Автор Тема: Кинески производители во Македонија  (Прочитано 3304 пати)

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5899
  • Шо да пишам тука?🤔
Одг: Кинески производители во Македонија
« Одговори #15 на: 23 Септември 2024, 10:41:36 am »
Кој е овластен сервис во овие 6 години каде важи гаранцијата?

Присутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2056
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #16 на: 23 Септември 2024, 10:42:00 am »
Лорде истото го размислувам да сум во купување на кола би избрал џили.Од сите кинези  џилито најмногу ми се допаѓа не ги знам додуше другите какви се и што се моделите али  џилито ми остави добар впечаток поготово внатре како е изработено не знам дали го имаш пробано или пак како совозавач за шкода е спејшател труст ме во со сите сегменти од седишта волан удобност снага на мотор и етц единствено нешто околу звучници ми беше слабо или пак јас не слушам хах. За шкода е премиум во сите сегменти.

Присутен Jimny

• Редовен
« Одговори #17 на: 23 Септември 2024, 10:45:36 am »
« Последно менување: 23 Септември 2024, 12:01:14 pm zeroSignal »

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1406
« Одговори #18 на: 23 Септември 2024, 11:12:23 am »
Лорде истото го размислувам да сум во купување на кола би избрал џили.Од сите кинези  џилито најмногу ми се допаѓа не ги знам додуше другите какви се и што се моделите али  џилито ми остави добар впечаток поготово внатре како е изработено не знам дали го имаш пробано или пак како совозавач за шкода е спејшател труст ме во со сите сегменти од седишта волан удобност снага на мотор и етц единствено нешто околу звучници ми беше слабо или пак јас не слушам хах. За шкода е премиум во сите сегменти.

Во кои сегменти е СПЕЈшатл премиум елаборирај

Присутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3838
« Одговори #19 на: 23 Септември 2024, 11:12:37 am »
Овие се „импортери“ за BYD во Македонија

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Од фирма со ваков обид за лого не би купил кола :)

Максимум чешма некоја за двор.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1000
« Одговори #20 на: 23 Септември 2024, 11:53:07 am »
Ова Coolray-ов да го видиш по улица ќе си речеш твин турбо V6 со 400 коња има. Каков е riced out страшна работа. Не знам која е намената, демек да привлече млада публика ама на тие на кои што жената им рекла дека мора џипче? :)

Отсутен Џони

• Почетник
  • *
  • Пораки: 24
« Одговори #21 на: 23 Септември 2024, 12:06:55 pm »
Па добро, до негде и го правда дизајнот со 7.6s 0-100 и 200km/h максимална. Особено ако се види конкуренцијата што често е со максимум 120-130 HP. Да барав кола од овој сегмент и да не ми сметаа некои детали од дизајот, ќе беше во игра.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1719
« Одговори #22 на: 23 Септември 2024, 12:11:31 pm »
Од досегашнава понуда на кинески брендови, мислам дека Џили е најдобра опција. И најсериозно делува.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1000
« Одговори #23 на: 23 Септември 2024, 12:19:03 pm »
Па добро, до негде и го правда дизајнот со 7.6s 0-100 и 200km/h максимална. Особено ако се види конкуренцијата што често е со максимум 120-130 HP. Да барав кола од овој сегмент и да не ми сметаа некои детали од дизајот, ќе беше во игра.

Во реални тестови тоа 0-100 е повеќе накај 8.5-9 секунди. 200km/h за 170 коњи е ништо. Многу попривлечна понуда ќе беше да не се правеше нешто што не е.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13915
« Одговори #24 на: 23 Септември 2024, 12:50:37 pm »

Вака на видео прави многу мерак. Да е некаде до кај 32-33000 ете до 35К максимум, вреди да се размисли.

Присутен Jimny

• Редовен
« Одговори #25 на: 23 Септември 2024, 13:06:52 pm »

Во кои сегменти е СПЕЈшатл премиум елаборирај

Првото што го забележувам кај возилото се седиштата бидејки според мене е и клучно за потенцијално купување на автомобил,највеќе време ке се помине на седиштето.
-Самиот естетски изглед на џилито за било кој бренд па дури и на највисокота опрема што ја нуди Шкода неможе да парира на Џилито ,првин естескиот изглед,квалитетот на седиштата,материјалите доработени и изработени навистина одлично удобност да не збориме или самиот look inside на колата прави друго чуство многу побогато разноврсно и интересно додека кај шкода некако ми е многу сиромашно мислам дека кинезите со овој модел направија сериозен исчекор во се од мотор снагата, изгледот, практичност нови се и останува да видиме како ке се покажат со квалитетот Мене лично ми се допаѓа другар ми го купи и се возев со него мене ми е во се од-ли-чно спакувано возило единствено мислам дека цената е до 22,23 е реална.Добро се снаоѓа во гужва практичен за паркирање удобна вожња на подолг пат  од негово исксутво до грција (не се возев се надевам 11 ке одиме за Белград па ке напишам и моја импресија).

Одлично скоцкано возило ја мислам за таа пара тоа да се добие во ниту еден друг модел тоа нема, ни каптур,шкоди сите модели,поло,витара,јарис крос ке го ставам и етц . Нема конкуренција мене ми се допаѓа прошетај нозе до Џевахир до кај Сале направи круг чисто онака мачета на врат не ти ставил никој да го купиш ама ке видиш разлика од шкода до џили во се од вожња,удобност, естетски Look и етц.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2744
  • Слобода или смрт
« Одговори #26 на: 23 Септември 2024, 14:16:39 pm »
Има само еден проблем со кинескиве возила. А тоа е што после периодот 2027-30 и новата завеса ние ќе останеме на грешната страна од завесата овој пат.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3257
« Одговори #27 на: 23 Септември 2024, 14:19:24 pm »
Супер се кинезите, додека функционираат. Кога почнуваат дефектчињата и дефкетите, тогаш почнува забавата.
Пост продажната логистика и серисите во гарантниот рок на возилото е многу побитна од „дугмињата и дисплеите„.

Кога ќе дојде време за промена на возилото, веројатноста дека некој ќе сака да купи половен кинез е еднаква на нула.

Отсутен Џони

• Почетник
  • *
  • Пораки: 24
« Одговори #28 на: 23 Септември 2024, 15:00:31 pm »
Затоа најсигурни некако ми се MG и Chery пошто се под Grand Auto (еx-Mida), 7 години гаранција, а и немам нешто замерки за нив од искуството со Tucson-ов последниве 5 години. После ми се Geely, добри муабети имам слушано за луѓево што ги работат. Moже и АBC, Toltu итн. да се добри, не викам не, само немам никакво инфо за нив.

Присутен Jimny

• Редовен
« Одговори #29 на: 23 Септември 2024, 15:41:43 pm »
Супер се кинезите, додека функционираат. Кога почнуваат дефектчињата и дефкетите, тогаш почнува забавата.
Пост продажната логистика и серисите во гарантниот рок на возилото е многу побитна од „дугмињата и дисплеите„.

Кога ќе дојде време за промена на возилото, веројатноста дека некој ќе сака да купи половен кинез е еднаква на нула.

Не го мењај кинез се наследува од колено на колено :D :D