Автор Тема: Mislenje za Kamiq 1.5 racen menuvac  (Прочитано 2836 пати)

Отсутен Filo123

• Почетник
  • *
  • Пораки: 13
Mislenje za Kamiq 1.5 racen menuvac
« на: 12 Август 2024, 18:46:38 pm »
Vekje nekoe vreme go gledam, za zal vo skoda nemaat tesr vozilo pa me interesira iskustvo, i ako nekoj kupil skoda na novo od salon kolku posto mu smalile na cena?

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1640
Одг: Mislenje za Kamiq 1.5 racen menuvac
« Одговори #1 на: 13 Август 2024, 00:09:20 am »
Барај автоматски, не гледај рачен во втора половина од 2024, особено за кола над 20.000еур.

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

Отсутен R2D2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 531
« Одговори #2 на: 13 Август 2024, 11:13:49 am »
Возам 1.5 со рачен, зш од Шкода одлучиле во Октавиа 1.5 чист бензин да не стават автоматски мењач... само во октавиа 1.5 хибрид верзијата, што кога јас купував во 2020та, не знае уште кога, колку и дали ќе биде достапна кај нас... иначе би бирал автоматик без размислување :)

За попуст, незнам сега каква им е политиката... ама порано за нарачка по желба, се добиваа околу 7-8% попусти од официјален ценовник што им е...
Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html

Отсутен Filo123

• Почетник
  • *
« Одговори #3 на: 13 Август 2024, 13:43:30 pm »
Возам 1.5 со рачен, зш од Шкода одлучиле во Октавиа 1.5 чист бензин да не стават автоматски мењач... само во октавиа 1.5 хибрид верзијата, што кога јас купував во 2020та, не знае уште кога, колку и дали ќе биде достапна кај нас... иначе би бирал автоматик без размислување :)

За попуст, незнам сега каква им е политиката... ама порано за нарачка по желба, се добиваа околу 7-8% попусти од официјален ценовник што им е...

Ne mi se svigja avtomatski nez, moze old school sum. A vo odnos na popustov vo moj slucaj pomal e procentot, i taksata ne e vklucena vo cenite od cenovnik.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3774
« Одговори #4 на: 13 Август 2024, 13:55:57 pm »
Прашај во Јосифов, може подобра понуда ќе добиеш.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен R2D2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 531
« Одговори #5 на: 13 Август 2024, 15:15:33 pm »
@Filo123 за која такса мислиш? Акциза на дополнителна опрема? Да таа е невозможно да се вклучи во ценовник, бидејќи има групи/граници на акцизи како се пресметува врз основа на цената, вкупната цена и слично... Како што ми кажуваа, можеш да додадеш опрема од 50 евра, ама да скокне во друга група на акцизна пресметка и цената да скокне многу повеќе...

Попустот е релативна работа како апсолутна бројка денес и тогаш... зависи од мноооогу фактори - маржи, конкуренција, понуда/побарувачка...
Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html

Отсутен Filo123

• Почетник
  • *
« Одговори #6 на: 15 Август 2024, 08:28:58 am »

@Filo123 за која такса мислиш? Акциза на дополнителна опрема? Да таа е невозможно да се вклучи во ценовник, бидејќи има групи/граници на акцизи како се пресметува врз основа на цената, вкупната цена и слично... Како што ми кажуваа, можеш да додадеш опрема од 50 евра, ама да скокне во друга група на акцизна пресметка и цената да скокне многу повеќе...

Попустот е релативна работа како апсолутна бројка денес и тогаш... зависи од мноооогу фактори - маржи, конкуренција, понуда/побарувачка...

Акцизата да. Како и да е не мрдаат од тој прпцент без разлика на вкупна цена и опрема. Ќе пробам уште еден муабет па ако не ќе ја почекам новата duster. Фала за инфото

Отсутен Filo123

• Почетник
  • *
« Одговори #7 на: 15 Август 2024, 08:30:08 am »
Прашај во Јосифов, може подобра понуда ќе добиеш.
Тој самостоен е? Мислам не е поврзан со другиве салони?

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3470
« Одговори #8 на: 15 Август 2024, 09:34:13 am »
@andrej_111 де услужи го човеков, дај му и нека проба Камик и така имаш.

Отсутен andrej_111

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 551
« Одговори #9 на: 15 Август 2024, 23:22:56 pm »
Слободно нека ме контактира членот во ПП и ќе објасниме се што треба 😀
Aus Liebe Zum Automobil...

Присутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2056
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #10 на: 18 Август 2024, 10:20:49 am »
За таа пара со 0км вреди или не....  со оглед на лудилата на половњаците со цените  е сега Шкода е у несвест да не паѓаме цената е атрактивна баш одгледав и видеа на јутубе за новиот камик ваљда е овој тој, океј количе единствно што ова кола за 3до4 години како ке изгледа .. ке ми  делуе како распуштеница скептик сум дека сјајот ке го задржи без оглед колку и да е чувано гаражирано возилото шкода да е да  му се ебе матер...  се друго е прифатливо и цена и изработката и внатре како изгледа да знаеш дека се е пластика внатре ако имаш јаки прсти мислам дека ке ти останат  по копчињата ако притскаш јако за таа цена ако зимаш земи барем аутоматик цената е ств океј колку е издржливо и поуздано ова возило за таа параа е  знак прашање.Јас иначе не сум љубител на шкода ни под разно но цената е стварно одлична друго за 18илјади евра возила тешко дека со 0 км ке пронајдеш мада погледни го и она Хјундаи Вењу-вену така ваљда се изговара ако има иста цена ја би идел на хјундаито по така е шмекерско и поубаво на лик иако  некако се слични со камикот .
Среќно

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #11 на: 18 Август 2024, 11:33:31 am »

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3470
« Одговори #12 на: 18 Август 2024, 13:13:49 pm »
За таа пара со 0км вреди или не....  со оглед на лудилата на половњаците со цените  е сега Шкода е у несвест да не паѓаме цената е атрактивна баш одгледав и видеа на јутубе за новиот камик ваљда е овој тој, океј количе единствно што ова кола за 3до4 години како ке изгледа .. ке ми  делуе како распуштеница скептик сум дека сјајот ке го задржи без оглед колку и да е чувано гаражирано возилото шкода да е да  му се ебе матер...  се друго е прифатливо и цена и изработката и внатре како изгледа да знаеш дека се е пластика внатре ако имаш јаки прсти мислам дека ке ти останат  по копчињата ако притскаш јако за таа цена ако зимаш земи барем аутоматик цената е ств океј колку е издржливо и поуздано ова возило за таа параа е  знак прашање.Јас иначе не сум љубител на шкода ни под разно но цената е стварно одлична друго за 18илјади евра возила тешко дека со 0 км ке пронајдеш мада погледни го и она Хјундаи Вењу-вену така ваљда се изговара ако има иста цена ја би идел на хјундаито по така е шмекерско и поубаво на лик иако  некако се слични со камикот .
Среќно

Шкода е, рече човекот што вози Сузуки… 😂

Отсутен fuzzjaw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 427
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4TB
« Одговори #13 на: 18 Август 2024, 13:17:09 pm »
Среќно

Кој ти згрешил во Шкода за олку да ги хејташ на форумов мене вистина не ми е јасно. Комшија купи Kamiq нова, во 2020та, најефтината можна (без некое високо ниво на опрема, 1.0 моторот со 95 коњи итн), овие 4 години е чувана на отворен паркинг, претежно на сонце, без церади, без гаражи без ништо. И надворешно и внатрешно колата си е во супер состојба, со разумно чување и одржување.

Присутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2056
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #14 на: 18 Август 2024, 14:57:45 pm »
Апсолутно ништо никој не  ми згрешил ниту сум згрешил на некого ,мое мислење кон тој бренд датира од секогаш  за Шкода но гледам се возат и имаат нормална цена па и затоа и коментирам мене Лично не ми де допаѓа како бренд и тоа е тоа но да имаат нормална цена за ново возило ДА имаат колку квалитет имаат тоа најдобро знаат сопствениците Јас никогаш не би возел Шкода со здрав памет додека снагата ме служи тоа е мое гледиште.