал погоре најверојатно се однесува на возиллата кои имаат коли што палат на плин, а марче колку што памтам има од тие модерните уреди кои префрлаат на плин откако ке качи температура колата.

да баш така,јас ја палам и ја возам цело врме на плин,и многу брзо загрева,и имаш естра брзо парно зимно време :)

на плин и ја палиш?

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
*сега за сега пали и на -8 на плин.односно над 6 години немам ставено бензин,цело време на палење на плин.пали вози *
да види погоре,има промена во текстот.
« Последно менување: 04 Јануари 2012, 10:02:05 am maci »
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Освен во една зима кога живеев со девојката тогашна во К2 под кирија па мораше да се запали наутро колата да одмрзне шофершајбна, апсолутно никогаш не сакам работа во место,сега во куќата си имам гаража и тоа пола укопана во земја, палам, 5-10 сек додека се наместиш што би се рекло и првите 2-3км споро возам додека одлепи сказалката за темп на мотор( а и се чувствува дека почнува нормално да влече), тоа е мојата рутина

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Па направи ја на дугме да пали,не е нешто ептен сложено,само пази да не ја заборајш во брзина,па да си замине ;D

Tури Вебасто, башка има опција тајмер у колку саат или преку моб. да го палиш.
Мн. јака работа.