Автор Тема: Препорака за ново возило - КИА или Тојота  (Прочитано 6510 пати)

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 1921
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Одг: Препорака за ново возило - КИА или Тојота
« Одговори #45 на: 19 Јуни 2024, 20:57:05 pm »
Честито само радост да ти носи убаво количе ново си е ново.

Отсутен Sephiroth

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 405
« Одговори #46 на: 24 Јуни 2024, 03:59:38 am »
Направи тест возења на 4-5 коли од иста класа или ја купи ко вреќа компири од пазар?

Како и што пишав дилемата ми беше меѓу Корола и Спортејџ. Тие две ми влегуваа во буџет меѓу 30 и 35к. Друго што беше над 35к не го ни гледав. На што алудираш? Секако дека не ја купив како вреќа компири, туку после доста читање, гледање видеа и слушање мислења.
И она најбитното, воопшто не жалам.  8) За тие пари, вака моќен и удобен СУВ не верувам дека постои.

Прашањето ми беше - дали возеше на тест било што друго освен тие две коли? Дури и ако не е во буџет, чисто онака да свртиш кругче.

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 1921
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #47 на: 24 Јуни 2024, 06:05:48 am »
јас сум со исто размислување како димариа значи два модела имаш изберено и крај на приказната  во овој случај кија тојоата само тие два модели се сведени и треба од нив два да се избере едно не долази ни под разно гледање на било каков друг модел па ниту фрее кругчиња или не знам што толку крај на приказна.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1664
Препорака за ново возило - КИА или Тојота
« Одговори #48 на: 25 Јуни 2024, 19:24:00 pm »
Направи тест возења на 4-5 коли од иста класа или ја купи ко вреќа компири од пазар?

Како и што пишав дилемата ми беше меѓу Корола и Спортејџ. Тие две ми влегуваа во буџет меѓу 30 и 35к. Друго што беше над 35к не го ни гледав. На што алудираш? Секако дека не ја купив како вреќа компири, туку после доста читање, гледање видеа и слушање мислења.
И она најбитното, воопшто не жалам.  8) За тие пари, вака моќен и удобен СУВ не верувам дека постои.

Прашањето ми беше - дали возеше на тест било што друго освен тие две коли? Дури и ако не е во буџет, чисто онака да свртиш кругче.
Не знам конкретно кој модел мислиш дека требало да го погледне во сличен буџет?

Јас можда би погледнал Форд Куга и Нисан Кашкаи. Не знам и Мазда CX-5 и Пежо 3008 дали би биле тука некаде со цена. Сеат Тарако(или како и да се изговара) беше околу 39к, па Тигуан за 43 итн.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13860
« Одговори #49 на: 25 Јуни 2024, 20:33:18 pm »
Уште еднаш создравје да се вози.

За овие експертите за трошење туѓи пари ич мува да не те лази.

Супер избор си направил. Подобро здравје.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1664
« Одговори #50 на: 25 Јуни 2024, 21:38:26 pm »
Уште еднаш создравје да се вози.

За овие експертите за трошење туѓи пари ич мува да не те лази.

Супер избор си направил. Подобро здравје.
Јас му честитав на дечкото и мислам дека направил одличен избор. Вози кола со 230 коња и веројатно најдобро опремена за тој буџет во тој сегмент. Плус нов модел со сите безбедносни системи кои се достапни на пазарот.

Sent from my iPhone using Tapatalk