Автор Тема: Alfa Romeo Giulia 2.0TB Q4 Veloce  (Прочитано 19084 пати)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7547
Одг: Alfa Romeo Giulia 2.0TB Q4 Veloce
« Одговори #150 на: 30 Мај 2025, 08:58:53 am »
3 kruga svrtev vcera ne go najdov na motor bev. Ako imate telefon pushtete mi

Шо мотор зема?

иначе еве ти број од зоки степ он +38970355559

41.998626, 21.406302

еве и коориднати, имаат таг на гуглмапс, лесно се наоѓаат..

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1539
« Одговори #151 на: 06 Јуни 2025, 09:15:18 am »

Завчера стигна ама пошто отидов на пат 10 минути после тоа, остана да почека до недела.
In an Alfa Romeo, looking good is more important than looking where you’re going.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7187
« Одговори #152 на: 08 Јуни 2025, 10:27:03 am »
Некаде слушнав/читав дека овие заменски филтри за воздух, доколку се мрсни, за многу кратко го блокираат МАФ сензорот.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44481
  • Il Moderatore
« Одговори #153 на: 08 Јуни 2025, 12:15:23 pm »
Доколку овие филтри се мрсни, и добивките во перфроманси не се големи (или ги нема, или се негативни). Но дококлу е правилно науљен, нема да има проблем ни за сензорите. Повеќе ме плаши нивната способност за филтрација на ситни честички прашина, која долгорочно може да предизвика оштетувања. Е сеа, дали вреди тие 1-2% добивка во перформанси и незначителна добивка во звукот - не знам, ја некако не сум фан, иако сум користел во некои минати времиња.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17824
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #154 на: 08 Јуни 2025, 13:05:26 pm »
Јас добив на подарок K&N од Симо за МиТото, следев процедури за чистење и подмачкување, го вградив во кола, и не приметив никаква разлика во звук, уште помалце во перформанси. Мал мотор, низок буст, па ваљда разбирливо.

Мислам дека ќе се вратам на хартиен на следна промена на масло и филтри.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #155 на: 08 Јуни 2025, 14:10:16 pm »
Јас добив на подарок K&N од Симо за МиТото, следев процедури за чистење и подмачкување, го вградив во кола, и не приметив никаква разлика во звук, уште помалце во перформанси. Мал мотор, низок буст, па ваљда разбирливо.

Мислам дека ќе се вратам на хартиен на следна промена на масло и филтри.
Ни Плацебо ефект? Тууу, ништо... Шиткај :)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6012
« Одговори #156 на: 08 Јуни 2025, 15:15:46 pm »
Мош на потрошната се осеќа,повеќе троше 😁

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1539
« Одговори #157 на: 09 Јуни 2025, 11:58:24 am »
Се прошета Алфата до Сараево. Интересен пат за возење само што во Босна асфалтот е за нигде. Алфата добро се држи иако знае чат пат да ме извади од памет. Во Сараево напунив 100ка на Газпром пошто само таа ми беше позната како бренд. 5-10 минути после полнење светна чек енчин и мислам дека почна да не иде. У сред планина према Јахорина. Застанав, поседов малку, палам пак, курац пак исто. Среќа возеше нормално само со чек енџин и некои дург аларм мислам за старт стоп пошо по дифолт оди со чек енџин. Се довлечкав до хотел и почна јанза да ме јаде дали е горивото проблем или нешто друго. Почнав да читам по нет исто како ако почнеш да читаш за болести, готов си умираш. Арно ама да е здрав и жив ЧатГПТ го прашав него, и он нормално, релаксирано вика, ако ти е одма после танкање провери го капачето дали е добро затворено. Читам и ме потсети на А1/Телеком коа имаш проблем прво што ти викаат дали ви е уклучено у струја :D. Јеби га, отидов шо ќе видам, капачето на пола затворено. Го затворив убаво и наредното возење после 5-10 минути чек енџин се изгаси. Лесно пројдов ама стрес маме му ебам.

Еве и една слика од Игман.

In an Alfa Romeo, looking good is more important than looking where you’re going.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6568
« Одговори #158 на: 09 Јуни 2025, 12:48:22 pm »
Настојувам секогаш јас да отворам капаче, на прв клик да престане да танка и јас да затворам капаче, што очигледно е добра навика.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #159 на: 09 Јуни 2025, 18:44:22 pm »
Типично за алфа: чек енџин - провери дали ти е гепек затворен, дали ти е капачето за резервоар затворено, види патосницата дали ти е добро наместена, касетата затворена, визирот за сонце убаво наместен.... ;D
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17824
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #160 на: 09 Јуни 2025, 19:02:57 pm »
...ама затоа обожавам што сама се лечи, за разлика од други производители кај што мора да се избрише грешката софтверски 😎

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3328
  • Доктор наукa по светско признато знаење Џемс PhD
« Одговори #161 на: 09 Јуни 2025, 19:20:33 pm »
Батко Микси во ќебапчилница Жељо, се надевам ги проба ќебапите ✔️

Лимузинче ✔️

Инспирација и мотивација 😎

Long life to good style. 💯
Доктор наукa по светско признато знаење Џемс PhD

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7324
  • French diamond
« Одговори #162 на: 09 Јуни 2025, 19:43:49 pm »
Ќути еј реков еве го овај со нова Алфа одма чек енџен пријавува  ;D Јас до сега во 4 години само еднаш имам чек енџен видено, мултиаир-от ко си е*а матер.
Многу е добра Алфата.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #163 на: 09 Јуни 2025, 21:59:09 pm »
Ќути еј реков еве го овај со нова Алфа одма чек енџен пријавува  ;D Јас до сега во 4 години само еднаш имам чек енџен видено, мултиаир-от ко си е*а матер.
Многу е добра Алфата.
Тоа зошто твојата е FIAT Браво у Пал Зилери одело :)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14814
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #164 на: 09 Јуни 2025, 22:30:35 pm »
Читам и не ми се верува.Чек енџин од не дозатворено капаче.
Дали е жедна за масло?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D