Автор Тема: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...  (Прочитано 970547 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Одг: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...
« Одговори #1170 на: 30 Октомври 2013, 17:50:35 pm »
Коска количе, 420d е супер, а и 430d.

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #1171 на: 30 Октомври 2013, 20:10:49 pm »
ја мислам само 430d :)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45189
  • Il Moderatore
« Одговори #1172 на: 30 Октомври 2013, 22:18:03 pm »
Едно време за 50 банки М3 се зимаше...А тоа време не беше така одамна.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #1173 на: 31 Октомври 2013, 21:12:34 pm »
Јас едно 428ца би си пазарил без да ми чуе! Претпоставувам дека цениве се за ниво на опрема со рачки за отварање прозори и раткапни.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Darkovski

• Редовен
  • Пораки: 1287
« Одговори #1174 на: 31 Октомври 2013, 21:15:49 pm »
Горе доле тие се цените и за А5, незнам за мерцедес ама сепак преценето

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4239
« Одговори #1175 на: 31 Октомври 2013, 22:20:34 pm »
                Сега баш правев мала компарација на цениве и во право си Дарковски. А5 Купе 2.0 Д 177кс е 42к, 420д 43к, додека зачудувачки Ц купе 220д е 39,8к еу. Претерани се цениве и разликите што ги имаат со нивните базни модели, А5 и Серија 4 се за 7-8к еу поскапи од Серија 3 и А4, според мене стварно е претерано тоа. Додека само кај Мерцедес разликата помеѓу Ц220ЦДИ и Ц220ЦДИ Купе е 2.5к еу, што би рекол дека е оправдана разлика во цената. Незнам зошто се БМЊ и Ауди волку поскапи.

Исто така кај Ауди и БМЊ приметив и премногу мала разлика помеѓу класите. На пример кај Ауди разликата помеѓу А4 и А3 со 2.0 ТДИ 150кс мотор е одприлика 1.5к што е 5% од цената. Исто така А5 2.0 ТДИ 177кс е за само 2к еу поефтината од А6 2.0 ТДИ 177кс, и кај БМЊ е слична состојбата но немаат точни ценовници па несакам напамет да зборувам. Воопшто не им ја сфаќам оваа политика на цени.

Друга работа што ме иритира кај одредени македонски увозници е што воопшто не ги следат трендовите од соседните држави во врска со акциите, попустите и слично. На пример во Србија БМЊ има премногу акции на постојани модели, со секое ново купено БМЊ се добива БМЊ сервис пакет за 4 години бесплатно сервисирање на возилото, со исто така 4 години гаранција без зголемување на цената. Ауди исто така нуди 4 години гаранција без зголемување на цената. Кај нас и двата бренда нудат моментално 2 години гаранција и постои можност да доплатиш за 4 год гаранција(кај ауди 800-1000еу, кај БМЊ поскапо е, ова се инфа од салон) Како пример во Србија моментално на акција е Ауди А4 2.0 ТДИ С-Лине(внатре и надвор) 177кс со Навигација и 1 тон опрема за 31-32к еу(има повеќе понуди од кој што доле поставив линк и слики) што е навистина одлична понуда за такво возило со таа опрема и би рекол дека е бест бај во класата, кај нас истото е скоро 15к еу поскапо. Во хрватска за 33к еу се добива БМЊ 318д со ксенон, солидни бандаши и друга опрема која е доволна за скоро секој клиент кој би купил такво возило, а кај нив во старт цените се 15% поскапи од кај нас, што би значело дека 318д од +40к го даваат за 33к еу со 4 години бесплатно сервисирање што при 20ккм годишно иде како попуст од скоро 2000еу . Сите знаеме дека цените во салон за возила од лагер се други, но кога одиш да купуваш кола за сопствени пари не треба ти да се срамиш и да прашуваш колку е најниско и слично, продавачот треба да се труди да придобие муштерија. А и кога спомнав продажба од лагер, освен Порше Македонија сите други увозници држат ептен слаб лагер на коли.

Доста ги посетувам и нивните форуми и навистина тамошните импортери имаат безброј акции и попусти за да привлечат нови муштерии. За разлика од нив кај нас импортериве се толку незаинтересирани и ноншалатно се однесуваат како да неможат да стасаат со продажбата на возила. Исто така доста честа појава таму се и поканите за тест вожњи за нови испаднати модели, разноразни акции за сервисирање на постари возила. Работи кој на цел свет се нормални освен кај нас, со исклучок на неколку импортери(Форд, Миркат...) Неможат они да очекуваат некој да купи возило ако пред тоа истото возило ни го види во салон ни го проба(случајот со БМЊ 4ка)

Некој може да рече дека кај нас давачките се поголеми, но во србија сите коли се одприлика 10% поефтини од кај нас, така да и 10% да се поскапи А4киве, а и сите Ауди модели што ги имаат на акција сеуште ќе бидат одлична понуда кај нас.

Како пример:
На оваа страна може да видите колку добри акции има во Србија како пример: http://video.audi.at/microsite/sondermodelle_rs/a4.php

« Последно менување: 31 Октомври 2013, 23:19:50 pm Sase_91 »
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #1176 на: 31 Октомври 2013, 22:58:36 pm »
Kaj nas se tragikomedijaa , zal mie za sopstvenicite na bmw...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Darkovski

• Редовен
  • Пораки: 1287
« Одговори #1177 на: 01 Ноември 2013, 14:51:36 pm »
Знам за србија, најефтините нови коли се во србија од регионов. За ц купето сварно сум многу изненаден, ама ете може пошто најмалу се разликува од Ц класата и не е некоа појава ако го паркираш до А5 и 420ка, иначе одприлика колку се давачките да донесеш нова кола од србија на македонски таблици да ја направиш некој ако знае?

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #1178 на: 01 Ноември 2013, 18:11:50 pm »
И јас бев во бмв кај нас и замислете ја немаат и нема да ја имаат до после нова година серија 3, тоа е значи ударниот модел на бмв а они го немаат за да го погледнеш, кои кретени кои имбецили, затоа ауди ќе продава по десет пати повеќе од нив, ама пред салон имаат ауди коли ко пред ауто цем спаркови

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1179 на: 02 Ноември 2013, 00:22:21 am »
Не е кај нас ама...

Еве нешто од кај нас:

За споредба, од Србија за 27,400 евра се зима    HONDA CR-V 2.2 i-DTEC MT COMFORT 4WD

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
« Одговори #1180 на: 05 Ноември 2013, 19:40:34 pm »
http://ford.mk/assets/PL/FocusTrend.pdf

Извинете ме мрзеше да ставам слика, муабетот ми е најдете го натрапникот од опремата ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #1181 на: 05 Ноември 2013, 19:41:51 pm »
Високо поставено трето стоп светло?

Се доплаќа 400еур за ниско поставено.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30817
    • CARclub.mk
« Одговори #1182 на: 05 Ноември 2013, 19:53:35 pm »
- Рачки на вратите во црна боја.
- Рачки на вратите во боја на каросерија.

Плус, цепки ми е моментот со „нивелирање на светла“.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #1183 на: 05 Ноември 2013, 20:04:41 pm »
Eiii kij kalabalak redovi i redovi na opremaa :D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #1184 на: 05 Ноември 2013, 20:08:12 pm »
Опремата е таман, и 5000 евра да доплатиш опрема нема ништо да смени во тоа како ќе ја доживуваш оваа кола.
Зини да ти кажу.