Автор Тема: Растојание на штрафови кај сите возила и мерење на истото  (Прочитано 170660 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
20мм избацување не би препорачал.

Ќе страдаат лагерите и општо подвозјето, и приметливо ќе изгубиш на комоција.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2615
  • Custom made interiors
10мм да добијам со поширока гума и 5-10мм бандажот да рашири мислам дека ќе биде доволно и не би страдало ништо по мое мислење.

Некој поискусен и постручен нека каже дали би било добро или не.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
За гумите имаше една програма каде се пресметува(внесуваш димензии) колку е отстапувањето,дали во граници на нормалата или повеќе.На кој му текнува која беше програмата(калкулаторот)нека постира линк.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2615
  • Custom made interiors
Има за дијаметарот а за ширината незнам...

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
Deno гумите ако ти бидат во границите нема да имаш никаков проблем...
Не возиш спуштена кола па да фаќаат при вртење.

Мартин на 128 ката вози ЕТ2 и нема никаков проблем, да ке има малку мака подвозје ама изгледот и држењето на колата не го коментирам.

Ако имаш можност пробај ги бандашите, најдобро !

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Аstra la vista baby !
E zatoa ja imame temava :)

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1473
  • VOLVO C30
aj da prasham neshto,moze i ke mi se izmeete,no jbg neznam :( ... Staviv dve polovni,3000km dali se izvozeni Tigar 195/50/15,cela prednica e pristegnata,centrirana,balansirani gumi,ama problemot e vo bandazite izgleda.Treba fabricki da vozam 4x98,a jas vozam 4x100.E sega neznam na shto da se odlucam,dali da vozam 15 ili 14,a ovie bandazi ich ne mi se davaat.Dali postojat bandazi 15 bandazi 4x98 ??? ili da gi shitnam ovie pa da si stavam 14 4x98

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
А што ти е проблемот? Ти тресе колата? Борбет има центрирачки прстени (spigot rings) за овие бандаши за FIAT-овите возила. ми се чини дека на борбет е 62 отворот на бандашот, а тебе ти е 58,1 централниот дијаметар на кочниците. Ако немаш центрирачки прстени - ќе ти се убие од тресење колата.

4x100 или 4x98 нема многу врска (брат ми вози 5x100 на алфата негова а треба 5x98 да бидат)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • VOLVO C30
Jas znam deka ima,zatoa shto koga gi kupiv,imashe na site 4 bandazi,e koga ja menuvam prednicata,sakav i pravo da se balansiraat site bandazi da si bide tuto kompleto,e neshto avtomexanicarot ako ima gi izvadeno,ako imat mu preceno na balanserkata,pa ne gi stavil,ke go ubijam,ke gi izvadam site bandazi da proveram,cudno mi e,zatoa shto i na yugoto vozev 4x100,pa yugo da go e*am na 150 treseshe *** E sega nekoj ke reche Alfa e si trese *** :D :D
Ama i druga rabotta mi cudna okolu balansiranjeto.Koga imashe sobir vo Negotino,na vrakjajne za Gevgelija,vozev 170km/h pocna da trese,ama mi bea bez tegovi bandazite,gi izvadiv zatoa shto gi spremav za farbanje,zarem moze i balanserkata da bide problemot,standard gi balansiram gumite tamu vo toj avtomexanicar

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Можно е да не чини балансерката (или мајсторот), а можно е и самите бандаши да добиле некое  „исправување“, па да ти се осмици место кругови :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • VOLVO C30
Можно е да не чини балансерката (или мајсторот), а можно е и самите бандаши да добиле некое  „исправување“, па да ти се осмици место кругови :)
Nee tie bandazi gi odnesov vo Kavadarci na ispravuvane,oti edniot go cuknav bash na rabot,kaj shto gumata lepi,i ima tegcinja od po 5g

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
тегчиња се ставаат колку што треба, јас имам и по 20-30 грама тегови на гумите, нема врска тоа :) Пробај смени мајстор за балансирање :)

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Аstra la vista baby !
Angel можам да ти најдам топ бандаж за тебе во замена за твоите ;)

Ronal A1 15х7Ј ет25

Отсутен singapur

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 130
  • http://www.youtube.com/watch?v=32AL7jrtAEs
e ovie da, staklo se za alfa :)