Автор Тема: 2020 BMW F87 M2 Competition  (Прочитано 68052 пати)

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7022
  • Бенве сие бенве
Одг: 2020 BMW F87 M2 Competition
« Одговори #660 на: 16 Ноември 2025, 10:04:49 am »
“Неиграј ќете врли”

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2776
« Одговори #661 на: 16 Ноември 2025, 12:57:18 pm »
A tamam pocna da drifta :)

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1901
« Одговори #662 на: 17 Ноември 2025, 20:12:14 pm »
A tamam pocna da drifta :)

А јбг да не ме извадеше од памет телефонот што падна ќе ја продолжев.  ;D

Него, вчера направивме 89000км, баш на паркирање пред зграда. Викендов ќе си добие заслужено промена на масло, филтер за масло и филтер за кабина, како и чистење на филтрите за воздух.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3099
  • Слобода или смрт
« Одговори #663 на: 17 Ноември 2025, 21:10:49 pm »
Човек два пати да се размисли пред да тргне со точак накај средно водно.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1900
« Одговори #664 на: 17 Ноември 2025, 21:50:36 pm »

Тек ако се погодиш кога го зализгува, одма на земјените патеки  ;D

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #665 на: 17 Ноември 2025, 21:58:54 pm »

Мене можда стварно ми требаат помагала за гледање ама јас не видов велосипедист (или било кој) да биде загрозен на видеово.

Можда затоа што еднаш се качив нагоре и се симнав и видов каква е ситуацијата. Ниту па ова беше нешто намерно.  :)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7324
  • French diamond
« Одговори #666 на: 17 Ноември 2025, 23:06:05 pm »
Ниту па јас видов негде знак дека е велосипедска патека,  влечете се со точаците низ парк, не по улици.

Отсутен Lone

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 120
« Одговори #667 на: 17 Ноември 2025, 23:32:28 pm »
Никој намерно не прави сообраќајки или удира нешто. Млади сте уште, ќе ви помине меракот за такво возење па кога ќе станете татковци ќе размислувате поинаку. Побитен ќе ви биде вашиот и животот на детето. Не ве судам. Кога ќе имате дете што се шета на средно водно или вози точак, ќе гледате назад на тоа возење со поинакви очи

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1900
« Одговори #668 на: 17 Ноември 2025, 23:42:54 pm »

Мене можда стварно ми требаат помагала за гледање ама јас не видов велосипедист (или било кој) да биде загрозен на видеово.

Можда затоа што еднаш се качив нагоре и се симнав и видов каква е ситуацијата. Ниту па ова беше нешто намерно.  :)

Јас се шалев, се надевам не ме сфати сериозно.

Ниту па јас видов негде знак дека е велосипедска патека,  влечете се со точаците низ парк, не по улици.

Последниве недела две што те читам само напаѓаш некој, дали е некој член, дали сега нормални луѓе што спортуваат во зона која е рекреативна зона, само по нешто си наоѓаш да си ги исфрлиш фрустрациите.  Ако не си знаел, а треба да знаеш, живееш во развиена држава, Водно е место каде се оди за рекреација, што значи прошетки и спортување, или и во Германија им солиш памет дека треба да возат коли и да не видат подалеку од воланот.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #669 на: 17 Ноември 2025, 23:57:45 pm »
Јас се шалев, се надевам не ме сфати сериозно.

Знам, уживај

Никој намерно не прави сообраќајки или удира нешто. Млади сте уште, ќе ви помине меракот за такво возење па кога ќе станете татковци ќе размислувате поинаку. Побитен ќе ви биде вашиот и животот на детето. Не ве судам. Кога ќе имате дете што се шета на средно водно или вози точак, ќе гледате назад на тоа возење со поинакви очи

Какво возење? Под 60 на саат по брзиномер беше ситуацијава, во втора брзина. Ако добро ме држи паметот, ограничувањето нагоре е 50. Дополнително во работен ден во 13 часот, кога немаше никој. Јас инаку Водно го избегнувам за возење, не е воопшто пријатно пошто асфалтот е лизгав и не е прегледен. Барав места за сликање за да ја фатам со новата хауба, се качив до горе и назад и овде тргнував да одам по патчето накај Пантелејмон. Видеово го објавив чисто за да покажам дека може да се случи рандом таква ситуација.

Да чукнам во дрво, ама еве 12та година активно возам кола и досега ни браник не сум потфатил на паркинг, а камоли нешто посериозно.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3099
  • Слобода или смрт
« Одговори #670 на: 18 Ноември 2025, 00:03:03 am »
Што спортски режим ќе беше тоа кога ќе ставиш во спорт да се замаглува километража? Друже не цицаме весла и не пиеме нафта. Знаеме што прави човек што става онбоард камера, ракавици и да не заборавиме иде некаде да вози без дестинација. Одговорот е ВОЗИ ИСКЛУЧИВО ПО ЗНАЦИ :D

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #671 на: 18 Ноември 2025, 00:06:56 am »
Што спортски режим ќе беше тоа кога ќе ставиш во спорт да се замаглува километража? Друже не цицаме весла и не пиеме нафта. Знаеме што прави човек што става онбоард камера, ракавици и да не заборавиме иде некаде да вози без дестинација. Одговорот е ВОЗИ ИСКЛУЧИВО ПО ЗНАЦИ :D

2 секунди пред да лизне:

Немам попаметна работа, на Водно на најочајниот асфалт околу Скопје ќе ја газам.  :D Камерата/блурот беа чисто тест на видео што немаше ни делче брзо возење, можам и цело да го објавам не ми е проблем.

Ај сеа оди на друга тема.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7324
  • French diamond
« Одговори #672 на: 18 Ноември 2025, 05:34:30 am »

Последниве недела две што те читам само напаѓаш некој, дали е некој член, дали сега нормални луѓе што спортуваат во зона која е рекреативна зона, само по нешто си наоѓаш да си ги исфрлиш фрустрациите.  Ако не си знаел, а треба да знаеш, живееш во развиена држава, Водно е место каде се оди за рекреација, што значи прошетки и спортување, или и во Германија им солиш памет дека треба да возат коли и да не видат подалеку од воланот.

Тогаш не ме читај воопшто. И тука има за жал такви како тебе што возат на улица, а до нив е велосипедската патека, зошто прават така сигурно незнаат ни самите. Лек за таквите за жал нема.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6945
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #673 на: 18 Ноември 2025, 07:36:07 am »
До средно водно има одвоена земјена велосипедска патека, потоа за до крст можи по асфалт без коли да му пречат.

Секој шо вози роад или било каков точак по магистрални, селски, градски патишта треба да си го прифати фактот дека во секој момент можи да загини или да биди сериозно повреден.
Иако има право законски да се движи, и најчесниот можи да те прегази од невнимание.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44481
  • Il Moderatore
« Одговори #674 на: 18 Ноември 2025, 08:09:49 am »
Пробував POV видеа и оп го фатив ова на камера

Не знам дали е до асфалтот тука или фатив на нешто мрсно, гумите не беа ладни. Нит дадов нешто гас нит па беше голема брзина. Во секој случај, малце да провери колата дали обрнувам внимание. Ме исплаши кога стропа нешто, мислев предните да не фатија во трева, тоа уствари ми паднаа телефонот и клучевите од совозачко.

Му ја закачи фтора а?  :D :D :D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.