Автор Тема: Alfa Romeo Giulia 2.0TB Q4 Veloce  (Прочитано 16631 пати)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
Одг: Alfa Romeo Giulia 2.0TB Q4 Veloce
« Одговори #150 на: 30 Мај 2025, 08:58:53 am »
3 kruga svrtev vcera ne go najdov na motor bev. Ako imate telefon pushtete mi

Шо мотор зема?

иначе еве ти број од зоки степ он +38970355559

41.998626, 21.406302

еве и коориднати, имаат таг на гуглмапс, лесно се наоѓаат..

Присутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1538
« Одговори #151 на: 06 Јуни 2025, 09:15:18 am »

Завчера стигна ама пошто отидов на пат 10 минути после тоа, остана да почека до недела.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #152 на: 08 Јуни 2025, 10:27:03 am »
Некаде слушнав/читав дека овие заменски филтри за воздух, доколку се мрсни, за многу кратко го блокираат МАФ сензорот.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #153 на: 08 Јуни 2025, 12:15:23 pm »
Доколку овие филтри се мрсни, и добивките во перфроманси не се големи (или ги нема, или се негативни). Но дококлу е правилно науљен, нема да има проблем ни за сензорите. Повеќе ме плаши нивната способност за филтрација на ситни честички прашина, која долгорочно може да предизвика оштетувања. Е сеа, дали вреди тие 1-2% добивка во перформанси и незначителна добивка во звукот - не знам, ја некако не сум фан, иако сум користел во некои минати времиња.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #154 на: 08 Јуни 2025, 13:05:26 pm »
Јас добив на подарок K&N од Симо за МиТото, следев процедури за чистење и подмачкување, го вградив во кола, и не приметив никаква разлика во звук, уште помалце во перформанси. Мал мотор, низок буст, па ваљда разбирливо.

Мислам дека ќе се вратам на хартиен на следна промена на масло и филтри.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #155 на: 08 Јуни 2025, 14:10:16 pm »
Јас добив на подарок K&N од Симо за МиТото, следев процедури за чистење и подмачкување, го вградив во кола, и не приметив никаква разлика во звук, уште помалце во перформанси. Мал мотор, низок буст, па ваљда разбирливо.

Мислам дека ќе се вратам на хартиен на следна промена на масло и филтри.
Ни Плацебо ефект? Тууу, ништо... Шиткај :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6001
« Одговори #156 на: 08 Јуни 2025, 15:15:46 pm »
Мош на потрошната се осеќа,повеќе троше 😁

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Присутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1538
« Одговори #157 на: 09 Јуни 2025, 11:58:24 am »
Се прошета Алфата до Сараево. Интересен пат за возење само што во Босна асфалтот е за нигде. Алфата добро се држи иако знае чат пат да ме извади од памет. Во Сараево напунив 100ка на Газпром пошто само таа ми беше позната како бренд. 5-10 минути после полнење светна чек енчин и мислам дека почна да не иде. У сред планина према Јахорина. Застанав, поседов малку, палам пак, курац пак исто. Среќа возеше нормално само со чек енџин и некои дург аларм мислам за старт стоп пошо по дифолт оди со чек енџин. Се довлечкав до хотел и почна јанза да ме јаде дали е горивото проблем или нешто друго. Почнав да читам по нет исто како ако почнеш да читаш за болести, готов си умираш. Арно ама да е здрав и жив ЧатГПТ го прашав него, и он нормално, релаксирано вика, ако ти е одма после танкање провери го капачето дали е добро затворено. Читам и ме потсети на А1/Телеком коа имаш проблем прво што ти викаат дали ви е уклучено у струја :D. Јеби га, отидов шо ќе видам, капачето на пола затворено. Го затворив убаво и наредното возење после 5-10 минути чек енџин се изгаси. Лесно пројдов ама стрес маме му ебам.

Еве и една слика од Игман.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #158 на: 09 Јуни 2025, 12:48:22 pm »
Настојувам секогаш јас да отворам капаче, на прв клик да престане да танка и јас да затворам капаче, што очигледно е добра навика.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #159 на: 09 Јуни 2025, 18:44:22 pm »
Типично за алфа: чек енџин - провери дали ти е гепек затворен, дали ти е капачето за резервоар затворено, види патосницата дали ти е добро наместена, касетата затворена, визирот за сонце убаво наместен.... ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #160 на: 09 Јуни 2025, 19:02:57 pm »
...ама затоа обожавам што сама се лечи, за разлика од други производители кај што мора да се избрише грешката софтверски 😎

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3134
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #161 на: 09 Јуни 2025, 19:20:33 pm »
Батко Микси во ќебапчилница Жељо, се надевам ги проба ќебапите ✔️

Лимузинче ✔️

Инспирација и мотивација 😎

Long life to good style. 💯

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
« Одговори #162 на: 09 Јуни 2025, 19:43:49 pm »
Ќути еј реков еве го овај со нова Алфа одма чек енџен пријавува  ;D Јас до сега во 4 години само еднаш имам чек енџен видено, мултиаир-от ко си е*а матер.
Многу е добра Алфата.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #163 на: 09 Јуни 2025, 21:59:09 pm »
Ќути еј реков еве го овај со нова Алфа одма чек енџен пријавува  ;D Јас до сега во 4 години само еднаш имам чек енџен видено, мултиаир-от ко си е*а матер.
Многу е добра Алфата.
Тоа зошто твојата е FIAT Браво у Пал Зилери одело :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #164 на: 09 Јуни 2025, 22:30:35 pm »
Читам и не ми се верува.Чек енџин од не дозатворено капаче.
Дали е жедна за масло?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D